Lomalta tositoimiin - KeuPa kylään keskiviikkoiltana

08.11.2016

Jokipojat palaa puolentoista viikon maajoukkuetauolta keskiviikkona kun se kohtaa Mehtimäellä KeuPa HT:n. Hyvän pelivireen päälle saanut kotijoukkue on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi täyden pistepotin arvoisesti.

Erityisesti vieraskaukalossa Jokipojat on esittänyt vahvoja otteita, ja joukkue onkin koko sarjan paras vierasjoukkue. Voitolla KeuPasta Jokipojat voi nousta sarjataulukossa ykkössijalle ohi Savonlinnan Pallokerhon.

Jokipojat pelasi ennen puolentoistaviikon maajoukkuetaukoa kaksi ottelua Etelä-Suomessa. Perjantaina joukkue kävi Espoon kirkkaissa valoissa voittamassa Espoo Unitedin lukemin 4-2. Lauantaina puolestaan Kiekko-Vantaa joutui nöyrtymään Jokipojille 1-4.

Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa suorituksiin Espoossa ja Vantaalla.

– No eihän pelit nyt paremmin olisi voinut mennä. Kuusi pistettä ja kaksi voittoa. Pelattiin Etelä-Suomessa hyvät pelit. Siitä oli hyvä lähteä maajoukkuetauolle, summasi Aaltonen.

Jokipojat ja KeuPa ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Keuruulla lokakuun alussa kamppaillun ottelun vei Jokipojat 7-4.

Vaikka ottelusta voitto tulikin, myöntää Aaltonen, että voitosta juhliminen jäi varjoon Ossi Pellisen loukkaantumisen vuoksi. Pellinen sai ottelussa jalkaansa niin pahan viillon, että hänen pelinsä ovat tämän kauden osalta pelattu.

– Ensinnäkin päästettiin Keuruulla liian monta maalia omiin. Oli outo peli, kun oli Ossin vakava loukkaantuminen. Pelissä oli paljon muuta ajateltavaa, mutta hyvä että pystyttiin peli voittamaan loppupeleissä. Ajatukset olivat Pellisen loukkaantumisessa. Se, että peli voitettiin, jäi sivurooliin.

Vierailija KeuPa on runkosarjassa sijalla 11. KeuPa on päästänyt otteluissaan eniten maaleja koko sarjassa, kun puolestaan Jokipojat on viimeistelyssään sarjan kolmanneksi tehokkain.

KeuPa toimii liigajoukkue Rauman Lukon yhteistyöseurana, joten joukkueessa on lainapesteillä nähty joensuulaisyleisöllekin tuttuja nimiä kuten Simo-Pekka Riikola ja Janne Väyrynen.

Jokipojissa Mestistä piste per peli tahdilla pelannut Väyrynen on kärsinyt alkukauden loukkaantumisista, ja hän on pelannut tällä kaudella yhteensä vain neljä ottelua. Ennen maajoukkuetaukoa Väyrynen oli KeuPan kokoonpanossa, joten hän mahdollisesti palaa keskiviikkona Mehtimäelle.

– Emme tiedä yhtään minkälainen kokoonpano sieltä tulee vastaan. Katsotaan toki, miten KeuPa on viimeksi pelannut. Hyvä joukkue sieltä tulee vastaan. Tiedämme miten KeuPa pyrkii pelaamaan. Meillä on hyvät valmiudet pelata KeuPaa vastaan, analysoi Aaltonen.

Jukureilta lainassa oleva Joonas Valkonen pelasi molemmat Etelä-Suomen ottelut erittäin varmasti. Hän pelasi Santeri Arousvan kanssa ykköspakkiparissa.

– Valkonen pelasi Espoossa ja Vantaalla jämäkät pelit. Hän toi selkeästi lisäarvoa joukkueelle.

Valkosen lisäksi Jokipoikiin saapuu tämän viikon kahteen kotiotteluun toinenkin lainapelaaja Mikkelistä, Jukureihin vastikään siirtynyt puolustaja Henri Auvinen.

Maajoukkuetauolla joukkue treenasi alkuviikon, ja torstaista sunnuntaihin joukkueella oli vapaata. Harjoituksiin joukkue palasi maanantaina.

– Vedettiin hyvät treenit tauolla. Pelaajat saivat neljä päivää lepoa. Maanantaina illalla jälleen kokoonnuttiin, ja joukkue näytti äärettömän hyvälle. Pelaajilta hyvää työtä harjoituksissa.

Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan flunssasta kärsivä maalivahti Juho Ratilainen. Kun joukkueella on omien sopimuspelaajien lisäksi lainapelaajia rosterissaan, on Aaltosella käsissään positiivinen ongelma.

– Tällä hetkellä loukkaantumisia ei ole yhtään. Kaikki äijät ovat mukana. Nyt tulee valmentajalle vaikeuksia, että miten mennään eteenpäin.

– Se on hieno tilanne, että on pelaajia. Mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että ketkä pääsevät kokoonpanoon. Toki tämä on positiivisempi tilanne kuin se, että viisi–kuusi pelaajaa olisi loukkaantuneena, päättää Aaltonen.

Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 18.30 - tervetuloa!