Perjantai-iltana piipahdus Jyväskylässä

25.11.2016

Jokipojat matkustaa perjantaiksi Jyväskylään kohtaamaan JYP-Akatemian. Ensimmäisen kerran tällä kaudella kaksi ottelua putkeen hävinnyt Jokipojat lähtee hakemaan ottelusta ehjää 60-minuuttista. Joukkueen loukkaantumistilanne on hyvä. Pelaajista koko kauden sivussa olevan Ossi Pellisen lisäksi vain puolustaja Joni Muranen on varmuudella sivussa. Päävalmentaja Ari Aaltonen on sairastunut, eikä hän näillä näkymin pääse Jyväskylässä penkin taakse. Tarkemmat kokoonpanot julkistetaan pelipäivänä puolenpäivän aikaan.

Jokipoikien kaksi edellistä ottelua oli Mestiksen revanssiviikonloppuna Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Molemmista kamppailuista sarjakärki SaPKo vei täydet pisteet.

Perjantaina kotikaukalossaan Talvisalossa SaPKo oli selkeästi parempi lukemin 4-0. Lauantaina Mehtimäellä Jokipojat pelasi kaksi hyvää erää, mutta taipui silti tiukan matsin päätteeksi 3-4. Jokipoikien kohtaloksi koitui heikko toinen erä, jonka aikana vierailija viimeisteli hyvällä prosentilla peräti neljä maalia.

Jokipojat oli niskan päällä ensimmäisen ja kolmannen erän, mutta SaPKon hyvä viisikkopuolustus maalivahti Juhana Ahon johdolla oli tällä kertaa liikaa.

SaPKon SaiPa-laina Janne Kettunen viimeisteli toisen erän aikana puhtaan hattutempun. SaPKoa vastaan koettujen tappioiden myötä Jokipojat hävisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi ottelua putkeen. Jokipojat on viimeisestä neljästä ottelustaan hävinnyt kolme.

– Oltaisiin lauantaina pisteitä ansaittu. Liian halpoja maaleja annettiin vastustajalle. Vastustaja sai maaleja vähällä työmäärällä verrattuna meihin. Varsinkin lauantain kotiottelussa ensimmäisessä erässä meidän olisi pitänyt saada ylivoimilla tehtyä useampi maali, summaa sairastunutta päävalmentajaa Ari Aaltosta tuuraava kakkosvalmentaja Eemeli Parikka.

– Tulos oli huono, mutta pelissämme oli paljon positiivisia asioita. SaPKo oltiin tarkasti scoutattu, eikä vastaan tullut pelillisiä yllätyksiä. Tiedettiin, että SaPKo on laadukas joukkue, ja he ansaitsevat olla sarjakärjessä. Ei siinä ole mitään vastaan sanomista.

Jokipoikien tiiviiseen viisikkopuolustamiseen ja hyvään maalivahtipeliin perustunut puolustus oli SaPKoa vastaan ajoittain ongelmissa. Parikka peräänkuuluttaakin puolustamisen tiiviyttä.

– Meidän pitää olla puolustuspelissä huolellisempia ja tiiviimpi joukkue tulevan viikonlopun peleissä, jos meinaamme pisteitä saada. Omiin meni ehdottomasti liikaa maaleja. Kahdeksan maalia kahteen peliin on liikaa, jos meinaa voittaa, Parikka analysoi.

– Ei kenestäkään pelaajasta voi sanoa, että hän olisi huonosti pelannut viime viikonloppuna. Kukaan pelaaja ei ansaitse vilttikentän paikkaa, sillä kaikki ovat tehneet hyvin töitä.

– Tuplapeliviikonloppu kun on, niin jonkin verran pelaajien kierrätystä tulee. Tuskin lauantaina olemme samalla kokoonpanolla kuin perjantaina.

Myös JYP-Akatemia hävisi revanssiviikonlopun molemmat kohtaamiset. Vastassa Akatemialla revanssipeleissä oli KeuPa HT.

Myös keskiviikkona Akatemia koki tappion kotikaukalossaan Peli-Karhujen viedessä pisteet Iisalmeen. Ailahtelevasti pelannut Akatemia on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 9.

JYP-Akatemia ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Jokipoikien kauden kolmannessa ottelussa syyskuussa Jyväskylässä Akatemia oli vahvempi numeroin 5-4.

– Edellisessä kohtaamisessamme meni liikaa maaleja omiin. Pelasimme ensimmäinen erän todella hyvin. Pelattiin todella hyvin sitä meidän omaa kiekkoa, mitä ollaan haluttu viedä eteenpäin.

– Kakkos- ja kolmoserässä pelimme sekosi ja Akatemia ansaitsi silloin voiton. Saatiin lopussa kuitenkin hyvä nousu, ja meinasimme tulla rinnalle. 

– Vastaavanlainen laadukas joukkue sieltä tulee vastaan. Kyllä me hereillä saadaan olla. Tottakai toivomme, että saamme maalin eteen hyökkääjiä ja saamme enemmän painetta vastustajan maalille.

– En tiedä onko Veini Vehviläinen maalissa, mutta laadukas maalivahti on varmasti vastassa.

– Saadaan kova työ tehdä, että maali saadaan. Luotetaan omaan pelisapluunaan ja uskotaan, että sillä saadaan tulosta. Luotamme omaan pelisapluunaan vahvasti. Tiedetämme, että sillä voitetaan pelejä tässä sarjassa, Parikka uskoo.

Liigajoukkue Mikkelin Jukureista lainalla olevat puolustaja Joonas Valkonen ja hyökkääjä Ville Leskinen jatkavat Jokipoikien mukana. Leskinen pelasi ennen maajoukkuetaukoa tapahtunutta loukkaantumistaan ensimmäiset täydet pelit ärjynutussa viime viikonloppuna.

– Leskinen on todella hanakas laukomaan, ja hän omaa hyvän laukauksen. Hän olisi voinut SaPKoa vastaan tehdä useammankin maalin, se ei ollut kaukana.

– Hän on vahva maalille pyrkivä pelaaja. Kuitenkin taitoa on ollut aina. Kun katsoo viime vuosia niin hän on varmasti Mestikseen hyvä pelaaja.

Revanssiviikonlopusta sairastumisen vuoksi sivussa ollut puolustaja Matti Koistinen palaa kokoonpanoon tulevan viikonlopun peleihin.

Ottelu Jyväskylän Hippoksella alkaa kello 18.30. Ottelu on nähtävissa Yle Areenassa.

Lauantaina Jokipojat kohtaa kotihallissaan retrotapahtumassa Espoo Unitedin. Kamppailuun voit ostaa liput ennakkoon täältä.