Tasainen taisto - SaPKo oli jälleen parempi

20.11.2016

Viikonlopun toisessa ottelussa Jokipoikien ja Savonlinnan Pallokerhon välillä oli tunnetta ja taistelua kuin pudotuspeliottelussa. Vielä ensimmäinen erä sujui kotijoukkueen hallinnassa, mutta sen jälkeen SaPKo näytti menevän menojaan. Jokipojat vielä taisteli peliin mukaan kolmannessa erässä, mutta kiri ei aivan riittänyt. SaPKo vei toisen voittonsa myötä näin ollen kaikki kuusi Kane's Weekendissä jaossa ollutta pistettä.

Jokipoikien ja SaPKon välinen kamppailu oli ehdottomasti viihdyttävin ottelu mitä Mehtimäellä on tänä kautena toistaiseksi nähty. Joukkueet taistelivat ja raastoivat normaalia runkosarjaottelua kovemmin.

Lisäksi revanssiviikonlopun innoittamana Mehtimäen jäähalliin oli saapunut runsaasti SaPKon kannattajia, jotka pitivätkin läpi koko pelin hyvin ääntä omia kannustaessaan. Tunnelma Mehtimäen hallissa oli läpi illan erittäin hyvä.

Ottelu oli Jokipoikien hallussa toista erää lukuunottamatta. SaPKon vahvan toisen erän myötä pisteet matkasivat kuitenkin Savonlinnaan.

– Onnittelut Sapkolle. Me pelattiin eilen yksi erä. Tänään pelattiin kaksi erää. Tämä ei riitä missään tapauksessa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi.

– Olipahan kamppailu. Loistavaa jääkiekkoviihdettä yleisölle, mutta ei ehkä sillä lailla valmentajalle. Tunteet oli aika kovasti pinnassa. Molemmin puolin elettiin hetkiä tuossa pelissä, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen tuumasi.

Jokipojat hallitsi pelin ensimmäistä erää. Verrattuna eiliseen Jokipoikien hyökkäyksiin lähdöt ensimmäisessä erässä olivat huomattavasti hallitumpia ja laadukkaampia.

Ensimmäisessä erässä oli nähtävissä myös normaalia enemmän tunnetta. Myös vihellyksien jälkeisiä paineja ja vääntöjä nähtiin poikkeuksellisen paljon.

SaPKo sortui erän aikana ottamaan monta turhaa jäähyä. Jokipoikien ylivoima toimi hyvin, mutta loistavia torjuntoja esittänyt SaPKon Juhana Aho piti vierasjoukkuetta pystyssä.

Erän lopussa Jokipojat pääsi kahden miehen ylivoimalle, jonka aikana nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Kiekko toimitettiin maalin eteen, josta sen sisään suti Joel Olkkonen.

– Välillä oltiin ihan jyrän alla. Sitten päästiin sieltä jyrän alta. Hoidettiin käsittämätön määrä niitä jäähyjä. Jäähyjä tuli tänään. Ihmettelen muutamia tuomariratkaisuja, mutta niitä pitää ihmetellä otteluvalvojan kanssa, Räsänen puhisi.

Toisessa erässä SaPKo näytti miksi se on tällä hetkellä Mestiksen sarjaykkösenä. Se viimeisteli erän aikana omista maalipaikostaan todella kovalla prosentilla.

Tasoituksen viimeisteli SaPKon ylivoiman aikana Rasmus Hämäläinen. Sen jälkeen nähtiin varsinainen show, jonka pisti pystyyn SaPKon SaiPasta lainalle oleva hyökkääjä Janne Kettunen.

Hän viimeisteli peräkkäin kolme maalia, joista varsinkin toinen oli erittäin komea veivi. Hän veivasi kiekon omien jalkojensa välistä ylänurkkaan. Maalit olivat Kettuselle hänen Mestis-uransa ensimmäiset.

– Kettunen teki kolme maalia, pitää olla tyytyväinen siihen. Alkaa päästä joukkueeseen hyvin sisälle, Räsänen kehui SaiPa-lainaa.

Myös Jokipojilla oli erän aikana omat paikkansa. Sekä Jesse Paukku että Oskari Lehtinen pääsivät nokikkain Ahon kanssa, mutta kummankaan yritykset eivät uponneet sisään.

SaPKo pääsi toisessa erässä paineistamaan Jokipoikien hyökkäyksiin lähtöjä huomattavasti ensimmäistä erää paremmin.

– Joukkue näytti varsinkin ensimmäisen erän jälkeen, että se halusi viedä pisteet. Kyllä meidän pojat taisteli tänään, kiitteli Räsänen suojattiensa otteita.

– Toinen erä oli aivan katastrofi. 0–4 annettiin erä Sapkolle, että viekää pojat pisteet Savonlinnaan, puhisi Aaltonen.

Kolmas erä käynnistyi tasaisesti. Erän edetessä Jokipojat sai peliinsä toivottavaa virtaa ja se tuottikin tulosta.

SaPKon maalin edustalla tehdyn kiekonriiston jälkeen kiekko pomppasi takanurkalla olleelle Joonas Larinmaalle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään maaliin.

Jokipojat jatkoi raivokasta kiriään. Joukkue pääsi ylivoimalle, jonka aikana Oula Uski käänsi kiekon hienosti maalin edustalla olleelle Lehtiselle, joka suti kiekon verkon perukoille.

– Kolmannessa erässä yksi virhe ja kaverille maali siitä. Ylivoimalla myös maali, ja sitten menikin jännäksi. Aho oli loistava maalissa, Räsänen kiitteli. 

Jokipoikien hyökätessä hieman riskilläkin takaa-ajotilanteessa SaPKolle avautui muutamaan otteeseen hyviä vastahyökkäyksiä, mutta Jokipoikien maalille kolmanteen erään vaihdettu Samuel Jukuri oli maalillaan vakuuttava.

Ottelun lopussa Jokipojat otti aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan. Hyvistä paikoista huolimatta Jokipojat ei enää saanut kiekkoa ohi Ahon. 

– Onneksi sen verran ryhdikäs oli viimeinen erä, että päästiin vielä taistelemaan jopa vielä tasurista ja sitä kautta jatkoajalle, Aaltonen lausui. 

– Ei tämä voi olla näin, että pelataan yksi erä ihan helvetin hyvää jääkiekkoa, ja sitten pelataan muutamia ohieriä. Mietitään sitä, että miksi ja yritetään päästä hyvään 60 minuuttiin. Sitten ollaan hyvällä tiellä. SaPKo on hyvä joukkue ja ansaitsi taas tänään voiton, päätti Aaltonen.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen

Jokipoikien seuraava kotiottelu on lauantaina 26.11. pelattava retropeli Espoo Unitedia vastaan. Tapahtuma käynnistyy legendojen näytösottelulla jo klo 15.00. Osta lippusi ennakkoon täältä!