Upea retrolauantai päättyi Jokipoikien kotivoittoon - katso legendojen ottelu uusintana YouTubesta!

27.11.2016

Se oli hieno päivä. 3135 katsojaa pääsi todistamaan retrolauantain tapahtumia sekä Jokipoikien 4-1 kotivoittoa Espoo Unitedista.

Mestis-matsissa Jokipoikien peli-ilme oli läpi ottelun hyvä. Joukkueen tiivis viisikkopuolustus toimi hyvin ja maalivahti Samuel Jukuri oli hänkin vakuuttava. 

– Aivan loistavaa taistelua, puolustuspelaamista ja maalivahtipeliä. Ei mitään valittamista. Tänään tuli sellainen Jokipojat, että ei tässä ollut kuin yksi joukkue, joka vei tätä peliä, Jokipoikien penkin taakse sairastamisen jälkeen palannut päävalmentaja Ari Aaltonen kiitteli.

– Pienten marginaalien peli. Juhlaillalle yhtä arvokas ja laadukas peli, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen summasi.

Jokipojat aloitti ottelun vauhdikkaasti. Joukkue taklasi hanakasti läpi erän, ja se aiheuttikin hyvällä paineellaan ongelmia Unitedin puolustukselle.

Jo heti ottelun alkuhetkillä Jokipojat pääsi ylivoimalle, joka toimikin hyvin. Ylivoiman aikana paras maalipaikka oli Ville Halosella, jonka sutaisu maalin kulmalta ei uponnut.

Jokipojat oli palannut ylivoimakoostumuksiin, joissa kaikki oikealta laukovat pelaajat eivät enää pelanneet samassa ylivoimakentällisessä.

Erän edetessä myös United sai hyökkäyspeliään kuntoon ja se saikin aikaiseksi tilanteita Jokipoikien maalin edustalle, mutta Samuel Jukuri oli maalillaan hyvä.

Ottelun ensimmäinen maalin viimeisteli Joonas Larinmaa. Joonas Valkonen toimitti kiekon maalille, josta se pomppi usean pompun kautta Larinmaalle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään maaliin.

– Ensimmäisessä erässä oli kovaa vääntöä puolin ja toisin. Pienet marginaalit ratkaisee. Ensimmäisen erän maalissa se irtokiekko meidän olisi pitänyt saada, Hirvonen kertasi.

Kokonaisuudessaan Jokipojat oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli.

Toinen erä käynnistyi tasaisesti. Erän edetessä tunteet kuumenivat ja vihellysten jälkeisiä nujakoita nähtiin tasaiseen tahtiin.

Jokipojat joutui toisessa erässä pelaamaan hetken kahden miehen alivoimaa. Joukkue taisteli alivoimat miehekkäästi Jukurin torjuessa pahimmat vedot.

Jokipoikien alivoiman päätteeksi joukkue pääsi hyvään vastahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätti Jukuri-laina Ville Leskisen kova suoraan syötöstä lähtenyt laukaus, jonka myötä Jokipojat karkasi kahden maalin johtoon.

Jokipojat oli niskan päällä myös toisessa erässä. United sai toisessa erässä aikaiseksi muutaman hyvän vastahyökkäyksen.

Unitedin erän paras pyöritys hyökkäyspäässä oli aivan erän lopussa. Pyörityksen päätteeksi viivalta lähteneen kuti ohjattiin sisään kovasta maskista ohi voimattoman Jukurin.

– Toista erää Jokipojat pikkaisen hallitsi. Saatiin tärkeä maali kuitenkin siihen. Kärsivällisyys palkittiin, ja saatiin erän loppuun maali. Päästiin kamppailemaan pisteistä, Hirvonen summasi.

Kolmas erä käynnistyi sekavasti. Kummankaan joukkueen peli ei ottanut toimiakseen, eikä pitkiä syöttöketjuja syntynyt.

Jokipojat sai peliänsä vastustajaa paremmin käyntiin ja hyvän pyörityksen päätteeksi joukkue pääsi ylivoimalle. United sortui ottamaan heti perään toisen jäähyn, joten Jokipojat pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Ylivoima toimi aluksi erittäin heikosti. Juuri kun ensimmäinen jäähy oli päättymässä Juuso Akkanen ohjasi Oskari Lehtisen kovan laukauksen sisään.

– En halua tuomareita kovin usein moittia tai arvostella, mutta pikkasen harmittaa. Tuomarit eivät olleet ihan yhtä laadukkaasti mukana kuin pelissä olisi tarvittu. Viisi kolme -ylivoimalle kaveri pääsi kolmannessa erässä, muuten olisi ollut maalin peli, Hirvonen harmitteli.

Ottelun lopussa United otti aikalisän ja maalivahdin pois, mutta verkkoja heilutteli ainoastaan Jokipojat. Akkasen loistava roikkusyöttö tavoitti Jesse Paukun, joka puolestaan syötti Nico Frimanin tyhjään maaliin viimeistelemän maalin.

– Me oltiin niin intensiteettisesti tuossa pelissä mukana, ettei Espoolla ollut tänään mitään jakoa. 

– Me päätettiin viedä tämä peli voittoon ja joukkue tuli siihen sillä tavalla, että nyt tämä homma loppuu. Jokipojat oli tänään loistava. Ärjylauma vei kaikki hommat loppuun asti, Aaltonen päätti.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen

Täältä pääset katsomaan legendojen ottelun uusintana