Hokki oli parempi jatkoajan jälkeen

10.12.2016

Jokipoikien ja Hokin väliset tasaiset väännöt jatkuivat myös perjantaina Mehtimäellä. Kamppailu päättyi Hokin jatkoaikavoittoon maalein 2-3.

Ennen jatkoajalla nähtyä voittomaalia edelsi tilanne, jossa Hokki-peluri antoi poikittaista mailaa Jokipoikien Matti Koistisen selkään. Tämä kuumensi niin Jokipoikien joukkueen kuin myös Mehtimäen jäähallin.

– Täällä ei uskalla sanoa mitään sen enempää, kun tulee sanktioita. Mutta jokainen voi katsoa, niin näkee mitä se touhu on, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen puhisi viitaten tuomareiden ratkaisuihin.

Myös Hokin päävalmentaja Jari Laukkasella oli sanansa sanottavaan tuomareiden toiminnasta.

– Oli kyllä erikoisia tuomioita. Niitä jos tulee, niin niiden kanssa pitää vaan elää.

Hokki-leiri kävi erityisen kuumana Roni Viirlaksen kolmannessa erässä saamasta pelirangaistuksesta.

Viirlas taklasi Hokin siniviivalla juuri kiekon lapaansa saanutta Ville Silvastia. Pelaajien liki 20 senttimetrin pituusero varmasti vaikutti siihen, että taklaus näytti osuvan Silvastia päähän.

Silvast ei tilanteessa näyttänyt pahemmin loukkaantuvan, sillä hän palasi vielä kolmannessa erässä peliin.

– Maalin pelihän se taas oli kuten meillä tuppaa Jokipoikien kanssa olemaan. Todella ylpeä olen joukkueesta. Erittäin kova joukkue pystyttiin tänään voittamaan, Laukkanen kiitteli.

Ensimmäisestä erästä ei paljoa kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Tasaisissa merkeissä kuluneen erän aikana molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle, mutta molempien ylivoimat olivat heikkoja.

Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti viisikkona, eikä hyökkäävällä joukkueella ollut parhaalle sektorille kiekon kanssa asiaa montaakaan kertaa.

Hokki oli ensimmäisen erän aikana ahnaasti karvaamassa. Monesti Jokipoikien saadessa kiekon omalla puolustusalueella joukkue jäi vielä pyörimään kiekon kanssa omaan päähän, ja monesti Hokki karvasi sen takaisin itselleen.

Molemmille joukkueille tarjoutui erän aikana pari laadukasta maalipaikkaa, mutta niin Jokipoikien Samuel Jukuri kuin Hokin Tuukka Smura olivat hyvällä pelipäällä.

Toisen erän alussa näytti jälleen siltä, että Jokipoikien kohtaloksi koituu heikko toisen erän pelaminen. Jo heti ensimmäisen minuutin sisään Hokki sai aikaiseksi kaksi laadukasta maalipaikkaa.

Hokki hallitsi erän alkua mielin määrin, ja Jokipojilla oli suuria vaikeuksia päästä paineen alta pois. Tolppaa lähemmäksi Hokki ei kiekkoa kuitenkaan hyvistä paikoista huolimatta saanut.

Erän edetessä Jokipojat pääsi kiekon kanssa pois omalta kenttäpuoliskoltaan, ja tekaisi ottelun ensimmäisen maalin. Hyökkäysalueella kiekko pomppi siniviivalla päivystäneelle Joel Olkkoselle, jonka vihainen lyöntilaukaus upposi ohi Smuran.

Jokipojat sai maalistaan virtaa, ja joukkueen peli lähtikin rullaamaan alkuerää huomattavasti paremmin. Nyt puolestaan Hokki oli hätää kärsimässä Jokipoikien hyvien pitkien hyökkäyspään pyöritysten takia.

Erän lopussa Jokipoikien pyörittäessä peliä Hokki joutui ottamaan jäähyjä. Jokipojille tarjottiin jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta kiekko ei toisessa erässä enää uponnut ohi Smuran.

Smura joutui toisen erän aikana venymään kiekon tielle peräti 19 kertaa.

Hokki aloitti kolmannen erän pirteästi. Se tasoittikin ottelun rintamahyökkäyksen päätteeksi. Hokki jatkoi hyviä hyökkäyspään otteitaan ja se pääsikin ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Pasi Kouvalaisen maalin myötä.

Jokipojat pääsi Viirlaksen pelirangaistuksen myötä viiden minuutin ylivoimalle, mutta Jokipoikien ylivoima ei ottanut Hokkia vastaan toimiakseen. Iso osa Jokipoikien laukauksista menivät ohi Smuran vartioiman maalin. 

– Ylivoimaa pitää pikkasen vielä treenata, Aaltonen myönsi.

Jokipojat haki ottelun lopussa tasoitusta raivoisasti. Ränniin heitetyn kiekon siniviivalla pysäytti Juuso Akkanen, joka laukoi ottelun tasoituksen vajaa kolmen minuuttia ennen päätössummeria.

– Kyllä meidän joukkue tänään taisteli. Joukkue esitti taas kypsyyttä, tultiin takaa-ajoasemasta 2–2:een. Loppu onkin historiaa, Aaltonen lausui.

Vielä kolmannen erän lopussa molemmille joukkueille siunaantui pari laadukasta maalipaikkaa, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Senkin aikana Jokipojilla oli paikkoja viedä peli nimiinsä. 

– Minun mielestäni meillä hyvin pelijänne kesti. En osaa sanoa onko ansaittua vai vähemmän ansaittua, mutta pirun tyytyväinen olen näihin kahteen pisteeseen.

– Ainakin semmoinen päivätyö tehtiin, että pelaajat tietävät, että nyt on kaikki lyöty likoon. Nämä on semmoisia pelejä, että nämä nuoret pelaajat varmasti kehittyy. Se on hienoa näissä tapahtumissa.

– Jälleen kerran kiitokset Jokipojille. Jokipojat on loistava joukkue, ja loistavasti valmennettu joukkue. Me ollaan pirun tyytyväisiä, että saatiin tästä voitto kairattua, Laukkanen summasi.

– Loistavaa kiekkoa. Molemmat joukkueet kamppaili, väänsi, taisteli ja pisti kroppansa tänään likoon. Hokki oli tänään sen verran parempi, että se vei pisteet 2-1. Onneksi saatiin piste. Siihen olen äärettömän tyytyväinen. Joukkue taisteli loistavasti, Aaltonen päätti.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen