Jokipojat matkustaa Lappiin

07.12.2016

Jokipojat matkustaa keskiviikkona 550 kilometrin päähän Rovaniemelle kohtaamaan RoKin. Rovaniemen Kiekko on hävinnyt peräti kuusi perättäistä otteluaan, ja joukkue onkin valahtanut sarjataulukon viimeiseksi. Myös Jokipoikien viime aikojen otteet ovat olleet mollivoittoisia, sillä joukkue on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain kaksi.

Jokipoikien edelliseen viikkoon kuului kolme ottelua. Ainoat pisteet irtosivat perjantaina Kokkolassa Hermestä vastaan, kun Jokipojat vei ottelun jatkoajalla lukemin 2-1.

Lauantaina Jokipojat kohtasi Mehtimäellä KeuPa HT:n, joka vei ottelun nimiinsä varsinaisten maalikarkeloiden jälkeen numeroin 6-7.

– Se oli vähän hullu peli. Kuten (KeuPan päävalmentaja Mikko) Heiskanen sanoi, niin ottelu muistutti enempi salibandypeliä. Eka erä oli meiltä todella hyvä. Sitten varmaan vähän luultiin, että tämä hoituu tästä. Sitten kävikin kalpaten, Jokipoikien kakkosvalmentaja Eemeli Parikka muistelee.

Jokipoikien alkukauden menestyksen avaimena toiminut tiivis viisikkopuolustus on ollut viime otteluissa ailahtelevaa.

Joukkueella on aiemmissa peleissä ollut hyviä jaksoja, joiden aikana peli on toiminut erittäin mallikkaasti ja joukkue on hallinnut peliä.

Vastapainona erityisesti toiset erät ovat olleet ajoittain joukkueelta erittäin heikkoja esityksiä.

Tästä hyvänä esimerkkinä on edellinen kamppailu KeuPaa vastaan, jossa Jokipojat hallitsi ensimmäistä erää vieden erän lukemin 4–1. Toisessa erässä joukkue sortui tekemään virheitä, joiden myötä KeuPa vei erän maalein 1–5.

– Sen kun tietäisi mitä toisessa erässä kävi, niin olisi viisas mies. Ihan kokonaisvaltaisesti lähti homma väärille raiteille. Alivoima oli huonoa, ja sitten tuli muutama helppo virhe. Sitä kautta vastustaja sai maaleja.

Jokipojat ja RoKi ovat kohdanneet kuluvalla kaudella yhden kerran. Tuo ottelu oli lokakuussa Mehtimäellä, jossa kotijoukkue kairasi pisteet vakuuttavasti lukemin 6-2.

– Vähän vastaavanlainen peli kuin edellisenä kautena olemme pelanneet RoKia vastaan. Kyllä se ottelu oli selkeää hallintaa meiltä alusta loppuun. Pikkuisen toisessa erässä annettiin sauma Rokille tulla mukaan, mutta kolmas erä hallittiin täysin.

– Olemme onnistuneet hyvin RoKia vastaan. Taisimme viime vuonna voittaa jokaisen pelin heitä vastaan.

Vaikka RoKi on sarjajumbona, ei Parikka odota Rovaniemeltä helppoja pisteitä.

– Homma taas muuttuu. Ennen kaikkea RoKin kotikaukalossa pelit ovat olleet vaikeita. Meillä on pitkä matka Rovaniemelle. RoKi on aktiivinen hyvin luisteleva joukkue, jolla on tämän sarjan kärkiyksilöitä. 

– RoKi pyrkii pelaamaan aktiivisesti, tiesimme sen hyvin jo edellisessä pelissä. Heilläkin on nyt vaikeampi hetki ollut, kun on ollut tappioita. Kotona he tulevat kovaa. He tykkäävät paineistaa ja kääntää peliä nopeasti. Rovaniemi on vaikea paikka pelata, Parikka analysoi.

Vaikka Jokipoikien otteet ovat viime aikoina olleet ailahtelevia, ei Parikan mielestä ole aihetta paniikkiin.

– Kaikille joukkueille tulee tässä sarjassa heikompia jaksoja. Tämä on tasainen sarja. Pieniä asioita koitetaan parantaa. Muistutamme niistä asiosta, mihin olemme nojanneet.

– Välillä on unohtunut meidän pelaamisen perusasiat. Koitetaan niitä muistutella ja saada sitä kautta hommaa tuloksellisesti paremmin raiteilleen. On muistettava, että olemme pelanneet paikoitellen tosi hyvin. 

– Maajoukkuetauon jälkeen on ollut hyviä pelejä siellä joukossa. Siellä on ollut hyviä eriä. Nyt se pitäisi saada sellaiseksi jatkuvaksi se tekeminen, että tulisi hyviä pelejä putkeen ja saisimme kokonaisuutena hyviä pelejä.

– Ei saisi tulla tuollaisia niinkuin KeuPa-pelissä, että pelaamme huikean ensimmäisen erän, ja sitten toinen erä on vastakkainen, Parikka toivoo.

Jokipoikien paras pistemies Jesse Paukku kävi maanantaina pelaamassa uransa ensimmäisen Liigaottelunsa Hämeenlinnan Pallokerhon paidassa. Pahaa loukkaantumissumaa paikkaamassa käynyt Paukku paukutteli heti tehot 2+0 HPK:n voittaessa Vaasan Sportin.

– Paukun visiitti tuo pelaajille uskoa siihen, että täältä voi nousta korkeammalla sarjatasolle. Samalla näkee, että kuinka hyviä pelaajia meillä täällä pelaa. Hieno nähdä, että kun meidän pelaajat saavat saumoja, niin niitä hienosti myös käyttävät.

– Uskon, että tilanne tuo virtaa Jesselle niin kuin koko joukkueelle. Minulla on sellainen tunne, että tämä asia kääntyy positiiviseksi, ja itseasiassa se on kääntynytkin jo, Parikka analysoi.

Ottelu Rovaniemellä alkaa kello 18.30. Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen.