Perjantai-illan huumaa Kokkolassa

02.12.2016

Jokipoikien viikon kakkosetappi on perjantaina Kokkolassa, jonne joukkue matkustaa kohtaamaan Hermeksen. Joukkueelle tarjoutuu näin ollen pikainen mahdollisuus palata takaisin voittokantaan heikosti menneen IPK-ottelun jälkeen.

Neljän ottelun tappioputkeen ajautunut Hermes on sarjataulukossa Jokipojista kolmen pisteen päässä. Jokipojat on puolestaan viimeisestä viidestä ottelustaan voittanut vain yhden.

Jokipoikien edellisessä pelissä tuolloin vielä sarjajumbona ollut Iisalmen Peli-Karhut pelasi erittäin hyvin, ja kävi ryöstämässä Mehtimäeltä täyden pistepotin lukemin 2-5.

IPK pelasi ottelussa rohkeasti, eikä lähtenyt vain puolustamaan omaa maalinedustaansa. Joukkueen hyökkäyspeli oli aivan toisella tasolla verrattuna IPK:n kauden ensimmäiseen vierailuun Mehtimäellä.

– En enää palaa siihen IPK-peliin. Mennään suoraan Hermes-peliin ja se on uusi kamppailu. Mennään taas eteenpäin. Ei voi alkaa murehtimaan. Pitää alkaa katsomaan eteenpäin eikä taaksepäin, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kertoo.

–  Meidän pitää parantaa. Tämä on mentaalipeliä. Mentaalipuoli pitää saada kuntoon. Taidothan eivät ole hävinneet mihinkään.

Hermeksen marraskuun loppupuolisko oli joukkueelle vaikea, sillä joukkue on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen.

Tappioputkesta huolimatta Hermes on runkosarjassa vain kolmen pisteen päässä Jokipojista yhden ottelun enemmän pelanneena.

Hermeksen sisäisen pistepörssin johtajana on puolustaja Miika Franssila, joka on tähän mennessä kerännyt 23 ottelussa kovat tehot 2+22=24. Hän on Mestiksen pistepörssissä sijalla kolme.

Hermeksen hyökkäyspeli on toiminut kohtuullisesti, ja joukkue onkin tänä kautena tehnyt keskimääräisesti 3,30 maalia per ottelu. Joukkue onkin kyseisessä tilastossa kakkosena heti TuTon jälkeen.

– Yritetään päästä voittojen tielle takaisin. Hermes on vaarallinen vastustaja. He ottivat nenään kuten mekin keskiviikkona. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka hävisivät edellisen ottelunsa.

– Hermes pelaa kamppailupeliä kuten mekin. Hermes on kotona vaarallinen. Heillä on hyvä ylivoima, Aaltonen analysoi.

– Meidän on saatava mentaali- ja kamppailupelaamisemme kuntoon. Meidän pitää lähteä taistelemaan, pistää rukkaset käteen, haalarit päälle ja alkaa tekemään töitä.

Jokipojat ja Hermes ovat kohdanneet tämän kauden aikana kertaalleen. Syyskuun lopussa Joensuussa Hermes oli vahvempi jatkoajalla lukemin 2-3.

Hermekseen täksi kaudeksi siirtynyt Jokipojissa kolme kautta maalilla torjunut Mikael Edelmann oli ottelussa hyvällä pelipäällä torjuen tuolloin peräti 40 laukausta. Tasainen kamppailu lienee myös Kokkolassa luvassa?

– Kaikki pelit ovat tasaisia tässä sarjassa. Koko ajan pitää olla hereillä. Jos et ole, niin turpaan tulee. Se on selvä asia. Nyt me lähdetään kääntämään laivaa. Peli pitää saada oikeille uomille ja jättää karikot taakse ja siirtyä eteenpäin, Aaltonen päättää.

Ottelu Kokkolassa alkaa kello 18.30. Ottelu on nähtävissä Yle TV2:lta sekä Yle Areenasta.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen