Perjantaina pelataan Peliittoja vastaan - S-Etukortilla ILMAISEKSI halliin!

30.12.2016

Jokipojat on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden. Hyvin sujuneen alkukauden aikana joukkue kolkutteli jopa sarjakärjen tonttia, mutta loka-marraskuun maajoukkuetauon jälkeen alkaneet ailahtelut ovat pudottaneet joukkueen Mestiksen runkosarjassa jo sijalle seitsemän. Seuraava mahdollisuus palata takaisin voittojen tielle koittaa perjantain kotiottelussa Heinolan Peliittoja vastaan. Matsi alkaa klo 18.30, ja S-Etukortilla on halliin ilmainen sisäänpääsy seisomapaikoille.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat edelleen sivussa puolustaja Matti Koistinen ja maalivahti Samuel Jukuri. Hyökkääjä Oskari Lehtinen on kuntoutunut takaisin pelikuntoon. Maalilla aloittaa Juho Ratilainen.

Ärjypaitojen edellinen kamppailu kuvastaa hyvin joukkueen tämän hetkisten ongelmien laajuutta. Sarjakärki SaPKo oli kotikaukalossaan suvereeni vieden pisteet lukemin 7-1.

Jokipojat sai ottelun aikana vastustajan maalivahtia kohti vain 10 laukausta, ja joukkueella oli suuria ongelmia päästä tasakentällisin kiekon kanssa edes oman siniviivan yli.

– No ei siitä nyt paljon lapsille ole kerrottavaa. Tehtiin voitavamme, ja se ei nyt riittänyt mihinkään. Nyt täytyy yrittää vaan kääntää katseet tulevaan. Nyt ei auta kauheasti kaivella vanhoja, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen sanoo.

– SaPKolla on tällä hetkellä itseluottamus tapissaan, silloin se peli on sen näköistä.

Jokipojat ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Marraskuussa kahdeksan ottelun voittoputkessa viilettänyt Peliitat joutui taipumaan viihdyttävän ja tiukan kamppailun päätteeksi lukemin 4-2.

– Peliittoja vastaan tulee olemaan kovaa kamppailupelaamista. Ei tule olemaan helppoa. Kyllä meillä tulee kova ilta olemaan, jos pisteitä meinataan kotia ottaa. Peliitat pyrkii pelaamaan kovaa peliä, Aaltonen analysoi.

Peliittoihin on siirtynyt joulukuun aikana peräti kolme entistä Jokipojissa pelannutta pelaajaa: maalivahti Timo Niemi, hyökkääjä Tuomas Huhtanen ja puolustaja Joonas Valkonen.

Neljänä eri kautena Jokipoikien maalinsuulla Mestiksessä yhteensä 17 ottelua torjunut Timo Niemi siirtyi Ruotsin divarista torjumaan Pelittojen maalille. Hän on torjunut kolme ottelua kovalla torjuntaprosentilla 96,55%.

Jokipojissa kaudella 2012–2013 piipahtanut Tuomas Huhtanen on pelannut Peliitoissa neljä ottelua tehoin 1+1.

Aiemmin Liigaseura Mikkelin Jukureiden sopimuspelaajiin kuulunut ja 15 ottelua Jokipojissa lainalla pelannut puolustaja Joonas Valkonen purki joulutauolla sopimuksensa Jukureiden kanssa ja siirtyi Peliittoihin.

Peliitat on voittanut kolme edellistä kamppailuaan, ja joukkue taisteleekin tällä hetkellä samoista sarjasijoituksista Jokipoikien kanssa.

Peliitat on Jokipoikien kanssa samassa pistemäärässä, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Jokipojat.

Jokipojat on tällä hetkellä 15 viimeisimmän ottelun kuntopuntarissa Mestiksen kolmanneksi huonoin joukkue. Viimeisimmän 15 pelin otannalla pisteiden valossa vain IPK ja RoKi ovat pelanneet Jokipoikia huonommin.

Jokipoikien edellinen voitto onkin saatu juuri RoKia vastaan. Jokipojat on kerännyt viimeisestä 15 ottelustaan 15 pistettä.

– Joukkueessamme on edelleenkin hyvä ilmapiiri. Voitot on ansaittava. Jos haluat voittaa, niin kaikki on pistettävä peliin. Meidän on käännettävä kelkka nyt, Ari Aaltonen painottaa.

– Me tiedetään, miten hyvin me osataan silloin pelata, kun meidän itseluottamus on kunnossa. Meidän pitää jostain kaivaa itseluottamus ja peli-ilo. Eihän se muusta ole kiinni. Pelitaidothan pelaajilta eivät edelleenkään ole hävinneet mihinkään, Aaltonen tuumaa.

Onko pelaajilla henkinen lukko päällä, ja iso apina selässä?

– Niinkin voi sanoa. Eihän me nyt maaleja saada, niin totta kai se luo paineita. Nämä paineet pitää osata käsitellä. Katse vain eteenpäin.

Muutamalla Jokipoikien pelaajalla on pieniä vammoja, joten varmuudella sivussa olevien Koistisen ja Jukurin lisäksi muiden pelaajien poissaolot ovat mahdollisia.

Ottelu Peliittoja vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30, tervetuloa! S-Etukorttia vilauttamalla pääset halliin ilmaiseksi sisään.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen