Pikkujouluperjantai! Ensin kotipeli, sitten kekkerit

09.12.2016

Jokipoikien ottelut jatkuvat perjantaina Mehtimäellä Kajaanin Hokkia vastaan. Ottelu käynnistyy klo 18.30, ja matsin jälkeen Ärjyluolassa on tarjolla koko kansan pikkujoulut. Pikkujouluissa on tarjolla viihtyisää tunnelmaa, pelaajahaastatteluja sekä elävää musiikkia trubaduurin muodossa. Pikkujouluihin on ottelulipulla ilmainen sisäänpääsy.

Keskiviikon ottelussa Rovaniemen kiekkoa vastaan loukkaantuneiden puolustaja Joonas Valkosen sekä hyökkääjä Oskari Lehtisen pelaaminen on perjantain Hokki-ottelussa vielä epävarmaa. Jokipoikien maalilla aloittaa keskiviikkona huilannut Samuel Jukuri. Tarkemmat kokoonpanot julkistetaan pelipäivänä puoliltapäivin.

Jokipojat kävi hakemassa pisteet kaukaa Rovaniemeltä lukemin 4.2. Ottelu RoKia vastaan eteni maalillisesti tasaissa lukemissa kolmanteen erään asti, kunnes Jokipoikien viimeistely alkoi toimia.

RoKi taisteli kolmannessa erässä vielä maalin päähän, mutta Joonas Larinmaan tyhjään maaliin laukoma kauden 13. maali takasi pisteet ärjypaidoille.

Viime otteluissa hyvän maalivireen löytänyt Larinmaa on Mestiksen maalipörssissä sijalle kolme.

– RoKi on hyvä joukkue. Me lähdettiin hakemaan voittoa, ja se sieltä saatiin suht koht hyvällä pelillä. Kyllä meillä sataprosenttisesti joka äijä pisti itsensä likoon. Tästä on hyvä jatkaa Hokki-peliin, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen sanoo.

Ottelu RoKia vastaan oli Jokipojille kauden 25. kamppailu, joten runkosarja on Jokipoikien osalta ohittanut puolenvälin.

Ennen kauden alkua monissa ennakkokaavailuissa suurimmaksi mestarisuosikiksi veikatun Hokin peli ei ole hankalan alkukaudenkaan jälkeen lähtenyt kunnolla rullaamaan.

Joukkue on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 10, mutta jumbosijaan on matkaa vain kaksi pistettä. 

Hokin ongelmat ovat selkeästi hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt keskimäärin vain 2,44 maalia per ottelu. Hokki onkin tehnyt toistaiseksi vähiten maaleja koko Mestiksessä.

– Katsottiin läpi Hokin viimeisiä pelejä, ja erityisesti ylivoimia ja miten joukkue karvaa. Tehdään hyvät klipit, ja katsotaan ne läpi joukkueen kanssa.

– Niin monta kertaa olemme pelanneet Hokin kanssa, että ei tässä yllätyksiä pääse tulemaan kummallekaan joukkueella. Hokki on hyvä joukkue, eikä se ole sijoitukseltaan oikeassa paikassa. Se on fakta, Aaltonen summaa.

Kajaanin Hokki koki kuluvalla viikolla kovan menetyksen kun joukkueen kapteeni ja tärkeimpiin puolustajiin kuulunut Mikael Seppälä siirtyi liigaseura Kalevan Pallon riveihin.

Joukkueen uudeksi kapteeniksi nimettiin hyökkääjä Niklas Näppi.

– Ei Hokillakaan helppoa ole ollut. Ei tiedä minkä verran vaikuttaa kun kapteeni Seppälä lähti. Nämähän on sellaisia asioita, että ne voi tehdä joukkueelle hyvää, ja joskus asiat voivat vaikuttaa todella paljon tekemisiin.

Jokipojat ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla ärjypaidat ovat voittaneet ottelun.

Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen oli Kajaanissa syyskuun puolessavälissä, jolloin Jokipojat vei ottelun rankkareilla lukemin 4-3.

Lokakuussa Mehtimäellä Jokipojat vei täyden pistepotin lukemin 3-2.

Jokipoikien otteet ovat viime aikoina olleet ailahtelevia. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää sitä, että loka-marraskuun vaihteen maajoukkuetauon jälkeen joukkue ei ole voittanut kahta ottelua peräkkäin. 

– Keskusteltiin joukkueen kanssa alkuviikosta, ja saatiin hyvä ilmapiiri aikaiseksi. Sitä kautta pyritään saamaan peli uomiinsa, ja aletaan tekemään hommia. 

– Asiat voivat olla pienestä kiinni, ja lumipallon pysäyttäminen kun se lähtee vyörymään, on se kovin homma. Siihen pitää tehdä töitä. Pitää olla hereillä, ja on tehtävä kaikkensa joukkueen eteen. 

– Kun hommat lähtevät menemään väärään suuntaan, niin se on monen asian summa. Joukkueen kanssa ollaan asiat käyty läpi ja homma on nyt menossa oikeaan suuntaan. Se on tärkein asia, Aaltonen päättää.

Otteluliput kannattaa ostaa ennakkoon, sillä tällöin ne ovat ovelta ostettuja halvempia. Liput voit ostaa täältä. Tervetuloa!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen