Vielä yksi reissu ennen joulutaukoa

16.12.2016

Ennen kuin Jokipojat pääsee pelien osalta puolentoista viikon mittaiselle joulutauolle, käy joukkue heittämässä kahden ottelun vieraskiertueen Lounais-Suomessa. Perjantaina Jokipojilla on vastassa Lempäälässä LeKi, ja lauantaiksi joukkue matkustaa Turkuun kohtaamaan TUTO:n.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa hyökkääjät Oskari Lehtinen sekä Kasimir Puruskainen. Puolustaja Joel Olkkosen pelaaminen tulevan viikonlopun peleissä on vielä epävarmaa. Kun ottelut ovat peräkkäisinä päivinä, tulee Jokipoikien maalivahdeille Samuel Jukurille sekä Juho Ratilaiselle molemmille pelattavaksi yksi ottelu.

Jokipoikien edellinen ottelu oli viime viikon perjantaina Kajaanin Hokkia vastaan Mehtimäellä. Hyvin tasaisia niin sanottuja yhden maalin pelejä keskenään vääntäneet joukkueet pelasivat jälleen tasaisen ottelun. Lopulta Hokki oli jatkoajalla vahvempi lukemin 3-2.

– Hokkia vastaan oli tasainen peli. Oltaisiin se hyvin voitu voittaa, mutta nyt hävittiin jatkoajalla. Ottelu oli tiukka taistelu. Pelissämme oli nyt niitä elementtejä, mitä haluttiin nähdä, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen sanoo.

– Ottelu Hokkia vastaan oli parempi kuin Rovaniemellä RoKia vastaan. Juuri sellainen ottelu kuin tarvittiin siihen paikkaan. Joukkue pisti kaikkensa likoon, pelaajilta hyvää toimintaa.

– Samalla lailla jatketaan eteenpäin. Ollaan tehty hyvin töitä. Nämä ovat tasaisia pelejä. Ei ole helppoja pelejä meillä, niin en usko, että niitä on millään muullakaan joukkueella, Aaltonen analysoi.

Jokipojat ei ole onnistunut voittamaan kahta peräkkäistä ottelua loka–marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Ailahtelevista otteista huolimatta Jokipojat on säilynyt runkosarjassa jämäkästi sijalla kolme.

Ero takana oleviin on kutistunut, ja todella tasaisen keskikastin sija kahdeksan on keskiviikon kierroksen jälkeen vain viiden pisteen päässä.

Lempäälän Kisa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Jokipoikien viedessä molemmat kohtaamiset maalin erolla.

Syyskuussa Jokipojat voitti kotonaan lukemin 2-1, ja lokakuussa pisteet matkasivat Lempäälästä Joensuuhun numeroin 3-2.

Jokipojat kävi lokakuun alkupuoliskolla heittämässä samanlaisen Länsi-Suomen kiertueen, ja tuolloin tuomisina oli kolme pistettä.

Tuolloin joukkue pelasi myös viikonloppua edeltävänä keskiviikkona pelin, joten nyt joukkue pääsee liikkeelle paremmin levänneenä kuin lokakuussa.

– Lähdetään pelaamaan LeKiä vastaan omaa peliä. Pienessä kaukalossa pelatessa on aina omat haasteensa.

– LeKi on pelannut ailahtelevasti. Välillä joukkue pelaa todella hyvin ja välillä heikommin. LeKinkin toiminta on todennäköisesti pitkälti kiinni siitä, ketä he sinne saavat lainaan.

– Aiemmin meitä vastaan, kun heillä ei kauheasti ollut liigalainoja, niin he pelasivat todella hyvin omalla porukalla. Ei taas tiedetä ketä siellä on vastassa. Se selviää viimeistään perjantaina, kun kokoonpanot julkistetaan. LeKin kokoonpano elää paljon. Vaativa peli tulee, Ari Aaltonen ennakoi.

Hokkia vastaan Jokipojille tarjottiin runsaasti ylivoimaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta joukkue ei saanut aikaiseksi ylivoimamaalia. 

– Me olemme harjoitelleet ylivoimaa hyvin. Eihän meillä nyttenkään ollut hankaluuksia, kiekko ei vaan mennyt maaliin. Kuten yksi pelaajamme sanoi, niin Hokki puolusti hyvin alivoimansa.

– Näin se vaan menee, joskus se on todella pienestä kiinni. Me päästään ylivoimalla hyvin hyökkäysalueelle sisään ja saamme homman pyörimään. Kyllä se alkaa toimimaan jossain vaiheessa.

– Sitten alkaisin olla huolestunut, jos me pyörittäisiin keskialueella ja omassa päässä, eikä päästäisi hyökkäysalueelle. Hokkia vastaan oli ylivoimalla tolppalaukaus, ja kiekko kävi maaliviivalla. Ylivoimamme on hyvässä kuosissa, ja kun maaleja alkaa tulemaan, niin siitä se lähtee, Aaltonen summaa.

Jokipoikien kolmoskentän sentterinä on kahdessa edellisessä ottelussa pelannut normaalisti laitahyökkääjän tontilla viilettänyt Teemu Holttinen.

– Annettiin Holttiselle mahdollisuus näyttää sentterin paikalla pelaamista. Hän on pelannut hyvin ja jatkaa edelleen sentterinä. Hän on pelannut A-junioreissa sentterinä.

Viikonlopun pelien jälkeen koittaa joulutauko. Joukkue harjoittelee vielä tulevan viikon maanantaina ja tiistaina, jonka jälkeen pelaajat pääsevät liki viikon mittaiselle joululomalle.

– Pelaajat tulevat takaisin 27. päivä, jolloin saadaan harjoitella. Siinä tulee pelaajille pidempi tauko, ja se on hyvä asia. Nyt on ollut raskas vaihe, ja pelaajat ovat leponsa ansainneet, Aaltonen myöntää.

Viime viikolla ottelussa Rovaniemen Kiekkoa vastaan loukkaantunut hyökkääjä Oskari Lehtinen on sivussa seuraavat 4–6 viikkoa.

Vähälle peliajalle Jokipojissa jäänyt laitahyökkääjä Lauri Hukkanen puolestaan pelaa joulutaukoon asti Suomi-sarjaa Kiekkokoplassa.

Ottelu Lempäälässä alkaa kello 18.30