Vuoristoratapelistä tuli tappio

04.12.2016

Jokipoikien kolmen ottelun viikon viimeinen kamppailu päättyi tappioon lauantaina KeuPaa vastaan Mehtimäellä. Joukkueet järjestivät varsinaiset maalikarkelot joukkueiden maalatessa yhteensä peräti 13 maalia, kun lopputulokseksi muodostui 6-7.

Jokipoikien maalintekijöinä kunnostautuivat Joonas Larinmaa (2+0), Jesse Paukku (1+1), Nico Friman (2+1) sekä Oskari Lehtinen (1+1). Joel Olkkonen saalisti neljä syöttöpistettä. Jokipoikien maalilla aloittanut Samuel Jukuri keräsi 20 torjuntaa, mutta hänet vaihdettiin pois maaliltaan toisessa erässä. Loput ottelusta torjunut Juho Ratilainen torjui yhteensä 10 kertaa.

Muutamassa aiemmassa ottelussa toiset erät ovat koituneet Jokipoikien kohtaloksi. Sama ongelma Jokipojilla oli myös ottelussa KeuPaa vastaan. KeuPa maalasi toisessa erässä peräti viisi maalia.

Jokipoikien keskittyminen on usein toisessa erässä herpaantunut, ja vastustaja on päässyt rokottamaan Jokipoikien tehdessä karkeita virheitä omassa kiekollisessa pelissään. 

– Nähtiin vaiherikas salibandyottelu, anteeksi jääkiekko-ottelu, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen hauskuutteli heti ottelun jälkeen.

Jokipojat sai otteluun erittäin hyvän lähdön. Ensimmäinen maali nähtiin jo parin minuutin jälkeen.

Joel Olkkonen toi hienosti kiekon maalin edustalle, josta se kimposi Joonas Larinmaalle. Hyvään pistevireeseen äityneellä Larinmaalla oli helppo työ lyödä kiekko maaliin.

Jokipojat jatkoi hyvää painostustaan, jonka ansiosta se pääsi ylivoimalle. Ylivoimakoostumuksia oli jälleen muuteltu siten, että kaikki oikealta laukovat pelaajat pelasivat samassa ylivoimakentällisessä.

Heti ylivoiman alussa Olkkosen viivasta laukoma kuti kimposi Nico Frimanille, jonka kuti upposi sisään.

Erän edetessä peli tasoittui, ja KeuPakin sai aikaiseksi tilanteita Jokipoikien maalilla.

Painostus kuitenkin katkesi kun Lauri Huhdanpää pääsi puolittain läpi KeuPa-pakin kaatuessa omiin luistimiinsa. Huhdanpään loitopassi löysi Larinmaan, joka viimeisteli illan toisen osumansa.

KeuPa ei useasta takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi hyökkäyspeliään. Pyörityksen päätteeksi joukkue pääsi ylivoimalle. Se kavensikin ottelun kultakypärä Samuel Salosen kovalla ja tarkalla rannekudilla.

Kuitenkin heti seuraavan vaihdon aikana Jokipojat viimeisteli ottelun neljännen maalinsa. Villle Halosen roikkuranne putosi helpohkosti Roope Urpolahden torjunnasta maalin eteen, josta se sisään suti Jesse Paukku.

Neljäs maali oli tarpeeksi KeuPan maalilla aloittaneelle Urpolahdelle, joka luisteli vaihtoon. Hänen tilalleen luisteli Petri Pitkänen.

Erä oli kuitenkin tasaisempi kuin maalit antavat osoittaa. Jokipoikien viimeistely oli erän aikana vierailijoita paljon paremmalla tasolla.

– Alussa oltiin Ylämyllyn Shellillä eka erä, Heiskanen sanoi.

KeuPa tuli toiseen erään huomattavasti valmiimpana. Se kavensi ylivoimalla Henri Keskilohkon lyödessä kiekon ilmasta sisään.

Erän edetessä Jokipojat sortui jälleen karkeisiin virheisiin omissa hyökkäyksiin lähdöissään. Kahdesta peräkkäisestä kiekonmenetyksestä KeuPa rankaisi armottomasti molemmista, ja tasoitti ottelun. 

Jokipojat sai erän edetessä peliään hiukan paremmalle tasolle. Jokipojat karkasi ottelussa jälleen johtoon Oskari Lehtisen hienon ohjauksen myötä.

KeuPa tasoitti ottelun heti seuraavassa vaihdossa. Jussi Viitasen kaukaa lähtenyt rannekuti upposi helpohkosti ohi Samuel Jukurin. Viidennen omiin menneen maalin jälkeen Jokipoikien maalille luisteli Juho Ratilainen.

KeuPa meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon toisen erän lopussa ylivoimansa aikana.

– Toisessa erässä tultiin peliin ja sitten mentiin edelle. Todella vaiherikas peli nähtiin. Oli paljon jäähyjä ja oli maaleja, Heiskanen lausui.

– Onnittelut KeuPalle voitosta. Tänään ei ollut kyllä siitä kiinni, että KeuPa oli niin paljon parempi, vaan tänään oli siitä kiinni, että meillä oli asennevammainen joukkue, joka tulee ensimmäisen erän jälkeen 4–1 johdosta.

– Me pelattiin kauden paras erä ensimmäisessä erässä, ei mitään jakoja. Ja sit tullaan 1–5 toinen erä. Ihan anteeksiantamatonta tuolta ryhmältä. Se on törkeätä, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen puhisi.

Kolmannessa erässä KeuPa pelasi viisaasti ollessaan johtoasemassa. Se jäädytti peliä, eikä joukkue ottanut juurikaan riskejä omassa hyökkäyspelaamisessaan.

Erän puolivälin paikkeilla se karkasi jo kahden maalin johtoon ottelun neljännellä ylivoimamaalillaan.

Jokipojat ei vaikeassa tilanteessa luovuttanut. Joukkueen päästessä ylivoimalle kiekko pomppi siniviivalta Frimanille, jonka tarkka kuti upposi ohi Pitkäsen. 

Jokipojat haki lopussa tasoitusta raivoisasti ilman maalivahtia, mutta KeuPa puolusti omaa maaliansa tiiviisti. Viimeisen minuutin aikana Jokipojat sai vielä yhden ylivoiman, mutta senkään aikana KeuPa ei antautunut.

– Hienoja juttuja nämä on. Kyllä tämä kasvattaa ainakin meitä ihan älyttömästi joukkueena. Toi henki mikä näkyi, kun tulet takaa-ajosta rinnalle ja sitten vielä ohi.  

– Kyllä tässä pumppukin käy vieläkin aika kovilla. Hemmetin ylpeä olen joka jätkästä. Voisi luetella nuo 22 nimeä, kiitteli Heiskanen.

– Tämä on katsojia kohtaan jumalauta väärin. KeuPa voitti tänään ja that's it. Me annettiin KeuPalle pisteet, ja se ansaitsi ne lopussa, Aaltonen summasi.

– Surkeaa, karmeaa. Tämä oli yleisön halveeraamista. Minä pyydän yleisöltä anteeksi tällaista peliä, Aaltonen päätti.

Jokipoikien pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Rovaniemellä RoKia vastaan.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen