Keskiviikkoreissu Rovaniemelle

31.01.2017

Jokipojat hakee keskiviikkona kotiedun kannalta elintärkeitä pisteitä kaukaa Lapista, missä ärjypaitoja vastaan asettuu Rovaniemen Kiekko. Muutamassa aiemmassa ottelussa oman maalinteon kanssa tuskaillut Jokipojat lähtee napapiirille tavoitteenaan saada oma viimeistely kuntoon. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa kaksi elintärkeää pelaajaa, sillä loukkaantuneet puolustaja Joel Olkkonen sekä hyökkääjä Nico Friman eivät ole pelikunnossa aivotärähdysten vuoksi. Muutamalla pelaajalla on hoidettavanaan pienempiä vammoja, ja heidän pelikuntonsa varmistuu vasta pelipäivänä.

Jokipoikien edellisessä ottelussa lauantaina Mehtimäellä niin sanotussa kuuden pisteen pelissä vierailija Kiekko-Vantaa pelasi eheän ottelun. Joukkue puolusti viisaasti ja viimeisteli omista harvoista maalipaikoistaan erittäin hyvällä prosentilla.

Jokipojilla oli puolestaan suuria ongelmia oman viimeistelynsä kanssa. Ottelu päättyi lukemiin 1-4.

– Meillä oli ottelussa selkeä maalinteko-ongelma. Kun tulee karkeita virheitä, niin tarpeeksi hyvä vastustaja käyttää ne hyväkseen. Kiekko-Vantaa käytti meidän pahat virheet hyväkseen, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summaa.

– Kun ei saatu itse tehtyä maaleja, niin se sitten aina kasvattaa maalinteon tuskaa.

Try-outin myötä viime viikon Jokipoikien mukana ollut ja perjantaina Kajaanin Hokkia vastaan pelanneen puolustajan Jaska Ojanperän jatkosta Jokipojissa ei ole vielä tarkempaa tietoa.

– Hyvin hän pelasi Kajaanissa. Hän teki hienon ja tärkeän maalin meille. Miehellä on maailmanluokan laukaus.

– Mutta puutteita hänen pelaamisessaan vielä on. Jos mies Mestistä haluaa pelata, niin töitä pitää tehdä paljon liikkumisen ja kiekonhallinnan kanssa, Aaltonen sanoo.

Jokipojat ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen. Molemista kohtaamisista Jokipojat on vienyt täydet pistepotit.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuun alussa Jokipojat oli kotonaan vahvempi lukemin 6-2. Joulukuussa Rovaniemeltä pisteet matkasivat Joensuuhun numeroin 2-4.

Vaikka RoKi on tällä hetkellä sarjasijoituksissa toiseksi viimeisenä, on joukkue edellisen viiden ottelun kuntopuntarilla Mestiksen kolmanneksi paras joukkue.

Rovaniemeläiset ovat keränneet edellisessä viidessä pelissään kymmenen pistettä. Jokipoikien vastaava lukema on seitsemän pistettä.

RoKi lähtee otteluun varmasti latautuneena, sillä joukkueen tavoitteena on välttää karsinnat ja mahdollinen tippuminen sarjaporrasta alemmaksi.

– Edelleenkään joukkueiden välillä ei ole suuria pelitavallisia eroja. Kaikki pyrkivät paineistamaan, kotijoukkueet varsinkin. Rovaniemen pienemmässä kaukalosta pitää päästä paineen alta pois.

– Me otamme liikaa jäähyjä. Jäähyttömyyden pitää tulla pikkuhiljaa kunniaan. Turhat virheet pois, niin se peli lähtee siitä rullaamaan. Hyvä puolustuspelaaminen tukee hyvää hyökkäyspelaamista.

– Meillä ei ole varaa lähteä mihinkään peliin takki auki. Katsoin viime sunnuntaina Espoo United–RoKi -ottelun, ja RoKi pelasi hyvää jääkiekkoa. Jos jotain halutaan Rovaniemeltä saada, niin se vaatii huippupelin meiltä, Aaltonen analysoi.

Jokipoikien kolme sopimuspelaajaa, eli hyökkääjät Roope Hämäläinen, Teemu Nissinen sekä puolustaja Jere Niemelä ovat pelanneet viime aikoina Suomi-sarjan Kiekkokoplassa.

– Hämäläinen on helmikuun vielä Kiekkokoplassa. Tällä hetkellä Roope ei ole mahtunut meillä pelaamaan.

– Niemelä ja Nissisen ovat toistaiseksi Kiekkokoplassa ottelu kerrallaan. Hyvä juttu, että miehet ovat päässeet Koplassa pelaamaan, niin saadaan jokaiselle peliaikaa.

Noin puolentoista kuukauden sisään viisi eri Jokipoikien pelaajaa on joutunut pään alueelle suuntautuneen taklauksen uhriksi. Vain yhdestä tilanteesta on taklaajalle tuomittu pelikielto.

– Järkyttävää toimintaa. Olkkonenkin sai töötin päähän Kajaanissa, eikä tullut taaskaan mitään sanktiota. Ihan uskomatonta edelleenkin. Friman on ollut kolmatta viikkoa sivussa, eikä ole tietoa, milloin hän pääsee palaamaan. Päivä ja viikko kerrallaan mennään.

– Olen (Mestiksen erotuomaripäällikkö) Harri Aholan kanssa keskustellut asiasta. En ala asiasta ruikuttamaan, mutta ihmettelen tätä hommaa.

– Meillä on äijät poissa viikkoja. Se on uskomatonta, että selitellään, että ei ole päähän kohdistuneita taklauksia ja meillä on äijät aivotärähdyksen takia poissa. En löydä yhtälöä.

– Olen pettynyt (Mestiksen kurinpitäjän) Pasi Järvisen toimintaan. Ihmettelen suuresti pelaajien kunnioittamista toisia pelaajia kohtaan, että onko se kadonnut vai mikä siinä on, että tällaisia tapahtuu, "Turbo" ihmettelee.

Ottelu Lappi-areenalla alkaa kello 18.30