Keskiviikoksi Kokkolaan!

04.01.2017

Jokipojat käynnistää vuoden 2017 Mestis-pelit keskiviikkona vierasottelulla Kokkolassa, jossa vastaan asettuu Hermes. Peräkkäisillä sarjasijoituksilla olevat joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa, ja molemmat kamppailut ovat päättyneet jatkoajalla vierasjoukkueen voittoon. Neljän ottelun tappioputken edellisessä ottelussaan hyvällä pelillä katkaissut Jokipojat lähtee Kokkolaan itseluottamusta uhkuen.

Jokipojat katkaisi edellisessä ottelussaan kotihallissa Peliittoja vastaan neljän ottelun tappioputkensa. Jokipojat kirjasi ottelun nimiinsä kolmannessa erässä tulleiden neljän maalin myötä. Loppulukemat Peliittoja vastaan olivat vakuuttavat 6-2.

Jokipoikien peli-ilme oli Peliittoja vastaan erittäin raikas. Tuttu kovaa luisteleva ja taisteleva ärjylauma oli palannut muutaman vaisun ottelun jälkeen takaisin kaukaloon.

– Pelattiin todella hyvin. Se on joskus niin pienestä kiinni. Kun saat muutamia onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta, niin se nostaa kaikkea, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen analysoi.

– Se on tärkeintä, että pää ei voi alkaa painumaan, vaikka vastustaja tekee muutaman maalin. Silloin pitää vaan jaksaa uskoa siihen omaan tekemiseen. Tämä oli hyvällä mallilla edellisessä pelissä.

– Jo aamujäillä näki, että oli tekemisen meininkiä. Meillä on ollut hyvä tatsi. Me olemme harjoitelleet hyvin, ja homma on kulkenut. Mutta joskus kun se on tahmeaa, niin se on sitten tahmeaa.

– Asiat vaan pitää kääntää voitoksi. Miten se tulee, niin sitä ei aina sitten tiedä. Kaikkemme yritämme tehdä, että laiva kääntyy oikeaan suuntaan, Aaltonen kertaa.

Jokipojat ja Hermes ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla ottelut ovat edenneet jatkoajalle asti.

Syyskuun lopussa Mehtimäellä Hermes oli vahvempi lukemin 3-2. Joulukuun alussa Kokkolassa puolestaan Jokipojat vei ottelun 2-1.

Aiempien kamppailujen perusteella lienee jälkeen odotettavissa tiukka peli?

– Se on varmaa. Hermes on vaarallinen joukkue, joka on hyvä pelaamaan kotonaan pienessä kaukalossa. Meidän pelimme pitää olla kokonaisuudessaan hyvässä kuosissa, jos meinaamme sieltä pisteitä kairata. Taistellaan ja lähdetään hakemaan kolmea pistettä. 

– Hermeksen ylivoima on todella vaarallinen, joten jäähyboksista meidän pitää pysyä poissa, Aaltonen teroittaa.

Hermes on voittanut viimeisestä viidestä pelistään neljä. Joukkue onkin samalla pistemäärällä Jokipoikia pykälää ylempänä sarjasijoituksissa. 

Onko sillä merkitystä, että vastaan luistelee samoista sijoituksista kamppaileva joukkue?

– Ei sillä ole väliä. Meidän pitää mennä peli ja ottelu kerrallaan. Yritetään nyt saada muutama voitto putkeen, se olisi tärkeintä. Kyllä se siitä sitten lähtee. Sitä vaan pitää jatkaa, että olisimme noin hyvällä jalalla liikkeellä kuin edellisessä pelissä olimme, Aaltonen toivoo.

– Kyllähän pelaajat aistii ja tietää itsekin, että itseluottamus pitää olla hyvällä tasolla. Kaikki pitää pistää peliin. Ajatukset oikeissa asioissa, niin kyllä ne voitot sieltä tulee.

Maalivahti Samuel Jukurin pelikunnon ollessa vielä arvoitus saa Jokipojat helpotusta, sillä Jere Myllyniemi saapuu ärjypaitojen kokoonpanoon ainakin kahden ottelun ajaksi. Kokenut 33-vuotias Myllyniemi on torjunut Liigan ja Mestiksen lisäksi myös Ruotsin jääkiekkosarjoissa.

Ottelu Kokkolassa alkaa kello 18.30. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina TUTO:a vastaan klo 17.00. Osta lippusi ennakkoon täältä.