Kotiottelut jatkuvat keskiviikkona

17.01.2017

Vähitellen peliään heikomman jakson jälkeen paremmaksi saanut Jokipojat lähtee hakemaan pisteputkelleen jatkoa vierailulle tulevan JYP-Akatemian kustannuksella. Jokipojat on saanut pisteitä neljästä edellisestä kamppailustaan, ja joukkueen peli- ja taisteluilmeessä on havaittavissa samoja elementtejä kuin alkukauden hyvinä hetkinä.

Jokipoikien kokoonpano kokee väkisinkin pienoisia muutoksia, sillä hyvän kauden pelannut puolustaja Joel Olkkonen siirtyy Liigaan sopimusseuransa Hämeenlinnan Pallokerhon riveihin kahden viikon ajaksi. Pakkivajetta paikkaamaan joukkueeseen tulee Suomi-sarjan Kiekkokoplasta Eppu Rissanen. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa kovan taklauksen jälkiseuraamuksista kärsivä hyökkääjä Nico Friman.

Jokipoikien edellinen ottelu oli viime lauantaina kotiluolassa Espoo Unitedia vastaan. Kaksi erää Jokipojat tuskaili omien maalipaikkojen tuhlailun kanssa.

Lopulta kaksi pistettä jäi Joensuuhun voittolaukauksien jälkeen loppulukemin 3-2.

– Joukkue pelasi Espoota vastaan todella hyvin. Kyllähän se oikeusmurha olisi ollut, jos oltaisiin peli hävitty. Kyllä me parempi joukkue olimme. Pelasimme todella hyvää jääkiekkoa. Kolmas erä Espoota vastaan oli meidän viikon paras kolmas erä. Se oli hieno juttu, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kertaa.

– Espoo on hyvä joukkue. Jos annat tuollaiselle joukkueelle siimaa tai löysää, niin he rankaisevat välittömästi. Joukkueestamme näki, että he halusivat voittaa pelin. Tulimme viimeiseen erään aivan loistavalla asenteella. Jatkoajalla olisimme voineet jo ratkaista pelin.

– Molempien joukkueiden maalivahdit olivat pelissä hyviä. Loistava peli meiltä, en voi moittia. Siihen olen tyytyväinen, että saimme kolmen ottelun viikosta kuusi pistettä.

– Heinolasta ei saatu kuin piste. Olimme siellä vähän jyrän alla, ja alivoimamaalilla kuitenki pystyttiin nousemaan tasoihin. Joukkueena olemme menossa oikeaan suuntaan, Aaltonen uskoo.

JYP-Akatemia ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, ja molemmat kohtaamiset ovat olleet Jyväskylässä.

Molemmissa peleissä täydet pistepotit ovat jääneet Jyväskylään. Keskiviikon kamppailu on siis joukkueille kauden ensimmäinen kohtaaminen Mehtimäellä.

– Akatemian pelissä on todella hyvää heidän laadukas pelin kääntäminen. He pyrkivät ja pystyvät kääntämään peliä äärimmäisen nopeasti.

– He tulevat tiiviinä viisikkona, ja puolustajat tukevat hyökkäyksiä hyvin. Me emme voi viivoissa menettää kiekkoja, Aaltonen analysoi.

Tiistaina kerrottiin, HPK:n sopimuspelaajiin kuuluva puolustaja Joel Olkkonen siirtyy emoseuransa riveihin seuraavan kahden viikon ajaksi. Paikkaajaksi viikon ajaksi tulee Suomi-sarjan Kiekkokoplasta Eppu Rissanen.

– Eppu on hyvä iso puolustaja. Hän on tarpeeksi kova Mestikseen. Nyt on mielenkiintoista nähdä, kun hän on pelannut koko kauden Suomi-sarjaa, että minkälainen tilannenopeus hänellä on.

Aaltosen mielestä kolmena edellisenä kautena pahoista loukkaantumisista kärsinyt puolustaja voisi pelata jopa Liigaa, elleivät aiemmat kaudet olisi olleet niin rikkonaisia.

– Eppuhan on todella lahjakas kaveri, jolla on ollut todella huono tuuri loukkaantumisten kanssa. Jos hänellä ei olisi ollut loukkaantumisia, niin todennäköisesti hän pelaisi tänä päivänä Liigaa. Halutaan antaa Epulle mahdollisuus kun tulee tälläinen sauma. Tämä tulee äärimmäisen hyvään paikkaan niin Epulle kuin meillekin.

– Minä olen luottavainen Epun suhteen. Tiedämme minkälainen pelaaja hän on. Epulle annetaan vastuuta keskiviikkona. Hän pääsee ylivoimaakin pelaamaan. Toivottavasti mies pystyy vastaamaan huutoon. Olen luottavainen, että saadaan hänestä apuja, Aaltonen uskoo.

TUTO:a vastaan kovan taklauksen vastaanottanut Nico Friman on varmuudella poissa Jokipoikien kokoonpanosta. Friman pystyi pelaamaan viime viikonloppuna kahdessa ottelussa, mutta oireet ovat jälleen palanneet.

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat tänäkin kautena puhuttaneet niin Mestiksessä kuin Liigassa.

– TUTO:a vastaan on ollut kolme päähän kohdistunutta taklausta. Niistä tulee vain yhden ottelun pelikielto. Meillä on pelaajia poissa päähän kohdistuneiden taklausten takia. Tämä on semmoinen asia, että on tämä ihme. Että mikä tämä pelaajien kunnioituksen puute on toisia pelaajia kohtaan päähän kohdistuneista taklauksista, "Turbo" puhisee.

– Kaikkein naurettavinta on, että kahdestä päähän kohdistuneesta taklauksesta TUTO ei ole saanut mitään sanktiota. Ihan löpinää nämä herrojen toiminnat näistä päähän kohdistuneista taklauksista. Kyllä pelaajien keskinäistä kunnioitusta pitäisi nostaa. Jos taklaat päähän, niin taklattavan pelaajan ura voi olla nopeasti ohi.

Ottelu JYP-Akatemiaa vastaan käynnistyy keskiviikkona klo 18.30. Liput voit ostaa ennakkoon täältä.