Kotona kulkee - TUTO kaatui 3-1

08.01.2017

Jokipoikien uusi vahvistus Tuomas Huhtanen nousi ratkaisijaksi heti kauden ensimmäisessä ärjypaidassa pelaamassaan ottelussa. Huhtanen iski Jokipojille 2–1-voittomaalin ajassa 58.50, kun sarjakakkonen TUTO vieraili lauantaina Mehtimäellä. Perään sama mies niittasi vielä pelin loppunumerot tyhjiin. Jokipoikien toinen merkittävä onnistuja oli Jere Myllyniemi. Maalinsuulle tämän viikon otteluihin hommattu konkari napsi TUTO:a vastaan 33 torjuntaa. Jokipoikien avausosuman turkulaisia vastaan tekaisi Ville Silvast.

Jokipoikien ja TUTO:n kamppailut ovat olleet tällä kaudella tasaisia vääntöjä, ja samaa nähtiin myös lauantaina Mehtimäellä. Hyvätasoisen ja viihdyttävän kamppailun ratkaisijana toimi Jokipoikiin loppukaudeksi pestattu Tuomas Huhtanen.

Ottelun ratkaisu ja voittomaali nähtiin kolmannen erän loppuminuuteilla Jokipoikien päästessä ylivoimalle. Joel Olkkosen viivalta lähettämään rannekudin ohjasi taidokkaasti sisään Jokipoikien illan sankari Huhtanen.

Hetkeä myöhemmin TUTO:n maalin ammottaessa tyhjyyttään sama mies viimeisteli illan toisen osumansa laukoen kiekon kaukaa omalta kenttäpuoliskolta tyhjään maaliin.

– Kaksi äärimmäisen hyvää joukkuetta oli vastakkain. Pelataan sellaista jääkiekkoa, mistä minä pidän. TuTo antaa takaisin, ja me pyritään antaa samalla lailla. Ei pyydetä armoa, eikä sitä anneta, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi ottelua.

– Tänään oli kova kamppailupeli. Kyllä me pikkasen niskan päällä oltiin. Meillä oli neljä läpiajoa, ei yhtään maalia, Aaltonen jatkoi.

– Onnittelut voitosta kotijoukkueelle. Rataennätys se, että noin hyvä peli, ja sitten ihan oikeasti tuomarit ratkoo sen tuossa lopussa, harmitteli puolestaan TUTO:n päävalmentaja Miika Elomo.

– Kun peli oli tilanteessa 1–1, niin sitä aikaisemmin, kun me lähdettiin boksiin, niin kahdella kahdella kädellä lyötiin (Kristian) Tuohilammen maila poikki. Toinen tuomareista sanoi, että näin, mutta toinen oli lähempänä.

– Onneksi on runkosarja, eikä oltu pudotuspeleissä. Kyllä se niin pitää mennä, että joukkueet ratkoo nämä ottelut, eikä kukaan muu, jatkoi Elomo.

Jokipojat sai otteluun hyvän startin. Varsinkin joukkueen uusi ykköskenttä Lauri Huhdanpää-Samu Pitkänen-Tuomas Huhtanen oli jatkuvasti aiheuttamassa tilanteita TuTon puolustusalueella.

Jokipojat viimeisteli ottelun ensimmäisen maalinsa hyökkäyspään aloituksen jälkeen. 18-vuotias puolustajalupaus Ville Räsänen toimitti kiekon viivasta maalin edustalle, josta sen sisään ohjasi Ville Silvast.

Jokipoikien hyvä vaihe katkesi joukkueen jouduttua alivoimalle. Joukkueen alivoima toimi kuitenkin erittäin hyvin.

TuTon erän paras maalipaikka oli ajassa 16.24 kun Aleksi Rutanen pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen. Jokipojissa kahden ottelun pestillä torjunut Jere Myllyniemi kuitenkin torjui Rutasen yrityksen.

Perinteisesti ottelut TUTO:n kanssa ovat olleet kuumia ja sisältäneet ulosajoja. Näin kävi myös lauantaina Mehtimäellä.

194-senttinen Niko Karhu taklasi kovaa Jokipoikien Nico Frimania pään seudulle. Kovasta niitistä huolimatta Friman ei tilanteessa loukkaantunut.

Joel Olkkonen ryntäsi välittömästi antamaan kurinpalautusta Karhulle, mutta kunnon nyrkkihippasia ei silti nähty.

Jokipoikien ylivoima jätti Nico Frimanin tolppalaukausta lukuunottamatta toivomisen varaa.

Toiseen erään lähdettäessä Jokipoikien viiden minuutin ylivoimaa jäi myös toiseen erään, mutta ylivoima oli edelleen tehotonta.

Toisessa erässä TUTO sai peliään paremmin uomiin, mutta laadukkaista maalipaikoista huolimatta kiekko ei uponnut ohi hyvin torjuneen Myllyniemen.

Jokipoikien erän yksi parhaimmista paikoista syntyi, kun Räsänen antoi kaukaa omalta alueelta nappisyötön hyökkäyssinisellä olleelle Teemu Holttiselle.

Holttinen purjehti nokikkainen Julius Pohjanoksan kanssa, mutta kiekko ei toisestakaan yrityksestä uponnut sisään.

Myös toisen erän aikana Jokipoikien ykköskenttä oli kotijoukkueen parasta antia. Kahden ensimmäisen erän aikana molempien joukkueiden ylivoima oli poikkeuksellisen surkeaa.

TUTO aloitti kolmannen erän terävästi, ja joukkue pääsikin ylivoimalle. Kuin taikaiskusta TUTO:n ylivoima lähti rullaamaan totutun tehokkaasti kolmannessa erässä.

Myös Jokipoikien ylivoima toimi kolmannessa erässä erittäin hyvin verrattuna kahteen aikaisempaan erään.

Erän edetessä TUTO sai aikaiseksi painetta Jokipoikien maalille. Joukkue tasoittikin ottelun Kalle Valtolan laukoessa kiekon miinuskulmasta Myllyniemen varusteiden kautta sisään.

TuTolla oli kolmannessa erässä paikkoja tehdä useampikin maali, mutta Myllyniemi oli maalillaan vakuuttava.

– Pystyttiin hoitamaan ottelu loistavalla taistelulla tuohon loppuun. Äärimmäisen tyytyväinen olen. Loistavaa taistelua joukkueelta. Ja millä tavalla Huhtanen tulee sisään, niin ei kai millään muulla tavalla, kuin kylmänviileällä ratkaisulla tyhjiin. Se on ammattimiehen hommaa, Aaltonen kiitteli.

– Kyllä minä vähän komppaan kollegaa noista tuomareista. Ei kauheasti kannata alkaa mitään latelemaan.

– Jos on näin intensiteettinen peli, niin tuomaritkin saa olla ihan huippuluokkaa. Se on tietysti saadaanko niitä, niin se on sen ajan murhe. Se on (Mestiksen erotuomaripäällikkö Harri) Aholan tai jonkun muun homma.

Kahden pelin pestillä Jokipojissa torjunut Myllyniemi sai myös päävalmentajalta kiitosta.

– Myllyniemeltä maalissa ihan loistavaa pelaamista. Ja muutenkin koko joukkue pisti tänään itsensä likoon. Iso hattu joukkueelle, Aaltonen päätti.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen. Maalikoosteen näet täältä.