Lauantain jännitysnäytelmä - TUTO tulee kylään

07.01.2017

Jokipoikien ailahtelevat otteet ovat jatkuneet edelleen. Kuudesta edellisestä pelistään vain yhden voittanut Jokipojat lähtee jälleen hakemaan uutta nousua TUTO:n kustannuksella. Vastus ei ole todellakaan sieltä helpoimmasta päästä, sillä hyvässä pelivireessä Mehtimäelle saapuva TUTO on sarjataulukossa tukevasti sijalla kaksi. TUTO on voittanut viimeisestä 11 pelistään peräti yhdeksän.

Jokipoikien sairasosasto on tyhjä, ellei lukuun oteta koko kauden sivussa olevaa Ossi Pellistä. Jokipoikien maalilla aloittaa Jere Myllyniemi, jonka kahden ottelun pesti Jokipojissa loppuu lauantaiseen TUTO-matsiin. Ensiesiintymisensä tällä kaudella ärjypaidassa tekevä Tuomas Huhtanen aloittanee ottelun ykköskentässä Samu Pitkäsen ja Nico Frimanin vierellä.

Jokipoikien edellinen ottelu oli keskiviikkona Kokkolassa, jossa kotijoukkue Hermes käänsi ottelun edukseen kolmannessa erässä.

Vielä toiselle erätauolla maalin johdossa lähtenyt Jokipojat romahti kolmannessa erässä. Hermes paukutteli erässä peräti kuusi maalia ottelun loppulukemien ollessa 7-2.

– Tasainen pelihän se Hermestä vastaan oli. Me teimme pari virhettä, ja Hermes sai pelin 4–2:een. Sitten tekivät pari tyhjiin. Pelihän ratkesi aivan lopussa.

– Se oli harmi, että tuli pahoja virheitä. Niistä pitää päästä pois. Muutenhan se oli tasainen vääntö. Meillä oli omat etsikkoaikamme, mutta ei pystytty niitä käyttämään. Meillä oli hyvin ylivoimaa siinä, mutta ei saatu kuin yksi ylivoimamaali. Sitä pitää vielä parantaa.

– Virheisiinhän pelit usein ratkeaa, ja nyt se ratkesi meidän kohdalta huonompaan suuntaan, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi Hermes-ottelua.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt Hermeksen 3–2-maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Tilanne on nähtävissä Hermeksen julkaisemassa maalikoosteessa.

– Siinä tapahtui selkeästi niin, että Matti Koistiselta vedettiin jalat alta, ja kiekko hakattiin sisään. Se maali hyväksyttiin.

TuTo saapuu Joensuuhun pelaamaan viikkonsa kolmannen ottelun. Keskiviikkona joukkue otti kotonaan JYP-Akatemiasta murskavoiton lukemin 9–3. Perjantaina TUTO vieraili Iisalmessa, josta tuomisina oli täydet kolme pistettä lukemin 2–6.

TuTon parhaimpana pistemiehenä on tällä kaudella häärinyt Mestis-legenda Aki Keinänen, joka on paukutellut 30 ottelussa tehot 17+18=35.

Jokipojat ja TUTO ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kolmesti, joten lauantain kamppailu on runkosarjassa joukkueiden viimeiden kohtaaminen.

Jokaisen kuluvan kauden kamppailun on vienyt kotijoukkue. TUTO on lauantain Mehtimäellä pelattavan kamppailun jälkeen ensimmäinen joukkue, jota Jokipojat ei enää tällä kaudella runkosarjassa kohtaa.

– Lauantaina on tiukka vääntö edessä. TUTO:a vastaan on hyvä pelata. He pyrkivät pelamaan samanlaista peliä kuin mekin eli menemään iholle ja taklaamaan kovaa, Aaltonen analysoi.

Kamppailut TUTO:a vastaan ovat olleet tällä kaudella tiukkoja. Miten lauantaina Jokipojat korjaa täyden pistepotin?

– Se vaatii sen, että jokainen pelaaja keskittyy omaan tekemiseen. Meidän täytyy taistella ja pistää mentaalipuoli kuntoon. Siitä se lähtee. Kyllä me taidoissa pärjätään. Kova peli tulee olemaan lauantaina. Meidän pitää olla pelissä kamppailuvalmiita.

Jokipoikiin kahden ottelun sopimuksella tullut Jere Myllyniemi pelaa toisen pelinsä Jokipoikien maalilla TUTO:a vastaan.

Jokipojat solmi torstaina loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa. Pelaajaprofiililtaan voimahyökkääjä oleva kokenut laituri pelaa todennäköisesti ykköskentässä.

– Mielenkiintoista katsoa Huhtasen tulemista, sillä hän tuo asennetta ja kokemusta joukkueeseen. Hän on kova työntekijä, urheilija ja osaa tehdä maalejakin.

– Huhtanen on hyvä pelaaja, ja hän tuo selkeästi lisäarvoa joukkueeseen. Kärkikenttiin kärkimies pitää laittaa. Todennäköisesti hän tulee Samu Pitkäsen johtamaan ykköskenttään Jesse Paukun paikalle. 

Jokipoikien terveystilanteen ollessa hyvä, jää pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle monta pelaajaa. Tämän vuoksi Jokipojat on lainannut kolme pelaajaa Suomi-sarjassa pelaavaan Kiekkokoplaan. 

– Koplassa pelaa perjantaina puolustaja Jere Niemelä, sekä hyökkääjät Teemu Nissinen ja Roope Hämäläinen. Yritetään heillekin saada pelejä, Aaltonen sanoo.

Juuri edellisessä TUTO-kamppailussa Turussa tällin saanut maalivahti Samuel Jukuri on palautumassa pelikuntoon.

– Jukuri on harjoitellut tämän viikon, ja hän on ensi viikolla pelikuntoinen. Tarkoitus on saada hänelle treenejä alle, kun hän oli kolme viikkoa sivussa. Samppa on ensi viikolla kuosissa, Aaltonen uskoo.

Ottelua TUTO:a vastaan Mehtimäellä alkaa kello 17.00. Liput voit ostaa ennakkoon täältä

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen