LeKi saapuu kaupunkiin - vuorossa viides perättäinen kotivoitto?

19.01.2017

Jokipojat jatkaa kotiotteluitaan perjantaina, jolloin Mehtimäelle saapuu Lempäälän Kisa. Jokipojat on lähtenyt hyvin kääntämään kurssiaan heikomman jakson jälkeen, sillä joukkue on voittanut viimeisestä seitsemästä kamppailustaan viisi.

Juokkueen kokoonpanosta puuttuu emoseura Hämeenlinnan Pallokerhossa kahden viikon ajan pelaava puolustaja Joel Olkkonen sekä hyökkääjät Nico Friman ja Ville Silvast. Keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan kovan taklauksen kohteeksi joutuneen puolustaja Ville Räsäsen pelikunto on vielä arvoitus. Jokipoikien maalilla jatkaa näillä näkymin Samuel Jukuri.

Jokipoikien edellisessä ottelussa keskiviikkona kotiluolassa JYP-Akatemiaa vastaan Jokipojat väänsi jälleen tasaisesta kamppailusta pisteet kotiin. Loppulukemat tiukan väännön jälkeen olivat 3-1.

– Kokonaisuutena kuitenkin hyvä peli meiltä JYP-Akatemiaa vastaan. Tultiin aktiivisesti peliin sisään ja vietiin ensimmäistä erää. Akatemialla oli toisessa erässä saumansa, mutta kolmas erä oli meidän hallintaa, Jokipoikien kakkosvalmentaja Eemeli Parikka kertaa.

– Pelasimme hyvin johtoasemassa. Saatiin jatkettua hyvää kotiotteluiden sarjaa. Tiukka fyysinen vääntöhän se peli oli. Tyytyväinen pitää olla kolmeen pisteeseen.

Viime pelien perusteella Jokipojat näyttää saaneen pelinsä samaan kuntoon kuin alkukauden hyvinä jaksoina. Parikan mielestä lumipallo on nyt lähtenyt vyörymään oikeaan suuntaan.

– Ollaan menossa oikeaan suuntaan. Olemme alkaneet löytää keinoja oman pelimme toteuttamiseen. Mutta kyllä tässä vielä on, ja pitääkin olla tekemistä. Runkosarjaa on vielä jäljellä.

– Monestihan se on lumipallo, joka lähtee vyörymään oikeaan tai väärään suuntaan. Nyt se on lähtenyt vähitellen vyörymään oikeaan suuntaan. Näkisin, että taustalla on monia pieniä asioita.

– Viime peleissä on ollut todella hyvää maalivahtipelaamista. Maalivahtipeli on tuonut luoton joukkueelle, että ensimmäinen virhe ei hetkauta.

Myös joukkueeseen tulleiden uusien pelaajien lisäksi muutama pelaaja on nostanut tasoaan.

– Olemme tehneet hyviä hankintoja. Samu Pitkänen ja Tuomas Huhtanen ovat tuoneet paljon hyviä asioita peliin. Muutamat pelaajat Räsäsen Villen johdolla ovat nostaneet tasoaan.

– Kyllähän se vaikuttaa kaikkeen, kun on heikompi jakso ja tulee tappioita. Ennen kaikkea rentous katoaa, eikä uskalleta pelata. Tämä on sellainen laji, että se voittaa, kumpi siellä kentällä uskaltaa toteuttaa niitä asioita.

– Jos vähänkin alat jännittämään ja pohtimaan, että miten tässä käy jos teenkin näin, niin on usein jo myöhäistä. Rentous pitää löytää, ja se on nyt löytynytkin. Kopissa on hyvin positiivinen tunnelma ja oikea rentous, Parikka summaa.

Jokipojat ja LeKi ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Kaikki kamppailut ovat olleet äärimmäisen tasaisia, sillä kaikki kolme aiempaa ottelua ovat päättyneet maalin erotuksella.

Kaksi ottelua on vienyt Jokipojat, mutta LeKi voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen joulukuussa Lempäälässä.

– LeKiä vastaan kaikki pelit kahden viime kauden aikana ovat olleet tasaisia vääntöjä. Iso peli on edelleen kyseessä, sillä jokaisessa pelissä jaetaan nyt isoja pisteitä. LeKi on nyt 10 pistettä meitä takana pari ottelua vähemmän pelanneena.

– Voitolla saat hyvän kaulan, mutta tappiolla he tulevat entistä lähemmäksi. Jokainen peli on periaatteessa pudotuspeli tästä eteenpäin. Jokaisella pelillä on iso merkitys.

– Liigapelaajia nähdään varmasti huomenna jonkin verran LeKin paidassa Mehtimäellä. LeKi on hyvää jääkiekkoa pelaava laadukas joukkue. Kotikaukaloon kun tullaan, niin ei saada liikaa myöskään ajatella vastustajaa. Meidän pitää uskaltaa pelata omaa peliä.

Joel Olkkosen pelatessa Liigaa HPK:ssa Jokipoikien pakkipulaa helpottamaan saapui Suomi-sarjan Kiekkokoplasta Eppu Rissanen. Rissanen pelasi keskiviikkona ehjän kamppailun. Lisäksi hän viimeisteli ottelussa uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

– Eppu pelasi hyvän pelin. Virheitä ei tullut puolustuspäässä, ja hän pystyi hyppäämään pelisapluunaan todella hyvin. Kirsikkana kakun päällä oli hieno ylivoimaamaali. Siinä Eppu näytti sitä lahjakkuutta, mitä hänellä on. Hän pystyy toimittamaan kiekon maalille ja meinasi tehdä toisenkin maalin.

– Eppu pelasi vahvuuksillaan. Simppeliä hyvää puolustuspelaamista ja helppoja ratkaisuja kiekon kanssa. Päälle vielä maali, ei enempää voi pyytää. Hienosti hän hoiti hommansa, Parikka kiittelee.

Ottelu LeKiä vastaan Mehtimäellä alkaa kello 18.30. Liput voit ostaa ennakkoon täältä, tervetuloa!