Neljäs perättäinen kotivoitto!!

18.01.2017

Jokipoikien ja JYP-Akatemian välinen kamppailu tarjosi keskiviikkona vauhdikkaan ja rikkonaisen taiston. Jokipojat otti keskiviikkoiltana neljännen perättäisen kotivoittonsa, kun JYP-Akatemia kaatui Mehtimäellä lukemin 3–1 (1–0, 1–1, 1–0).

Jokipojat hallitsi ensimmäistä erää ja joukkue siirtyikin erässä johtoon Ville Halosen maalilla. Toisessa erässä vierailijat hallitsivat peliä ja tasoittivat ottelun. Jokipoikien Suomi-sarjan Kiekkokoplasta lainalle oleva Eppu Rissanen viimeisteli toisessa erässä ylivoimalla uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Runsaasti kahden minuutin jäähyjä sisältäneen ottelun lopullisen sinetin löi tyhjään maaliin Tuomas Huhtanen. Jokipoikien maalilla Samuel Jukuri oli jälleen yksi voiton takuumiehistä torjuen 29 kutia. Voitto oli Jokipojille neljäs kotivoitto putkeen.

Ottelu oli samalla Jokipojille jo viides perättäinen pisteitä tuonut peli. Helpolla voitto ei silti tällä(kään) kertaa irronnut.

– Tiukkaa vääntöä ja taas kerran hyvää jääkiekkoa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen tuumasi.

Keskiviikon kamppailu oli joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Joensuussa. Jyväskylässä sen sijaan oli pelattu jo kahdesti, ja molemmilla kerroilla Jokipojat joutui kotimatkalle tyhjin käsin.

– Joukkue taisteli loistavasti. Meillä oli vaarallinen vastustaja, mutta pystyttiin kääntämään peli voitoksi.

– Kaksi ottelua ollaan hävitty JYP-Akatemialle, ja tänään joukkue veti suurella sydämellä. (Samuel) Jukuri oli loistava maalissa, ”Turbo” kiitteli 29 torjuntaa ottanutta maalivahtia.

Jokipojat sai otteluun vahvan alun. Ville Halonen laukoi b-pisteiden välistä isännät johtoon vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Syöttöpisteen osumaan saivat Joonas Larinmaa (0+2) ja Lauri Huhdanpää.

– Jokipojat tuli vaarallisesti alkuun, ja me pyrimme pääsemään alkurynnistykseen vahvasti kiinni. Mun mielestä onnistuttiin siinä ihan laadukkaasti, JYP-Akatemian käskyttäjä Jukka Ahvenjärvi mietti.

– Harmittaa vaan tietysti se vahvuus, millä Jokipojat teki ensimmäisen maalinsa. Se oli tyypillinen heidän maalinsa. Meidän piti olla valmiina siihen, mutta sillä hetkellä emme olleet.

Kotijoukkue oli ottelussa joka tapauksessa ensimmäiset 15 minuuttia selvästi hallitsevampi osapuoli, ja hyviä paikkoja olisi ollut pariin lisämaaliinkin.

Ärjypaitojen rynnistys katkesi kuitenkin aikaan 15.06. Päätypleksin kiinnikkeet hajosivat, ja hetken miettimisen jälkeen tuomaristo komensi joukkueet koppeihin ennenaikaiselle erätauolle.

Katkon jälkeen pelattu avauserän loppu ja heti perään käynnistynyt toinen 20-minuuttinen olivat vuorostaan JYP:n kakkosjoukkueen heiniä.

– Pleksin hajoaminen tuli meille pahaan vaiheeseen. Oltiin sitä ennen niskan päällä, mutta tauon jälkeen emme olleet ihan hereillä, valmentaja Aaltonenkin myönsi.

Jyväskyläläiskollega Ahvenjärvi vuorostaan kertoi joukkueen keränneen onnistuneesti latinkia ennenaikaisella tauolla.

– Ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin käydä samat asiat läpi kuin ennen peliä. Päästiin hyvin peliin kiinni.
 
– Tämä oli meiltä kovaa kamppailupelaamista, haluttiin irrottaa vastustaja kiekosta hyvin vahvasti tänään, Ahvenjärvi totesi.

JYP-Akatemia sai pelitapahtumiin nähden täysin ansaitun tasoitusmaalinsa toisen erän puolivälissä. Ylivoima pyöri vahvasti, ja Anton Stråka iski kiekon maalin edestä ohi Samuel Jukurin.

Erän alussa vuorostaan Jokipojat oli saanut jauhaa ylivoimalla, mutta tuloksetta. JYP-Akatemia otti tilanteessa perään nopeasti toisen jäähyn, ja Jokipojat pelasi siirretyn rangaistuksen aikana noin minuutin kuudella neljää vastaan. Tarkoituksellinen katko ja pitkä 5–3-ylivoimapeli olisi ehkä ollut jälkiviisaana parempi valinta.

Mutta onnistui Jokipojat silti vielä toisessa erässä ylivoimalla: Suomi-sarjan Kiekkokoplasta tämän viikon kotiotteluihin lainalle tullut puolustaja Eppu Rissanen laukoi ajassa 32.10 siniviivan tuntumasta isännät 2–1-johtoon.

Osuma oli Jokipojissa viime kaudella pudotuspelit mukaan lukien 12 ottelua pelanneelle Rissaselle Mestis-uran ensimmäinen. Kiekko talteen ja nimi lehteen!

Jos ottelun toinen erä olikin JYP-Akatemian, niin kolmannessa Jokipojat palasi takaisin kuskin paikalle.

Ottelu säilyi silti äärimmäisen tiukkana päätösminuutille saakka.

Loppuhetkillä JYP-Akatemia vaihtoi maalivahtinsa Markus Ruusun (26 torjuntaa) kuudenteen kenttäpelaajaan. Tuomas Huhtanen karkasi läpiajoon ja varmisti Jokipojille ajassa 59.32 ansaitun mutta niukan voiton.

– Vastustaja oli kova ja ansaitsi oikeasti kolme pistettä tänään. Onnittelut Jokipojille, JYP-Akatemian Jukka Ahvenjärvi sanoi rehdisti.

– Olen ylpeä joukkueestani. Varmasti jätettiin jäälle kaikki, mitä joukkueesta löytyi.

Jokipoikien Ari Aaltonen oli tyytyväinen voitosta, mutta pelistä tuli myös jobinpostia. Ennakkoluulottomia otteita esittänyt vasta 18-vuotias puolustaja Ville Räsänen loukkaantui toisessa erässä päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

– Otteluvalvoja vielä kehtaa sanoa, ettei osunut päähän, vaikka pelaaja on aivotärähdyksen vuoksi poissa, ”Turbo” ihmetteli.

Jokipojille on viime aikoina sattunut vastaavia tapauksia enemmän kuin tarpeeksi.

– Kyllä tää nyt on ihmeellistä, ettei tälle asialle tehdä mitään. (Samuel) Jukuri oli melkein kuukauden pois, (Nico) Friman on edelleen poissa, (Jere) Niemelä pääsi kahdella viikolla, ja Villestä (Räsänen) ei vielä tiedetä, Aaltonen luetteli.

– Pelaajien täytyy pikkuhiljaa alkaa kunnioittamaan vastustajia, niin meidän joukkueen pelaajien kuin kaikkien muidenkin.

Jokipojat (60 pistettä) nousi voitollaan Mestiksen tasaisessa keskikastissa kolmannelle sijalle. Illan vastustaja JYP-Akatemia (52 p) on nyt seitsemäntenä, mutta vain kahdeksan pistettä vähemmän keränneenä, mikä kertoo sarjan tasaisuudesta.

Ärjypaitojen viikon toinen kotipeli on ohjelmassa heti perjantaina. Silloin Mehtimäelle luistelee vastustajaksi sarjassa yhdeksäntenä eli ensimmäisenä joukkueena pudotuspeliviivan alapuolella majaileva Lempäälän Kisa (50 p). Erittäin tärkeä ottelu siis sekin! Matsi alkaa klo 18.30, ja liput voit ostaa ennakkoon täältä.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen