Perjantai-illaksi Heinolaan

12.01.2017

Jokipoikien viikon toinen etappi on perjantain vierasottelu Heinolassa. Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen ottelu Heinolassa. Keskiviikkona vieraspelistä KeuPaa vastaan täyden pistepotin saanut Jokipojat lähtee hakemaan toista vierasvoittoa putkeen Peliittoja vastaan.

Jokipoikien kokoonpanoon paluun tekee keskiviikon ottelusta henkilökohtaisen syyn vuoksi poissa ollut Tuomas Huhtanen. Keskiviikon kamppailusta sivussa olleen Nico Frimanin pelikunto on vielä arvoitus. Varmuudella Jokipoikien kokoonpanosta on edelleen poissa sairastunut keskushyökkääjä Joona Manninen. Joukkueessa on edelleen liikkeellä influessaa, joten tarkempi kokoonpano selviää vasta pelipäivänä.

Jokipoikien edellinen peli oli keskiviikkona Keuruulla, josta tiukan ottelun päätteeksi oli tuomisina täydet kolme pistettä loppulukemien ollessa 2-4.

Kolmannen erän alun salamamaalien turvin ottelun voittanut Jokipojat otti Keuruulta ensimmäisen vierasvoittonsa yli kuukauteen.

– Pelihän oli tasainen. Me pelattiin todella järkevästi viimeinen erä. Käytimme maalipaikkamme hyvin hyödyksi. Niitä ei pelissä ollut kummallakaan kauheasti, mutta nyt onnistuimme viimeistelyssä. Hyvin puolustettiin ja kamppailtiin, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen analysoi. 

Jokipojat sai otteluun sairastuvalla liki kuukauden olleen Samuel Jukurin. Jukuri torjui ottelussa erittäin vakuuttavasti.

– Jukuri pelasi hyvin pitkän tauon jälkeen, ja sen lisäksi hän pelasi flunssaisena.

Kahden peräkkäisen voiton myötä Jokipojat on noussut Mestiksen runkosarjassa sijalle neljä tasapisteisiin kolmantena olevan Kokkolan Hermeksen kanssa.

– Jokainen peli on tällä hetkellä tärkeä. Sarja on nyt niin tasainen, että yksittäisillä tappioilla on merkitystä sarjasijoitukseen. Siinä on seitsemän joukkuetta seitsemän pisteen sisällä, Aaltonen summaa sarjatilannetta.

Jokipojat ei ole tällä kaudella vielä käynyt pelaamassa vieraspeliä Heinolassa. Joukkueet ovat sen sijaan kohdanneet jo kaksi kertaa Mehtimäellä, ja molemmat ottelut on vienyt Jokipojat täydellä pistepotilla.

Jokipojat on molemmissa pelaamissaan otteluissa saanut vastaansa hyvin taistelevan Peliitat.

Vaikka jaossa olleet pisteet ovat kaikki tähän mennessä menneet Jokipojille, on kahdessa aiemmassa ottelussa Peliitat pystynyt haastamaan molemmissa Jokipojat hyvin.

– Tiedämme kyllä miten Peliitat pelaa. Ei joukkueiden kesken kauheasti ole eroja pelitavoissa. Kaikki pyrkii paineistamaan silloin kun on paikka, ja kun ei ole paikkaa, niin puolustetaan. Pieniä hyökkäyksellisiä nyansseja on joukkueiden välillä, mutta ei sen enempää. 

Koska Jokipojat pelaa tällä viikolla kolme ottelua, on harjoittelukin normaalia kevyempää.

– Olimme puoli kahden aikaan yöllä takaisin Keuruulta. Keskitymme lihashuoltoon ja siihen, että saamme energiat ladattua perjantaiksi.

– Yritetään saada joukkue hyvään iskuun. Tänään torstaina olimme ulkojäillä joukkueen kanssa. Torstai-ilta on vapaa, ja perjantaina aamulla meillä on aamujäät. Aamujäiltä lähdetään kohti Heinolaa.

Kahdessa edellisessä Jokipoikien pelissä on nuori 18-vuotias puolustaja Ville Räsänen esiintynyt edukseen. Yhteensä kuusi ottelua tällä kaudella Mestistä pelannut lupaus viimeisteli KeuPaa vastaan uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa. 

– Ville on nuori miehenalku. Olen Villeä seurannut viimeiset kaksi vuotta, ja olen tiennyt, että hänellä on potentiaalia. Syksyllä hän ei ollut vielä valmis miesten peleihin. Tässä kauden aikana hän on kehittynyt A-junioreissa isossa roolissa.

– Nyt päätettiin antaa Villelle paikka, ja hienosti hän teki ensimmäisen Mestis-maalinsa Keuruulla. Ville on kiekollisesti taitava pelaaja. Puolustus- ja kamppailupelaaminen vaatii vielä harjoittelua. Nuori pelaaja tarvitsee toki kehitystä vielä monella osa-alueella, Aaltonen summaa.