Perjantain pelistä jäi saaliiksi yksi piste

22.01.2017

Jokipoikien neljän ottelun voittoputki kotikaukalossa katkesi perjantai-iltana harmillisella tavalla. Ärjypaidat hallitsivat varsinkin avauserässä ottelua Lempäälän Kisaa vastaan selkeästi, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan Joonas Larinmaa. Ottelun edetessä LeKi sai hiljalleen juonesta kiinni ja iski tasoituksen toisen erän päätösminuutilla. Peli eteni lopulta jatkoajalle sekä rankkarikisaan, jossa LeKi oli parempi maalein 2–0. Sarjassa kymmenentenä olevan LeKin ehdoton sankari oli 32 kertaa torjunut Christian Heljanko. Jokipoikien Samuel Jukurille torjuntoja kertyi vain 18 kappaletta.

Jokipojat törmäsi perjantai-iltana muuriin nimeltä Christian Heljanko. SM-liigaseura Tampereen Tapparan sopimuspelaajiin lukeutuva 19-vuotias maalivahti torjui yhtä maalia lukuunottamatta kaiken mahdollisen Jokipoikia vastaan. 

Jokipojilla oli ottelun aikana useampi mahdollisuus viedä täysi pistepotti, sekä varsinkin jatkoajalla ottaa kaksi pistettä kotiin, mutta Heljanko oli ottelussa maalillaan täysin suvereeni.

– Se on vaan näin, että joskus sinä teet asiat oikein. Sitten tulee vastustajan maalivahti, joka vie sen pelin. Tänään nyt kävi niin. Jokainen sen näki mikä sen homman nimi oli tänään, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen viittasi Heljangon otteisiin.

– Hemmetin ylpeä ja tyytyväinen tästä voitosta. Meitä on aikalailla koeteltu tällä viikolla, meillä on ollut paljon sairasteluja. Viikon tauko peleistä, että saatiin valmistautua kuitenkin hyvin. Heljanko pelasi huippupelin, LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela sanoi.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun tunnustelevan varovaisesti.

Ensimmäiseen seitsemään minuuttiin kummallakaan joukkueella ei ollut laadukasta maalipaikkaa.

Kuitenkin heti ottelun ensimmäisestä maalipaikasta syntyi maali.

Ville Halonen polki hyvällä jalalla kaukaa omalta alueelta hyökkäysalueelle, ja napakka syöttö Joonas Larinmaalle tiesi ottelun avausmaalin syntymistä. Larinmaa napautti kiekon tarkalla vedolla suoraan syötöstä sisään.

Jokipojat joutui erässä alivoimalle, mutta LeKin ylivoima oli surkeaa. Jokipojille tarjottiin alivoiman aikana peräti kaksi laadukasta maalipaikkaa, mutta Heljanko oli maalillaan loistava.

Jokipojat sai hyvästä alivoimastaan selkeästi virtaa peliinsä. Hyvästä paineesta huolimatta ensimmäisessä erässä ei lisämaaleja nähty.

Jokipojat hallitsi toisen erän alkua. LeKi kuitenkin puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti, eikä kotijoukkueella ollut huippupaikoille montaakaan kertaa asiaa.

Toinen erä oli jäähyjen värittämä. Myös tunteet kuumenivat, ja pieniä vääntöjä vihellysten jälkeen nähtiin.

Jäähyt puhuttivat varsinkin vierailijoita, sillä LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela halusi useasti keskustella tuomareiden kanssa joukkueensa jäähyistä.

Kummankin joukkueen ylivoimien toimivuus oli sen sijaan heikkoa. Jokipojille tarjottiin erässä pieni hetki jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta edes yhtä kunnon vetoa ei Jokipojat kohti Heljankoa sen aikana saanut.

Jokipoikien ylivoimista puuttui kaksi tärkeää palasta: loukkaantunut laituri Nico Friman, sekä Liigaa tällä hetkellä pelaava puolustaja Joel Olkkonen. Molemmat pelaajat laukovat oikealta, eikä kummankaan pelaajan laadukkaita kuteja suoraan syötöstä päästy ylivoimilla näkemään.

LeKi oli erän loppupuoliskolla niskan päällä joukkueiden ollessa tasalukuisia. Joukkue tasoittikin ottelun erän lopussa joukkueiden ollessa tasavajaalla Santeri Vuodin napakalla rannekudilla, joka upposi alanurkkaan ohi Samuel Jukurin.

– Me ei saatu omaa hyökkäyspeliä kahteen ekaan erään käyntiin, Kuusela myönsi.

LeKi pelasi kolmannen erän alussa terävästi. Se sai painetta Jukurin vartioimalle maalille, mutta Jukuri oli mies paikallaan.

Jokipojille sattui kolmannen erän aikana useita huonoja syöttöjä omalla puolustusalueella suoraan vastustajan lapaan, mutta kotijoukkueen onneksi vierailijoiden viimeistely ontui viimeisessä erässä.

Myös Jokipojillakin oli kolmannessa erässä omat paikkansa viedä peli nimiinsä jo varsinaisella peliajalla. 

– Kolmanteen erään käytiin koko ajan läpi, että pitää päästä ykkösenä kiekoille, ja sitä kautta saada omaa hyökkäyspeliä käyntiin. Kyllähän me kolmannessa erässä saatiinkin hyökkäyspeli käyntiin. 

– Viisi-kuusi huippupaikkaahan meillä oli kolmannessa erässä, että siinä olisi ollut yhteen lisäpisteeseen mahdollisuus, Kuusela lausui. 

Jatkoaika kului Jokipoikien hallinnassa. LeKille ei tarjottu jatkoajan aikana yhtään laadukasta maalipaikkaa.

Kotijoukkueella laadukkaita maalipaikkoja oli vähintään puolenkymmentä, mutta illan teeman mukaisesti Jokipoikien viimeistely tökki myös jatkoajalla.

Voittolaukauskilpailussa LeKin Matias Haarasen sekä Joona Luodon maalit takasivat LeKille kaksi pistettä.

– Sinnikkyys ja sitkeys toi meille tänään voiton voittolaukauksilla. En muista koska Leki olisi täällä voittanut, mutta tänään otettiin pisteet. Olen kyllä todella tyytyväinen, Kuusela päätti.

– Me painettiin kaksi erää, ja LeKi pääsi vähän siinä kolmannessa erässä mukaan. Jatkoajalla ei yhtään maalipaikkaa LeKille.

– Joskus sinä teet kaikki asiat oikein ja vastustajan maalivahti ryöstää. Tänään kävi tällä tavalla. Meidän joukkue pisti kaikki peliin, ei vaan riittänyt. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Saatiin edes piste, siihen pitää olla tänään tyytyminen, Aaltonen lausui.