Pisteet matkasivat Vantaalle

29.01.2017

Jokipoikien seitsemän ottelun pisteputki sai tylyn päätöksen lauantaina, kun Kiekko-Vantaa ryöväsi täyden potin Mehtimäeltä selkein 4–1-lukemin. Ärjypaitojen kiekollinen pelaaminen oli huolimatonta, ja harvoissa maalipaikoissakin sorruttiin heikkoihin ratkaisuyrityksiin. Päätöserässä joukkue sai lopulta hieman juonesta kiinni, mutta kiri tyrehtyi Kiekko-Vantaan iskettyä läpiajosta 3–0-johtomaalin.

Kiekko-Vantaa pelasi lauantaina Jokipoikia vastaan eheän kamppailun. Vierailijat onnistuivat kahden ensimmäisen erän ajan omalla tarkalla keskialueen puolustamisellaan vaikeuttamaan Jokipoikien pääsyä kiekon kanssa hyökkäysalueelle.

Vierailijat pelasivat myös omalla puolustusalueellaan tiiviisti, ja irtokiekot joukkue siivosi hyvällä prosentilla pois maalin edustalta.

Maalipaikoilla ei ottelussa kumpikaan joukkue päässyt juhlimaan, mutta vierailijat olivat omissa paikoissaan kotijoukkuetta terävämpiä.

– Pelattiin kyllä hemmetin hyvä kiekkopeli. Tämä ison kaukalon pelaaminen ei ole meille niin tuttua juttua, kun kotona on paljon pienempi kaukalo. Pystyttiin mukautumaan siihen todella hyvin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä summasi.

– Onnitelut Vantaalle voitosta. Kyllä tuosta meidän joukkueesta näkee tällä hetkellä, että maalinteon tuskaa on, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen harmitteli.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta sekavaa peliä. Kumpikaan joukkue ei saanut erän aikana syöttöpeliään toimimaan laadukkaasti.

Molemmat joukkeet myös puolustivat ensimmäisen erän aikana tiiviisti. Ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin vasta reilun kymmenen minuutin jälkeen.

Jokipoikien Ville Halonen karkasi läpiajoon, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Aaro Peltonen torjui Halosen yrityksen.

Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana kokeilemaan myös ylivoimiensa toimivuutta, mutta laadukasta maalipaikkaa ei kumpikaan joukkue saanut ylivoiman aikana aikaiseksi.

Kiekko-Vantaan erän paras maalipaikka tuli KHL-joukkue Helsingin Jokereista lainalla olevalle Frank Gymerille, jonka kova rannekuti osui tolppaan.

Vierailijat aloittivat toisen erän terävästi. Heti erän alussa Jokipoikien kiekonmenetyksen hyödyntänyt Gymer viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin.

Kokonaisuutena vierailijat hallitsivat toista erää. Ajoittain Jokipoikienkin peli kulki toisen erän aikana hyvin, ja joukkue sai aikaiseksi maalipaikkoja, mutta viimeistelystä puuttui viimeisin terävyys.

Jokipoikien lepsu pelaaminen omalla alueella kostautui toisessa erässä myös toistamiseen, sillä vierailijat pääsivät erän aikana jo kahden maalin johtoon.

– Silloin kun oli paikat kääntää nopeasti riistojen jälkeen niin käännettiin. Kun ei ollut paikkaa lähteä ja ei päästy, niin maltettiin pysyä kiekossa ja pelata fiksusti. Se oli avain tänään voittoon, Mälkiä analysoi.

Kolmanteen erään Jokipojat sai peliinsä vihdoin toivottua laadukkuutta. Jokipojat sai painetta aikaiseksi vastustajan maalille, mutta irtokiekot parhaalla sektorilla siivottiin Kiekko-Vantaan toimesta väljemmille vesille.

Jokipoikien hyvän painostuksen katkaisi Toni Leinosen komea viimeistely hänen päästyään nokikkain Jukurin kanssa.

– Kun on hyvä joukkue vastassa ja teet kolme tuommoista virhettä, niin vastustaja heti välittömästi rankaisee. Se lisää sitä tuskaa vielä.

– Sitten vaan tulee tuommoiseen pahaan paikkaan maali 0–3:een. Tuommoisissa paikoissa vaan pitää olla hereillä, Aaltonen lausui.

Jokipojat jatkoi hyvää peliään Kiekko-Vantaan kolmannesta maalista huolimatta, ja joukkue pääsi vielä ottelun lopussa ylivoimalle.

Samalla Jokipojat otti aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan. Riski kannatti, sillä Jokipojat kavensi ottelun Oskari Lehtisen todella komealla lämärillä suoraan syötöstä.

Ottelun lopun Jokipojat paineisti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla todella hyvin, mutta jälleen vierailijoiden oman maalinedustan pelaaminen oli loistavaa luokkaa.

Viimeisen niitin ottelulle löi vierailijoiden Julius Rantaeskola laukoen kiekon tyhjään maaliin.

– Tiukkaa vääntöä se silti oli. Numerot voisi ehkä jotain muutakin väittää. Kyllä siinä oli paikat, kun piti puolustaa, taistella ja selviytyä, mutta sellaista se vieraskentällä välillä on.

– Ylpeä olen kyllä äijistä. Minun mielestä kuitenkin ansaittiin tänään pisteet matkaan sillä hyvällä tekemisellä, Mälkiä kiitteli.

– Kyllä me kamppailtiin hyvin tuo viimeinen erä. Ei riittänyt tänään, Ari Aaltonen myönsi.

– Pitää alkaa tekemään töitä, että pystymme kääntämään tämmöisiä tasaisia pelejä. Eilen pystyttiin nousemaan, mutta tänään ei. Lähellä oli, sillä paikkoja oli kyllä. Kiekko-Vantaa pelasi tänään hyvän pelin ja ansaitsi kolme pistettä, hän jatkoi.