Vierasreissulle Kajaaniin

26.01.2017

Jokipojat palaa perjantaina Kainuussa viikon huilitauon jälkeen tositoimiin. Kajaanissa joukkuetta odottaa koko kauden alisuorittanut Hokki. 

Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa sairauden vuoksi puolustaja Eppu Rissanen sekä loukkaantumisen takia hyökkääjä Nico Friman. Hyökkääjä Oula Uskilla on alaraajavamma, joten hänen pelikuntonsa perjantain kamppailussa on vielä epävarmaa. Jokipoikien maalilla jatkaa näillä näkymin Samuel Jukuri.

Jokipoikien edellinen ottelu oli viime perjantaina kotiluolassa Mehtimäellä Lempäälän Kisaa vastaan. Jokipojat hallitsi suurta osaa ottelusta, mutta Jokipoikien voiton tiellä seisoi – välillä jopa päällään – yksi mies: LeKin maalivahti Christian Heljanko.

Ottelun vei lopulta voittolaukauskilpailussa LeKi loppulukemien ollessa 1-2.

– Ei voi muuta sanoa kuin, että pelattiin hemmetin hyvä peli LeKiä vastaan. Jokainen näki, mikä oli pelissä homman nimi. Meillä oli parikymmentä maalipaikkaa, ja vastustajalla oliko niitä vain kuusi vai seitsemän, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kertaa.

– Meillä oli kuusi läpiajoa ja jatkoajalla neljä huippumaalipaikkaa. Meillä oli maalinteon kanssa tuskaa. En ole huolissani. Sitten olisin huolissani, jos olisi sellainen tilanne, että emme pystyisi luomaan maalipaikkoja. Kyllä se jossain vaiheessa ketsuppipullo aukeaa, ja homma lähtee kulkemaan. Siitä ei ole epäilystä.

Vaikka edellisestä pelistä tappio rankkareilla tulikin, on Jokipojat esiintynyt viime peleissä pirteästi. Jokipojat on kairannut edellisestä kahdeksasta ottelustaan pisteitä peräti seitsemästä.

Hyvään pelivireeseen päässeellä Jokipojilla on mahdollisuus lisätä karsintaviivan alapuolelle valahtaneen Hokin ahdinkoa. 

Jokipojat on pelannut myös Hokkia vastaan kuluvalla kaudella niin sanottuna maalin pelejä. Jokipojat on ottanut yhden kolmen pisteen voiton sekä voiton rankkareilla. Hokki on voittanut yhden pelin nimiinsä jatkoajalla.

– Hokkia vastaan on ihan varmasti tasainen matsi jälleen luvassa. Hokki tietää miten me pelataan, ja me tiedämme miten Hokki pelaa. Pistetään kaikki peliin, ja katsotaan mikä on tulos pelin jälkeen.

– Kajaanissa on pieni kaukalo, ja Hokki liikkuu todella hyvin. Kiekon pitää liikkua, ja meidän pitää kääntää peliä nopeasti. Virheet ja jäähyt pitää saada pois.

– Ei tässä montaa peliä ole enää runkosarjassa jäljellä. Hokki pelaa veitsi kurkulla, ettei se joudu karsimaan. Sellainen joukkue tulee vastaan, että hereillä pitää olla, Aaltonen analysoi.

Tiistaina tiedotettiin, että puolustajat Ville Räsänen sekä Eppu Rissanen ovat tehneet joukkueen kanssa sopimukset, jotka kestävät keväälle 2018 asti.

Kahden ottelun lainalla Suomi-sarjan Kiekkokoplasta ollut Rissanen pelasi Jokipoikien paidassa viime viikolla ehjät ottelut. Kajaaniin hän ei valitettavasti pääse lähtemään sairauden vuoksi.

Lisäksi Jokipoikiin siirtyy viikon try-outin myötä Suomi-sarjan S-Kiekosta puolustaja Jaska Ojanperä.

Hyvin tehoja sarjaporrasta alempana tehnyt Ojanperällä on kova lyöntilaukaus, jonka ansiosta Suomi-sarjassa on 30 ottelussa syntynyt puolustajalle komeat 18 maalia.

– Treenien perusteella on aina joko helppo tai vaikea sanoa minkälainen pelaaja on kyseessä. Nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että on vaikea sanoa minkälainen pelaaja hän on. Kuten kaikilla pelaajilla, niin hänellä on hyviä ja huonoja puolia, Aaltonen summaa.

Ojanperä pelaa Jokipoikien paidassa ainoastaan perjantain ottelun Hokkia vastaan. Lauantaiksi hän siirtyy takaisin pudotuspelipaikasta taistelevan S-Kiekon kokoonpanoon.

– Ojanperä pystyi kuitenkin viikon olemaan harjoituksissamme mukana. Se on parempi kuin se, että hyppäisit yhdellä harjoituksella suoraan peliin. Olemme tehneet analyysit hänen pelaamisestaan, ja perjantain peli ratkaisee hänen osaltaan paljon, "Turbo" summaa.

SM-liigaseura Hämeenlinnan Pallokerhon sopimuspelaajiin lukeutuva Joel Olkkonen on palannut Hämeenlinnasta Jokipoikien riveihin.

Alunperin Olkkosen piti olla emoseuransa riveissä vielä kuluvan viikon ajan, mutta kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt puolustaja tuli takaisin Joensuuhun peliajan perässä.

Ottelu Kajaanissa alkaa kello 18.30