Vierasvoittoa hakemaan Keuruulta

10.01.2017

Jokipoikien kolmen ottelun viikko käynnistyy keskiviikkona Keuruulla, jonne Jokipojat matkustaa kohtaamaan KeuPa HT:n. Jokipojat tulee pelaamaan seuraavan kymmenen päivän sisään viisi ottelua. Tämän viikon kahden vieraspelin ja yhden kotiottelun lisäksi Jokipojat pelaa ensi viikolla kaksi kotiottelua.

Kahdessa edellisessä kotiottelussa ehjät esitykset tehnyt Jokipojat lähtee Keuruulle hakemaan tasaisuutta otteisiinsa myös vieraskaukalossa. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa henkilökohtaisen syyn vuoksi laitahyökkääjä Tuomas Huhtanen sekä kuumeen takia keskushyökkääjä Joona Manninen. Joukkueessa on liikkeellä influenssaa, joten poissaoloja voi tulla lisää.

Jokipoikien edellinen kamppailu oli viime lauantaina Mehtimäellä TUTO:a vastaan. Erittäin viihdyttävän kamppailun vei Jokipojat nimiinsä lukemin 3-1.

Ottelun ratkaisijana toimi ensimmäisen ottelun ärjynutussa pelannut Tuomas Huhtanen kahdella osumallaan. Lisäksi kahden ottelun ajaksi maalinsuulle pestattu kokenut Jere Myllyniemi oli vakuuttava. Hyvistä otteista huolimatta Myllyniemen pestiä ei jatkettu.

– Saatiin taisteluvoitto TUTO:a vastaan. Jokainen äijä pisti itsensä likoon. Huhtaselta hyvä sisääntulo. Vanha klisee, mutta tämä on asennepeliä. Jos asenne on sata, niin homma kyllä hoituu. Meillä on tarpeeksi hyvä joukkue, siitä ei tarvitse olla huolissaan, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summaa.

– Maaleja olisi voinut olla enemmänkin. Jos sinulla on neljä läpiajoa, niin joku niistä pitäisi pistää sisään. Maalipaikat oli meille 15–7. Välillähän TUTO pääsi mukaan, mutta peli on semmoista. Ei kukaan pysty hallitsemaan 60 minuuttia. 

Kaksi edellistä kotiottelua ovat olleet Jokipojilta hyviä esityksiä. Miten hyvä kotivire siirretään myös vieraskaukaloon, jossa pelit ovat viime aikoina takunneet?

– Eihän se sen kummasempaa ole vieraissakaan. Samanlaista se peli on vieraissakin. Toki bussimatka on siinä, mutta se pitää pystyä käsittelemään, ja hoitamaan homma kotia.

– Kun teet parhaasi, ja teet asiat siten kun on sovittu, niin sinut kyllä palkitaan. Pistät kaikki asiat kuosiin, ja sovitut asiat hoidetaan hyvin, niin ei se ole sen ihmeellisempää, Aaltonen summaa vierasotteluihin valmistautumista.

KeuPa ja Jokipojat ovat kohdanneet tänä kautena kolmesti. Toistaiseksi kaikista kamppailuista vierasjoukkueet ovat kairanneet pisteet.

Mielenkiintoinen tilastohuomio onkin se, että KeuPa HT on ollut samalla sekä sarjan paras vierasjoukkue että huonoin kotijoukkue! KeuPa on saanut 16 kotiottelustaan kasaan vain 15 sarjapistettä, mutta 18 vierasottelustaan keuruulaiset ovat haalineet huimat 35 pistettä.

Viime kaudella puolestaan kaikki joukkueiden keskinäiset kamppailut menivät kotijoukkueiden nimiin.

Parina edellisenä kautena Jokipojissa kovia tehoja tehnyt SM-liigaseura Rauman Lukon sopimuspelaajiin nykyisin kuuluva Janne Väyrynen on ollut tällä kaudella pelannyt KeuPan riveissä 12 ottelun verran, joissa tehopisteitä on tullut 12 (6+6).

– KeuPa on hyvä joukkue. Heillä on pelaajia Lukosta, mutta ei taas tiedetä kuinka paljon heitä siellä on. Heillä on vaarallinen ylivoima. Meidän pitää pysyä poissa boksista.

– Keuruulla on pieni kaukalo, joten hyökkäyspää on siellä pitkä ja kapea. Siellä on hyvä pelata, sillä pääsemme paremmin vastustajaan kiinni, kun on kapeampi kaukalo, Aaltonen analysoi.

Mestiksen keskikasti on tällä hetkellä erittäin tasainen. Aaltosen mielestä joukkueiden tasoerot ovat pieniä.

– Tasaisia nämä joukkueet tässä sarjassa ovat. Ei tässä loppukädessä kuitenkaan ole niin isoja tasoeroja joukkueiden kesken. Ei voi sanoa, että olisi joku joukkue ylitse muiden, vaikka SaPKo sarjaa nyt johtaa kauempana.

– Pelit on tasaisia järjestään. Sitten tulee joitain ohipelejä, joissa sattuu tulemaan enemmän maaleja. Kuitenkin marginaalit ovat todella pieniä.

Jokipojat on harjoituksissaan keskittynyt viisikoiden yhteispeliin.

– Harjoituksissa olemme keskittyneet ohjaus- ja karvauspelaamiseemme sekä tietenkin myös puolustuspelaamiseen.

– Totta kai yritetään ylivoimaa jauhaa koko aika paremmaksi. Ylivoimaaleja on alkanut nyt tulemaan. Ylivoimaa pystymme kuitenkin vielä parantamaan, Aaltonen sanoo.

Ottelu Keuruulla alkaa kello 18.30

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen