Hermes väänsi vierasvoiton

05.02.2017

Jokipojat kärsi lauantaina jo viidennen perättäisen tappionsa, kun Kokkolan Hermes haki Mehtimäeltä vierasvoiton sarjatilanteen kannalta varsin tärkeästä pelistä. Jokipojat jäi heti avauserässä kahden maalin takaa-ajoasemaan, eikä johtanut kamppailua missään vaiheessa.

Tuomas Huhtanen iski pelillisesti aavistuksen alakynnessä olleille isännille avausmaalin toisen erän puolivälissä, ja Juuso Akkanen tasoitti pelin kolmannen alussa. Hermes karkasi uudestaan johtoon, mutta Santeri Arousva toi ärjypaidat vielä kerran tasoihin. Niklas Appelgren iski kuitenkin kokkolalaisille voittomaalin, kun päätöserää oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia. Jokipoikien maalilla Samuel Jukuri torjui 22 kertaa. Ville Räsänen ja Lauri Huhdanpää keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

Jokipojilla oli Hermestä vastaan saumat ottaa jopa kolme pistettä kotiin. Ottelu kääntyi kuitenkin vierailijoille Jokipoikien tehdessä ottelussa muutaman virheen, jotka Hermes käytti hyväkseen kovalla prosentilla.

– Onneksi olkoon Hermekselle voitosta. Kyllä me taisteltiin, mutta jos me noin järkyttäviä puolustuspelivirheitä tehdään, niin ei tässä silloin ansaita mitään. Näin se vaan menee, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen harmitteli.

Jokipojat aloitti ottelun fyysisesti. Muutaman edellisen pelin alavartalovamman takia huilannut Oula Uski täräytti kovan avojään pommin Hermeksen ykkössentteri Mikko Virtaseen, joka talutettiin sekavan oloisena pois jäältä.

Erä eteni vauhdikkaasti tasaisissa merkeissä, eikä pelikatkoja erän aikana nähty kovinkaan monta.

Ottelun ensimmäisen maalin viimeisteli Hermeksen Jesse Jormanainen. Jokipoikien kasvatin tarkka ja kova rannekuti upposi ohi Samuel Jukurin.

Jokipojat sai erän aikana aikaiseksi muutaman pitkän pyörityksen Hermeksen päätyyn, mutta parhaalle sektorille ei kiekon kanssa ollut asiaa.

Jokipojilla oli ensimmäisessä erässä suuria ongelmia omien hyökkäyksiin lähtöjen kanssa, sillä Hermes piti syöttölinjat hyvin ummessa.

Jokipojat näytti haluavan lähteä omalta alueelta nopeasti, ilman että koko viisikko olisi lähtenyt hyökkäämään yhtenäisenä joukkona.

Yhden Jokipoikien hyvän pyörityksen Hermes katkaisi terävällä vastahyökkäyksellä. Ylivoimahyökkäykseen päässyt vierailija viimeisteli erän loppuun toisen maalinsa.

– Ensimmäinen erä oli meiltä vähän sekava, kun meidän ykkössentterimme sai kolhun päähän. Hänellä on varmaankin aivotärähdys, mutta onneksi tulee tauko, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhulaa tuurannut apuvalmentaja Märt Eerme lausui.

Toinenkin erä eteni tasaisesti. Erän aikana Jokipojille tarjottiin ylivoimaa useampaan otteeseen joukkueen päästessä hetkeksi jopa kahden miehen ylivoimalle.

Jokipoikien ylivoima ei ollut parasta mitä ollaan kauden aikana nähty, mutta kavennusmaali sen aikana kuitenkin syntyi. Ville Räsäsen viivasta lähettämän kiekon ohjasi maalin edestä sisään Tuomas Huhtanen.

Myös toisessa erässä Jokipoikien avauspeli haki uomiaan. Hermeksen oikea-aikainen paine tuotti Jokipoikien hyökkäyksiinlähtöihin jälleen ongelmia.

Erän lopussa Hermes pääsi ylivoimalle. Vierailijoiden ylivoima pyöri erittäin mallikkaasti, mutta lisämaaleja Hermes ei hyvistä paikoista huolimatta saanut.

– Toinen erä oli ihan ok, mutta alivoimamaali vähän häiritsi. Se olisi pitänyt pelata paremmin, Eerme analysoi.

Jälleen kerran Jokipojat heräsi kolmannessa erässä pelaamaan. Joukkueen hyvä paine heti erän alussa tuotti tasoituksen.

Lauri Huhdanpää toimitti kiekon maalin takaa Juuso Akkaselle, jonka veto kimpoili maaliin ohi Hermeksen Mikael Edelmannin.

Jokipojat sai tasoitusmaalista virtaa peliinsä. Kotijoukkue sai aikaiseksi hyvää painetta vierailijoiden maalille, mutta Jokipoikien kannalta tuloksena oli kylmä suihku Hermeksen karatessa jälleen ottelussa johtoon Samu Markkulan ohjatessa kiekon maaliin.

Jokipojat jatkoi aktiivista peliään ja pääsi ylivoimalle. Aluksi ylivoima takkusi, mutta ylivoiman loppuhetkillä Ville Halosen toimittaessa kiekon maalin nurkalta takakulmalla olleelle Santeri Arousvalle Jokipojat viimeisteli ottelun toisen ylivoimamaalinsa.

Erä eteni tasaisesti, ja molemmille joukkueille tarjottiin laadukkaita maalipaikkoja viedä ottelu nimiinsä.

Hermeksen hyvin koko pelin pelannut kakkoskenttä viimeisteli ottelun voittomaalin. Takakulmalle unohdetun joukkueen kultakypärän Niklas Appelgrenin vedon myötä Hermes siirtyi ottelussa jälleen kerran johtoon.

Jokipojat otti Hermeksen maalin jälkeen aikalisän ja maalivahdin pois paikoiltaan, mutta kunnon kiriä Jokipojat ei saanut enää aikaiseksi.

– Viidellä viittä vastaan -peliin olen tyytyväinen. Kolmen pelin viikko, ja viimeisestä pelistä voitto. Hyvä peli meiltä. Hyvä peli myös vastustajalta, Eerme summasi.

– Saadaan ylivoima toimimaan, niin sitten tehdään ihan järkyttäviä puolustuspelivirheitä. Ja siihen sitten viimeinen tyhjään maaliin. Ei olla ansaittu mitään, Aaltonen jyrähti.

Jokipojat lähtee liki kahden viikon tauolle, sillä seuraava ottelu on perjantaina 17.2., kun Jokipojat matkustaa Iisalmeen kohtaamaan sarjajumbon Peli-Karhut.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen