Illaksi Iisalmeen - Iilahti maalilla

17.02.2017

Mestiksen kauden viimeinen maajoukkuetauko on ohi. Jokipojat palaa tositoimiin perjantaina Iisalmessa, jossa vastaan asettuu Mestiksen sarjajumbo Peli-Karhut. Edellisestä viidestä ottelustaan tappiot kärsineellä Jokipojilla on runkosarjassa jäljellä enää yhdeksän ottelua. Tulevat yhdeksän päivää tuleekin olemaan joukkueelle kovin rutistus koko kauden aikana, sillä sinä aikana joukkue pelaa peräti viisi peliä.

Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa kolme tärkeää pelaajaa: maalivahti Samuel Jukuri sekä hyökkääjät Joonas Larinmaa ja Nico Friman. Jokipojat saa näillä näkymin kokoonpanoonsa takaisin kiekollisesti tärkeän puolustajan Joel Olkkosen. Jokipoikien maalilla aloittaa ensimmäistä otteluaan ärjypaidassa pelaava Jonathan Iilahti.

Jokipoikien edellinen ottelu oli liki kaksi viikkoa sitten ennen maajoukkuetaukoa. Mehtimäellä vieraillut Hermes oli pelillisesti ottelussa aavistuksen niskan päällä, ja joukkue rokottikin muutamasta Jokipoikien virheestä vieden ottelun nimiinsä 5-3.

– Me ollaan lähdetty menemään eteenpäin, niin en kauheasti viitsi taaksepäin katsoa. Se oli kuitenkin sellainen peli, että se oli voitettavissa. Haluan katsoa eteenpäin, ja mennään kohti IPK-peliä, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen sanoo.

Alkukauden pirteästi pelannut mutta sen jälkeen heikommin pisteitä kerännyt sarjanousija IPK vaihtoi valmentajaa tammikuussa. Iisalmelaisia kaksi kautta Suomi-sarjassa ja puoli kautta Mestiksessä valmentanut Jukka Niiranen sai väistyä, kun tilalle palkattiin Janne Sinkkonen.

Mestiksessä Heinolassa HeKiä ja Peliittoja sekä Savonlinnassa SaPKoa valmentanut Sinkkonen ei ole saanut uutta joukkuettaan lentoon, sillä valmentajavaihdoksen jälkeisestä seitsemästä pelistä on tullut vain kaksi voittoa.

Onko Peli-Karhujen pelityylissä tapahtunut muutosta päävalmentajan vaihtuessa?

– Enpä usko. Iisalmessa on pieni kaukalo, ja ehkä "Jasin" johdolla he yrittävät laittaa puolustuspeliään kuntoon. Heilläkin on ollut nyt aikaa treenata. Luvassa on pienen kaukalon peliä. Kova paineistus ja kamppailupeli tulee olemaan, "Turbo" Aaltonen arvioi.

– Pienessä kaukalossa peli on nopeampaa, ja pitää pystyä reagoimaan nopeammin. Eikä siinäkään pidä lähteä roiskimaan. Pitää kuitenkin pyrkiä pitämään kiekko kontrollissa ja sitä kautta viedä peliä.

IPK on ollut kuluvalla kaudella Jokipojille Mehtimäellä vaikea vastus, sillä iisalmelaiset ovat vieneet vieraspeleistään täyden pistepotin. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Iisalmessa voitti puolestaan Jokipojat.

Maajoukkuetauon aikana Jokipojat treenasi Ari Aaltosen mukaan hyvin.

– Treeneissä ollaan haettu hyvän tekemisen kautta hyvä fiilis. Saadaan tekemisen meininki joukkueeseen. Joukkue on tällä hetkellä hyvässä tilassa. Ollaan valmiina perjantaina, Aaltonen lupaa.

Tuleva tiukka yhdeksän päivän rutistus viiden pelin myötä on Jokipojille elintärkeä, mikäli joukkue halajaa taistella pääsystä neljän parhaan joukkoon ja saavuttaa kotiedun pudotuspeleihin.

– Mestiksessä on niin tasaista sijoilta kolmesta kymmeneen, että tärkeintä meidän on saada voittoja alle. Meidän pitää saada oma puolustuspeli kuosiin, niin siitä se lähtee, Aaltonen analysoi.

Jokipoikien kokoonpanossa ei tapahtunut suuria muutoksia siirtorajan kynnyksellä. Pienelle vastuulle Jokipojissa jäänyt hyökkääjä Roope Hämäläinen  siirtyi Suomi-sarjan Kiekkokoplan riveihin, jossa hän on pelannut aiemmin lainalla.

Joensuuhun tuli yksi uusi pelaaja, sillä Jokipojat sai kokoonpanoonsa uuden maalivahdin, Jonathan Iilahti.

– Iilahti on hyvä pelaaja. Hän on lahjakas maalivahti. Hän on harjoituksissa näyttänyt hyvältä. (Samuel) Jukurille sattui pieni onnettomuus, mutta onneksi meille tuli maalivahti siirtorajalla.

Olisiko valmennuksella vielä ollut toiveita saada jollekin pelipaikalle pelaajia?

– Ainahan toiveita on. Tehtiin tämmöinen päätös, että mennään tällä joukkueella. Sitä päätöstä pitää kunnioittaa. Meillä on tarpeeksi hyvä joukkue.

– Meidän pitää pystyä parempaan, ja me pystytäänkin parempaan. Me olemme vähän alisuorittaneet. Ei siinä mitään. Meillä on hyvä pöhinä päällä tällä hetkellä.

Jokipoikien kokoonpanosta puuttuu kaksi eniten maaleja tehnyttä pelaajaa, kun laitahyökkääjät Joonas Larinmaa ja Nico Friman ovat poissa.

– Larinmaa on varmasti runkosarjan poissa. Harmin paikka. Jääkiekon eläminen on tämmöistä.

– Friman on ollut harjoituksissa, mutta hän ei vielä tänä viikonloppuna pelaa. Hän ei ole vielä pelikuntoinen, koska hän on ollut kuitenkin viisi viikkoa poissa. Frimanin pitää saada harjoituksia alle. Toivotaan, että hänen tilanteensa menee parempaan suuntaan.

Ottelu Iisalmessa alkaa kello 18.30