Jouni Varis Jokipoikien päävalmentajaksi

20.02.2017

Jokipojat on vapauttanut tehtävistään edustusjoukkueensa päävalmentajan Ari Aaltosen. Valmennusvastuun ottaa joensuulaiselle kiekkoväelle erinomaisen tuttu Jouni Varis, joka jatkaa loppukauden lisäksi päävalmentajana myös kaudella 2017-2018.

Jokipoikien viimeaikaiset otteet kaukalossa ovat sujuneet mollivoittoisesti. Tällä hetkellä joukkue on Mestiksen runkosarjassa kuudentena, viisi pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella. Perättäisiä tappioita on kertynyt kuitenkin jo seitsemän kappaletta, ja viikonloppuna ärjypaidat hävisi ottelunsa runkosarjan jumboja IPK:ta sekä RoKia vastaan.

- Joukkueen otteet eivät ole olleet sillä tasolla, mihin joukkueen pelillinen kapasiteetti riittää ja mitä seurajohto edellyttää, hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen toteaa.

- Tämä on valitettava, mutta pakon sanelema ratkaisu. Haluan kuitenkin kiittää Ari Aaltosta hänen meille antamastaan panoksesta. ”Turbo” osoitti hänellä olevan suuri ärjysydän näiden vajaan kahden vuoden aikana, jotka hän joukkueen kanssa työskenteli, Immonen lausuu.

Viime keväänä Jokipojat ylsi tulokaskaudellaan Aaltosen komennuksessa Mestiksen pronssimitalille. Hänet valittiin Mestiksen gaalassa myös vuoden valmentajaksi.

Varis ottaa vetovastuun

Vastuun joukkueesta ottaa tästä päivästä eteenpäin Jokipoikien valmennuksessa pitkän uran tehnyt Jouni Varis. Edustusjoukkueen mukana Varis oli viimeksi kausina 2011-2014, jolloin hän toimi Mikko Haapakosken rinnalla kakkosvalmentajana. Tämän jälkeen Varis valmensi yhden kauden Jokipoikien A-nuoria, kunnes jätti valmentajan hommat kahdeksi vuodeksi.

- Halusin pitää taukoa kiekkohommista, ja se tuntuu tepsineen. Nyt on mies intoa täynnä, ja lähden tähän pestiin todella latautunein mielin, Jouni Varis kertoo.

Varis hyppää liikkuvaan junaan, sillä pudotuspeleihin on tästä päivästä aikaa enää reilut kolme viikkoa.

- Kiire tulee, mutta kaikki on vielä itsestä kiinni. Tavoitteena on viedä pelit mahdollisimman pitkälle kevääseen, mies kommentoi.

Varis jää työlomalle virastaan turvallisuusasiantuntijana Karelia-AMK:ssa. Tämä mahdollistaa hänen urallaan ensimmäistä kertaa kokopäivätoimisen keskittymisen jääkiekkovalmentamiseen, kunhan AMK:n kanssa saadaan tehtävät järjestettyä.

- Se on iso mahdollisuus, ja siitä pitää antaa Karelia-AMK:lle valtaisa kiitos, että paketti saatiin tällä tavalla järjestymään.

Jokipoikien pelejä Varis on seurannut erittäin tarkasti, ja tulevien viikkojen suuntaviivat ovat hänellä jo selvillä.

- Haluan luoda joukkueeseen hyvän ilmapiirin, jossa jokainen pelaaja tuntee olonsa rennoksi. Se on urallani ollut aina tärkeää. Myös itse pelaamiseen on varmasti luvassa tiettyjä muutoksia, hän tuumii.

Energinen ja innostava

Puheenjohtaja Jarkko Immonen tuntee Variksen pitkältä ajalta. Jo keväällä 2004 hän oli pelaamassa Jokipoikien joukkueessa, joka voitti Variksen luotsaamana Suomi-sarjan mestaruuden ja nousi samalla Mestikseen.

- Jounilla on pitkä historia Jokipojista, ja hän tulee varmasti jatkamaan ”Turbon” aloittamaa linjaa, jossa omille, nuorille pelaajille annetaan rohkeasti vastuuta, Immonen toteaa päävalmentajavalinnan taustoista.

-  Mielestäni Jouni Varis on yksi parhaista valmentajista, joiden alaisuudessa olen itse saanut pelata. Hän on sekä energinen, että innostava, Immonen päättää.

Jouni Variksen sopimus kestää siis kauden 2017-2018 loppuun. Sopimus sisältää option myös kaudesta 2018-2019. Joukkueen kakkosvalmentajana jatkaa Eemeli Parikka ja maalivahtivalmentajana Arto Pyykkö. Lisäksi Mika Martikainen toimii loppukauden ajan kotipeleissä katsomovalmentajana.