Opiskelijoiden kiekkokarnevaali ja Ossi Pellisen paluu!

28.02.2017

Mestiksen runkosarjaa on Jokipoikien osalta jäljellä enää neljä kamppailua. Seuraava mahdollisuus katkaista ennätyspitkä tappioputki – ja ottaa samalla revanssi Savonlinnan Pallokerhosta – tarjoutuu Mehtimäellä keskiviikkona. Tällä hetkellä kahdeksantena olevalla Jokipojilla on kolme mahdollisuutta: pääseminen pudotuspeleihin, pelien loppuminen runkosarjaan tai joutuminen jopa karsimaan sarjapaikastaan.

- Keskiviikon opiskelijoiden kiekkokarnevaalin Jokipojat järjestää yhteistyössä ISYY:n sekä POKA:n kanssa.
- Seisomakatsomon lippujen hinta opiskelijoille on vain 2 euroa, ja lippuja saa vielä oveltakin
- Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat PKS, Pohjois-Karjalan Osuuspankki sekä Tori36
- Tapahtuman etkot järjestetään Bar Playssa, samoin jatkot. Playssa on opiskelijatarjouksia (mm. burgerit -50%) koko päivän ajan, ja lisäksi Playn edustalta lähtee bussikyyti hallille n. klo 17:45
- Otteluisäntänä keskiviikon pelissä toimii Process Genius

Jokipojat saa takaisin näillä näkymin SaPKoa vastaan erittäin mieluisan pelaajan pitkältä sairaslomalta, kun hyökkääjä Ossi Pellinen palaa kokoonpanoon. Varmuudella kokoonpanosta ovat sivussa hyökkääjät Joonas Larinmaa, Oula Uski ja Ville Silvast.

Jokipojat kärsi viime lauantaina Savonlinnassa jo kymmenennen peräkkäisen tappionsa. Yksi hyvä erä ei riittänyt sarjakärki Savonlinnan Pallokerhoa vastaan, vaan kotijoukkue vei täyden pistepotin lukemin 4-2.

– Peliin lähtö pitää olla korkeammalla. Toki perjantain pelin (tappio Kiekko-Vantaata vastaan) joukkue otti varmaan aika raskaasti, kun voitosta tapeltiin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summaa.

– Moodi jäi liikaa päälle Savonlinnaan mennessä, ja piti vähän ravistella. Kolmanteen erään löytyi kuitenkin sitä peliä, että pystyttiin SaPKo voittamaan 2–0 siinä erässä.

Kolmanteen erään joukkue hiukan muutti hyökkäysketjujaan. Toivatko muutokset toivotun tuloksen?

– Valmennuksen pitää tehdä jotakin, kun halutaan voittaa pelejä. Totta kai se vaikutti, että Silvastin Ville loukkaantui pahasti. Se toi omat haasteensa. Tässä nyt yritetään kaikki kivet kääntää, että voitto tulee. 

Ensimmäinen viikko uuden päävalmentaja Jouni Variksen johdolla ei sujunut ruusuisesti. Kaikista kolmesta ottelusta tuli tappiot yhteismaalierolla 5–14.

Marraskuussa pelatun revanssinviikonlopun kahden lisäpelin myötä Jokipojat ja SaPKo pelaavat keskenään yhteensä kuusi ottelua. Aiemmasta viidestä kohtaamisesta SaPKo on vienyt peräti neljä täyden pistepotin arvoisesti. 

Mikä tekee Savonlinnan Pallokerhosta noin hyvän joukkueen?

– Kyllähän siinä näkyy, että siellä on tehty töitä joukkueen kanssa. Toki pelaajatkin on hyviä, mutta kyllä SaPKon pelaamisessa näkyy, että pelitapaa ei tarvitse enää miettiä. Syksystä lähtien pelitapaa on viety eteenpäin. Hybridipitkän käyttöä ja muita sovittuja juttuja näkyy.

– Kun joukkue on ollut samassa tilassa, saanut harjoitella ja miehet ovat pysyneet terveinä, niin viisikot ovat saaneet tehdä yhdessä töitä. Ketjut ovat pysyneet kasassa, joten tuolta sen pitääkin näyttää. Toki maalivahtiosastohan on nyt mielenkiintoinen, sillä maalivahdit siellä vaihtuvat. 

Keskiviikon kohtaaminen on joukkueiden viimeinen keskinäinen ottelu runkosarjassa, mutta mikäli joukkueet lähtisivät tämän hetkisiltä runkosarjasijoituksilta pudotuspeleihin, kohtaisi Jokipojat puolivälierissä juuri SaPKon.

Kun joukkueet kohtasivat lauantaina, pelattiin Talvisalon kapeassa kaukalossa. Miten joukkueiden peli muuttuu, kun siirrytään Mehtimäen isompaan kaukaloon?

– Totta kai tilaa tulee enemmän. Ei se sitä kyllä helpota, kyllä peli täytyy pitää nopeana. Suoraviivaisuutta pitää edelleen olla, vaikka tilaa on enemmän.

– Pelille tulee vähän erilainen kuva, kun pelataan isommassa kaukalossa, mutta samaa peliä se on, vaikka otetaan kaksi metriä leveydestä pois. Syöttäminen korostuu, kun peli on leveämmällä. Kaukaloa pitää hyödyntää varsinkin kiekollisessa pelissä, Varis analysoi.

Jokipojat on valahtanut pitkän tappioputkensa myötä kahdeksannelle sijalle. Karsintojen välttämiseksi jokainen jäljellä oleva peli on elintärkeä.

– Toivottavasti pelaajille ei tule mitään paineita, vaan päinvastoin. Eiköhän pelaajat ole saanut ihan tarpeeksi kuraa parin kuukauden aikana. Yritän heitä kannustaa ja tsempata, turha niitä sarjataulukoita on nyt katsoa.

– Kaikkein tärkeintä on nyt voittaa pelejä, ja se mitä saadaan aikaan, niin se on ansaittua. Kesällä ongella voi sitten tuijotella niitä sarjataulukoita. Sarjataulukoita katselemalla emme saa mitään lisävirtaa.

– Asioita ollaan saatu vietyä eteenpäin. Joukkueesta huokuu hyvä ilmapiiri. Tärkeintä on nyt siirtää se tuohon Mehtimäen kaukaloon keskiviikkona.

– Se näkyy jatkuvana kovana taisteluna ja suorittamisena, että jokainen uskaltaa pelata omilla vahvuuksillaan ja nousee sille tasolle, missä pystyy pelaamaan. Ettei mitään jää käyttämättä per pelaaja. Että pelaaja on niin hyvä kuin vaan voi olla. Se on tärkeä juttu niin minulle kuin pelaajillekin, Varis lausuu.

Lokakuun alussa Keuruulla erittäin pahan viillon luistimesta jalkaansa saanut kokenut hyökkääjä Ossi Pellinen on Variksen mukaan keskiviikkona kokoonpanossa, mikäli yllätyksiä ei tule. Myös ylävartalovammasta toipuva maalivahti Samuel Jukuri on lähellä pelikuntoa.

Keskiviikkona matsin yhteydessä järjestetään opiskelijoiden kiekkokarnevaali, johon lippuja saa ostettua vielä oveltakin opiskelijakortilla hintaan 2 euroa. Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 18.30.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen