Perjantaina on vihdoin voiton vuoro!

24.02.2017

Perjantaina Jokipojat kohtaa kotiluolassaan Kiekko-Vantaan. Uuden päävalmentajan Jouni Variksen johdolla keskiviikkona Heinolassa joukkue ei onnistunut katkaisemaan pitkäksi venähtänyttä tappioputkeaan, mutta nyt voittoa lähdetään hakemaan täysin palkein. Jokipoikien kokoonpanosta puuttuvat edelleen maalivahti Samuel Jukuri sekä hyökkääjät Joonas Larinmaa, Oula Uski ja Kasimir Puruskainen.

Jokipoikien edellinen ottelu oli keskiviikkona Heinolassa, jossa joukkue kärsi jo kahdeksannen peräkkäisen tappionsa.

Kotijoukkue viimeisteli ottelussa murhaavan tehokkaasti Jokipoikien jälleen tuskaillessa oman viimeistelynsä kanssa. Loppulukemat Heinolassa olivat tylyt 5-1.

Jokipojissa aiempina kausina torjunut Timo Niemi oli Peliittojen maalilla loistava, sillä torjuntoja hänelle kertyi ottelussa peräti 39 kappaletta Jokipoikien Jonathan Iilahden torjuessa 23 kutia.

– Koko peli oli energinen, mutta rentous joukkueesta kyllä uupui. Olimme kiekon kanssa huolimattomia. Sitä pitää pystyä parantamaan, neljä päivää joukkueen peräsimessä ollut päävalmentaja Jouni Varis summaa.

– Eihän tulos kenenkään korvia hivele. Peliä lähdettiin voittamaan. Ei tulokseen kukaan ollut tyytyväinen. Parannettavaa on jokaisella osa-alueella.

Tappiosta huolimatta Variksen mielestä pelissä oli myös hyviä asioita.

– Kyllä pelissä hyviä elementtejä oli. Vähän asioita saatiin vietyä eteenpäin. Ennen kaikkea jos haluamme kiekollista peliä kehittää ja suoraviivaistaa pelaamistamme, niin laatuasiat ovat tärkeitä. Tekemisen pitää olla laadukkaampaa ja rennompaa.

– Rentous pitää vaan löytää keinolla millä hyvänsä. Vaikka nyt on tuskaista, sen taakse ei saa mennä. Kun me pelataan viisikkona ja etäisyydet ovat kunnossa, niin puolustus- ja hyökkäyspelaaminen tulee kasaan. 

Peliittoja vastaan Jokipojat sai aikaiseksi kohtuullisen määrän maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä oli jälleen rutkasti parannettavaa. Miten ketsuppipullo saataisiin auki?

– Valmennus auttaa siinä, että mitkä ovat maalinteon tukitoimet. Maalinteko alkaa laukaisusta kohti maalia. Siihen liittyy myös se, että kuinka paljon me olemme valmiita maksamaan hintaa maalintekoalueella. Siellä tulee mustelmia.

– Pitää tehdä maskia ja voittaa kaksinkamppailut maalin edessä ja pelata kiekkoa maalille, Varis analysoi. 

– Jos sinulla on vahva itseluottamus, niin silloin asiat menevät hyvin. Kun rupeat epäilemään itseäsi, tulee epävarmuutta. Myös ulkoista painetta tulee. Kyllähän siinä nuorta miestä mitataan. Tähän lajiin kuuluu se, että arvostellaan kovasti.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla vierasjoukkueet ovat vieneet voiton.

– Kiekko-Vantaa on pelinopeudeltaan sarjassa kahden parhaan joukkueen joukossa. Se mitä Vantaan pelaaminen oli syksyllä ja missä formussa se on nyt, niin peli on heillä kehittynyt joka kuukausi. Sieltä tulee laadukas joukkue vastaan.

– Tärkeää on nyt, että pelaajat löytävät rentouden. Tehdään omaa tekemistä. Puolustetaan vahvasti ja hyökätään terävästi vastustajan maalia kohti, Varis toivoo.

Jokipojilla on jäljellä runkosarjaa enää kuusi ottelua. Matkaa runkosarjan neljännellä sijalla olevaan Kiekko-Vantaaseen ja pudotuspelien kotietuun on seitsemän pistettä.

Ottelu Mehtimäellä Kiekko-Vantaata vastaan alkaa kello 18.30. Ennen ottelua järjestetään Jet Set Barissa Jokipoika-aiheinen tietovisa klo 17.00 alkaen. Visan voittajajoukkueelle on luvassa hienot palkinnot, ja visan jälkeen Jetistä on bussikuljetus LVI-Myller Areenalle. Pelin jälkeen bussi kuljettaa takaisin Jet Set Bariin, jossa käydään ottelun viralliset jatkot. Tervetuloa!