RoKi oli parempi jatkoajan jälkeen

19.02.2017

Jokipojat ei onnistunut katkaisemaan tappioputkeaan Rovaniemen Kiekkoakaan vastaan lauantaina Mehtimäellä. Kuten monesti aiemmin tällä kaudella Jokipoikien ongelmat ovat viimeistelyn heikkoudessa. Jokipoikien tappioputki on venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Koko varsinainen peliaika Jokipoikien ja RoKin välisessä ottelussa pelattiin ilman maaleja. Ottelun ratkaisumaalin tekaisi vierailijoiden Tuomas Komulainen ajassa 62.53 tarkan rannelaukauksen myötä. Jokipoikien junioreissakin pelannut RoKin maalivahti Paavo Hölsä pelasi loistavan ottelun torjuen kaikki 27 kutia. Jokipoikien maalilla Jonathan Iilahti merkkautti puolestaan 18 torjuntaa.

Jokipoikien ja RoKin välinen kamppailu ei välttämättä ollut sitä kauneinta ja viihdyttävintä kiekkoa mitä Mehtimäellä on tällä kaudella nähty. Kokonaisuutena kotijoukkue oli ottelussa aavistuksen niskan päällä, mutta jälleen kerran pisteitä karkasi heikon viimeistelyn myötä.

– Onnittelut kahdesta pisteestä. Eihän tämä mistään muusta kiinni ole kuin, että ei nollalla maalilla ole tänä päivänä voitettu yhtään peliä, eikä voitettu tänäänkään, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen harmitteli. 

– Kiitoksia kotijoukkueelle. Erittäin hyvä taistelupeli, lähellä play-off vääntöä monessakin mielessä varsinkin henkisellä puolella, RoKin tuore päävalmentaja Juha Juujärvi puolestaan tuumasi.

Ensimmäinen erä kului kotijoukkueen hallinnassa. Vauhdikkaan ja melko rikkonaisen erän alussa ei kummallekaan joukkueelle tarjoutunut hyviä maalipaikkoja.

RoKi otti aikalisän kun peliä oli pelattu reilu kaksi minuuttia, vaikkei mitään selkeää syytä aikalisän ottamiselle ollut.

Jokipojat pääsi ensimmäisessä erässä kertaalleen ylivoimalle, ja ylivoima toimi pitkästä aikaa hyvin. Yhdestä huippupaikasta huolimatta verkot eivät kuitenkaan heiluneet.

Erän edetessä molemmille joukkueille tuli pari hyvää maalipaikkaa, mutta molemmat maalivahdit olivat maaleillaan hyviä.

Jokipoikien erän paras paikka tuli alivoimalla karkuun polkaisseelle Tuomas Huhtaselle, mutta RoKin Paavo Hölsä torjui vakuuttavasti Huhtasen läpiajon.

– Ehkä vähän oli käynnistysvaikeuksia. Ihan ei oltu henkisesti valmiita pelaamaan tämän tyylistä lätkää, missä on näin vahva isäntä paikalla. Oltiin siinä jaloissa, mutta parannettiin ja parannettiin, Juujärvi kertasi ottelun ensimmäistä erää.

Jokipojat sai toisen erän alkuun hyvän vaiheen peliinsä. Hyvän pyörityksen myötä joukkue pääsi ylivoimalle, mutta tällä kertaa ylivoimassa oli toivomisen varaa.

Toisen erän loppuosa oli molemmilta joukkueilta sekavaa peliä, sillä laadukkaita syöttöketjuja ei nähty kummaltakaan joukkueelta.

Myös laadukkaille maalipaikoille pääseminen tuotti molemmille joukkueille toisessa erässä suuria vaikeuksia. Kuvaavaa oli, että Jokipoikien Iilahti torjui toisessa erässä vain kaksi kertaa Hölsän venyessä kiekon tielle viidesti.

Joukkueiden sekava pelaaminen jatkui myös kolmannen erän alussa. Kolmannen erän alussa tuomarit pitivät pitkän neuvonpidon, jonka päätteeksi RoKin Markus Neva-Aholle tuomittiin pelirangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Jokipoikien pelaajistosta poistui kolmannessa erässä pukukoppiin hyökkääjä Oula Uski, joka ilmeisesti satutti kättään sen osuessa huonossa asennossa laitaan.

Myös kolmannessa erässä Jokipojille tarjoutui paikkoja viedä peli nimiinsä, mutta viimeistelyssä oli nähtävissä totutut ongelmat. 

– Jollet sinä noista paikoista pysty laittamaan sisään, niin silloin ei vaan voi voittaa peliä, Aaltonen lausui.

Jatkoajalla Jokipojat sortui heikkoihin kiekollisiin ratkaisuihin. Ottelu ratkesi RoKin Tuomas Komulaisen laukomaan maaliin jatkoajalla. 

– Ei välttämättä niin kaunista kaikilta osin, mutta ainakin meidän mittarista niin se laitettiin kentälle mitä äijistä lähti varsinkin kaksi viimeistä erää, Juujärvi kiitteli.

– Sankarit varmaan kaikki näki: maalivahti (Hölsältä) loistava peli, ja Komulainen toinen voittomaali peräkkäisinä päivinä. Huikea suoritus. Ja vielä tuommoinen maali, että ei mikään säkämaali vaan huikea viimeistely. Kotijoukkue ainakin meidän silmiin esiintyi erittäin vahvasti. Ollaan erittäin tyytyväisiä, hän jatkoi.

– RoKi puolusti hyvin. Tiedettiin miten he puolustaa. Me yritettiin, mutta ei vaan tänään. Maalipaikkoja meillä oli ihan tarpeeksi. Meillä on vaan maalintekijät tällä hetkellä remontissa, tai sitten niitä vaan ei ole, Aaltonen harmitteli.

– Muuten joukkue taisteli. Iilahti hyvä maalissa. Mutta niin kuin sanoin, niin tämä on maalintekopeli, Aaltonen päätti.

Jokipoikien ruuhkaviikot jatkuvat ensi viikolla, jolloin on luvassa kolme peliä. Seuraava mahdollisuus katkaista tappioputki on keskiviikkona Heinolassa, jossa vastaan asettuu Peliitat.

Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan perjantaina Kiekko-Vantaata vastaan klo 18.30. Tuolloin Jet Set Barissa järjestetään pelin yhteydessä sekä etkot, että jatkot. Tervetuloa!

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen