Tulikuuma taisto lauantaina Mehtimäellä!

03.02.2017

Jokipoikien kuuden pisteen ottelut saavat jatkoa lauantaina, kun Mehtimäelle saapuu vieraaksi Kokkolan Hermes. Matsista on luvassa mielenkiintoinen, sillä molemmat joukkueet taistelevat kiivaasti pudotuspelien kotiedusta.

Lauantain kamppailun jälkeen Jokipojat pääsee huilaamaan pelien osalta liki kahden viikon ajaksi kauden viimeisen maajoukkuetauon myötä. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa puolustaja Joel Olkkonen. Myös hyökkääjä Nico Frimanin pelaaminen on epätodennäköistä. Monen pelaajan osalta pelikunto on vielä arvoitus, sillä pienten vammojen lisäksi joukkueessa on jälleen flunssaa liikkeellä. Kokoonpanot julkistetaan lauantaina puolen päivän aikaan.

Muutamassa aiemmassa pelissä viimeistelyn tehokkuuden kanssa kamppaillut Jokipojat sai kaivattuja onnistumisia maalien muodossa edellisessä ottelussaan keskiviikkona Rovaniemellä RoKia vastaan.

Kääntöpuolena Jokipoikien puolustuspelaaminen oli ottelussa heikkoa, eikä maalivahtipelikään toiminut toivotulla tavalla. Lopulta vaiherikkaan pelin vei RoKi jatkoajalla lukemin 6-5.

– Se oli nyt tuommoinen peli. Se oli positiivista, että saatiin tehtyä maaleja. Mutta ei se loppu nyt ihan putkeen mennyt, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summaa.

– Tuosta vaan kaikkien pitää pystyä parantamaan. Niin puolustus- kuin maalivahtipelin, kuin myös hyökkäyksenkin. Harmi, että menetettiin ihan turhan takia pisteitä. Eteenpäin on mentävä ja turha taaksepäin itkeä, ei se siitä parane.

Hermekselle lauantain kamppailu Joensuussa tulee olemaan joukkueen viikon kolmas peli. Keskiviikkona kotona TuTolle hävinneen ja perjantaina Savonlinnassa sarjakärki SaPKon kohtaavan Hermeksen kunnon kestävyys testataan toden teolla Mehtimäellä.

Jokipojat ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kaksi ottelua on päättynyt vierasjoukkueiden voittoon jatkoajalla.

Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa, joka oli joukkueiden ensimmäinen ottelu vuodelle 2017, Hermes rökitti Jokipoikia Kokkolassa peräti lukemin 7-2.

– Ei Hermestä vastaan pelatessa yllätyksiä ole tullut. Kova joukkue tulee vastaan. Lauantaina pitää onnistua kaikessa, jos me halutaan jotain ottaa. Jokaisen on ryhdistäydyttävä lisää.

– Puolustuspeli pitää saada tiiviiksi ja maalivahtipeli kuntoon. Hyökkäyspelaamisessa kun jatketaan noilla maalimäärillä, mitä RoKia vastaan tehtiin, niin silloin alkaa voittoja tulemaan, Aaltonen analysoi.

Hermeksen kokoonpanosta löytyy maalivahti Mikael Edelmannin lisäksi toinenkin joensuulaisyleisölle hyvin tuttu pelaaja.

Alkukauden Norjan kakkostasolla kiekkoillut Jesse Jormanainen siirtyi tammikuussa Hermeksen paitaan. Jormanainen on edustanut Jokipoikia ja Hermestä molempia niin Suomi-sarjassa kuin myös Mestiksessä.

Taistelu pudotuspelipaikoista alkaa olemaan kiivaimmillaan. Aaltosen mukaan Jokipojat pelaa monen muun joukkueen kanssa jo tällä hetkellä pudotuspelejä.

– Tässä on nyt monta joukkuetta, jotka pelaavat periaatteessa pudotupelejä. TUTO:n ja SaPKon voi jättää siitä pois, mutta loput pelaavat jo pudotuspelejä. Sellainen peli on myös Hermestä vastaan luvassa. Meidän pitää voittaa kaksinkamppailut ja sitä kautta voittaa myös peli.

Lauantaisen Hermes-ottelun jälkeen Jokipojat pääsee liki kahden viikon pelitauolle. Tauon aikana pelaajat saavat useamman päivän loman. 

– Maanantaista torstaihin asti vedetään treeniä. Torstaina aamun treenien jälkeen pelaajat pääsevät vapaille. Pelaajat saavat olla vapaana maanantaihin asti, Aaltonen kertoo.

Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 17.00. Liput voit ostaa ennakkoon täältä, tervetuloa!