Kiekko-Vantaa oli Mehtimäellä täpärästi parempi

18.03.2017

Jokipojat hävisi Kiekko-Vantaalle myös puolivälierien toisessa kohtaamisessa. Lopputulos kiihkeän illan jälkeen oli Vantaalle 3-4.

Vielä avauserä lupasi kuitenkin joensuulaisittain hyvää: ärjypaidat pelasivat parasta kiekkoaan pitkiin aikoihin, ja kotijoukkue paineli Tuomas Huhtasen ja pitkän poissaolonsa jälkeen kaukaloon palanneen Joonas Larinmaan osumilla 2–0-johtoon. Toisessa erässä ottelu tasaantui, ja kolmas olikin jo täysin vieraiden heiniä. K-Vantaa kapusi ensimmäistä kertaa johtoon iskettyään päätöserän alussa kaksi ylivoimamaalia alle minuutin sisällä. Oskari Lehtinen toi isännät vielä alivoimalla tasoihin, kunnes Julius Rantaeskola tekaisi voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 57.13. Samuel Jukuri torjui Jokipoikien maalilla 25 kertaa. Pelit jatkuvat heti lauantaina Vantaalla, ja välieräpaikka irtoaa neljällä voitolla.

Puolivälieräottelu tarjosi erittäin jännittävän ja viihdyttävän ottelun Mehtimäelle saapuneille 2042 katsojalle. Tunnelma ottelussa oli kuluvan kauden mittarilla mitattuna loistava. Tiukka ottelu ratkesi, kuten edellinen ottelu keskiviikkona Vantaalla, Kiekko-Vantaan vahvaan peliin ottelun viimeisessä erässä.

– Ei varmaan jäänyt katsojat kylmäksi. Aikamoisia tapahtumia puolin ja toisin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä summasi ottelun draaman kaarta.

Jokipojat pelasi ensimmäisessä erässä erittäin hyvin. Tasaisen erän alun jälkeen ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Pelaajat olivat liukkaalla pelipäällä, ja syötöt napsuivat pitkästä aikaa erittäin hyvin joukkuetovereiden lapaan.

Kotijoukkue sai erän edetessä aikaiseksi pitkän pyörityksen vantaalaisten päätyyn. Parista hyvästä paikasta huolimatta kiekko ei vielä verkkoon uponnut.

Kiekko-Vantaa sai purettua pitkän pyörityksen jälkeen kiekon pois jo alueeltaan, ja joukkue vaihtoi kaikki väsyneet pelaajansa kerralla. Jokipojat hyödynsi vantaalaisten huolimattomuuden vaihtoa tehdessä.

Keskialueella kiekon saanut Tuomas Huhtanen polkaisi itsensä nokikkain Kiekko-Vantaan maalivahti Aaro Peltosen kanssa, ja tarkan rannekudin myötä Huhtanen viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin.

Erän edetessä ote siirtyi Jokipoikien jäähyn myötä vierailijoille. Tasakentällisin kotijoukkue oli erän aikana kokonaisuutena vahvempi joukkue, ja maalipaikkoja joukkue sai vierailijoita enemmän.

Jokipojat lisäsi johtonsa erän puolivälin paikkeilla kahteen maaliin. Jokipoikien hyökkäyspäässä Oula Uskin viemän aloitusvoiton jälkeen kiekko liikkui pitkän poissaolon jälkeen peleihin takaisin palaneelle Joonas Larinmaalle.

Vikkelä Larinmaa polkaisi itsensä väkisin maalinedustalle ja malttoi kovasta häirinnästä huolimatta kuljettaa kiekkoa niin pitkälle, että sai sivaltaa kiekon puolityhjään maaliin.

Erän loppupuoliskolla Jokipojille tarjottiin vielä mahdollisuus ylivoimaan, mutta sen toimivuus oli harmillisen tuskaista.

– Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi.

Toisen erän alkuun Jokipojille tarjottiin loistava mahdollisuus lisätä johtoaan Kiekko-Vantaan ottaessa kaksi jäähyä perättäin.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan hiukan yli minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta parista hyvästä maalipaikasta huolimatta lisämaaleja ei syntynyt.

Kiekko-Vantaa sai erän aikana peliään vähitellen paremmaksi, ja erän puolivälin paikkeilla puolestaan oli vierailijoiden vuoro päästä jauhamaan pitkään kahden miehen ylivoimaa.

Jokipoikien alivoima Samuel Jukuri viimeisenä lukkona kuitenkin taisteli esimerkillisesti.

Vierailijat kavensivat ottelun vaarattoman näköisen tilanteen päätteeksi. KHL-seura Helsingin Jokereiden sopimuspelaajiin kuuluvan Atte Mäkisen liki nollakulmasta lähettämä kiekko upposi helpohkosti ohi hölmistyneen Jukurin.

Erän lopussa Kiekko-Vantaa sai ylivoimansa aikana kiekon maaliin, mutta se hylättiin hyökkävän pelaajan oltua maalivahdin alueella.

– Sattui aika iso tuomarivirhe siihen toisen erän loppuun. Siellä ei nimittäin ollut ristin sielua maalivahdin alueella, kun se meidän 2–2-tasoitus hylättiin. Mutta hyvää oli siihen, niin reagointi joukkueella. Ei jääty voivottelemaan, Mälkiä lausui.

– Toinen erä rimpuiltiin, kertasi Varis toisen erän kulkua oman joukkueensa näkökulmasta.

Kolmanteen erään Kiekko-Vantaa sai peliinsä vielä yhden vaihteen lisää. Jokipojat oli omassa päässään ongelmissa, ja vierailija pääsi neljän minuutin ylivoimalle Eppu Rissasen jouduttua jäähylle korkeasta mailasta.

Ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana vierailija ensin tasoitti ottelun, ja jälkimmäisen kaksiminuuttisen aikana joukkue siirtyikin jo johtoon.

Jokipojat ei takaiskuista lannistunut, vaikka ajoittain joukkueen kiekollinen peli haki uomiaan.

Jokipoikien takaa-ajo näytti kokevan kovan kolauksen Tuomas Huhtasen taklatessa kovaa Kiekko-Vantaan kultakypärää Toni Leinosta. Kovan taklauksen seurauksena Huhtanen passitettiin pukukoppiin ulosajon myötä.

Alivoimaa ehti kulua kuitenkin vain 14 sekuntia ennenkuin peli oli tasan. Oskari Lehtinen karkasi alivoimalla yksin läpi, ja viimeisteli tasoituksena harhautuksen päätteeksi.

Jokipojat piti toiveensa ottelusarjan tasoituksesta hengissä taistellen koko viiden minuutin alivoiman esimerkillisesti.

Hyvä taistelu ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt. Jokipoikien maalin edustalla pyörineen kiekon survoi sisään illan toisen maalinsa viimeistellyt Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola.

Jokipojat otti vielä ottelun lopussa aikalisän ja Jukurin pois maaliltaan, mutta yhtä hyvää maalipaikkaa enempää lopun kiri ei tuottanut. 

Ottelun jälkeen illan tuomarityöskentely puhutti erityisesti Jokipoikien päävalmentaja Varista.

– Minä en ymmärrä tätä saatanan tuomarityöskentelyä. Että kuinka sen pitää pikkuhiljaa lähtee jäätää, jäätää, jäätää. Ei minkäännäköistä linjaa ensimmäisessä erässä. Siellä jätettiin puolin ja toisin viheltämättä. Meille tuli siitä.

–  Ja sitten syy ja seuraus. Tuo loppu on seurausta kun (tuomarityöskentely) ei ole sillä tasolla, millä tuo peli on, hän jatkoi.

– Kolmas erä, niin ei tuolla jäähymäärällä voi (voittaa). Olen ylpeä tuosta joukkueesta. Puhuttiin, että ryhdytään pelaamaan kiekon kanssa. Niin pitkään kun pysyttiin tuoreena, eikä tarvinnut tappaa jäähyjä, niin tuo joukkue teki niitä juttuja, mitä oli sovittu, Varis päätti.

– Saatiin palkinnot kolmannessa erässä. Tiukkaa vääntöä. Niin se tulee jatkumaan huomennakin, Mälkiä ennakoi.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen