Kotihallin kohinassa ottelusarja tasoihin - tule paikalle ajoissa!

16.03.2017

Jokipojille tarjoutuu mahdollisuus tasoittaa puolivälieräsarja Kiekko-Vantaata vastaan perjantaina kotikaukalossa Mehtimäellä. Kiekko-Vantaa otti keskiviikkona Tikkurilassa ensimmäisen kiinnityksen välieriin ollen kokonaisuutena ottelussa hiukan niskan päällä.

Ennakkolippuja peliin myytiin torstaina runsaasti, joten saavu paikalle ajoissa! PUB ÄRJYLUOLA ja PUB ÄRJYKULMA ovat avoinna klo 17.30 alkaen!

Pudotuspelien tiiviin pelitahdin ja pelipaikkakuntien välisen pitkähkön välimatkan vuoksi palautumisen onnistuminen ja kuntopohja joutuvat todelliseen testiin. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa puolustaja Joni Muranen ja hyökkääjä Lauri Hukkanen. Hyökkääjien Oula Uskin ja Joonas Larinmaan pelikunto selviää vasta pelipäivänä.

Keskiviikkona Vantaalla kotijoukkue oli ottelussa hallitsevampi osapuoli. Kiekko-Vantaa tuskaili oman maaliintekonsa kanssa kaksi erää, mutta kolmannen erän maalien turvin joukkue vei voiton lukemin 3-1.

– Kaksinaiset mietteet pelistä jäi. Tulosta pitää kunnioittaa. Vantaa oli sen verran parempi, mitä tulos oli. Yksi maali tehtiin, niin harvoin sillä niitä pelejä voittaa, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Peli on historiaa. Se on käyty läpi, ja siitä opimme huomiselle jotakin. Steppejä pitää ottaa.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan kiekon kanssa, se on ihan kylmä tosiasia. Turha on kierrellä tai kaarrella. Se on iso juttu.

Joensuun Mehtimäen ja Vantaan Tikkurilan jäähalllien välinen matka on 424 kilometriä, joten joukkueet joutuvat viettämään bussissa pitkiä aikoja.

Varsinkin kun perjantaina kamppailtavan Mehtimäen ottelun jälkeen lauantaina kiekko putoaa jäähän kello 17.00 Vantaalla, on palautumisaikaa todella vähän. Uskooko päävalmentaja joukkueen kunnon kestävän?

– Eihän tässä mitään mittareita ole, mutta vahvasti pitää uskoa, että fyysinen puoli kestää. Pojathan ovat viime kesästä lähtien harjoitelleet. Pelit näyttää sen, kestääkö vaiko ei. Minulla on vahva luotto joukkueeseen, että se kestää.

– Palautumisella, unella ja ravinnolla on totta kai merkityksensä. Nämä pitää huomioida erityisen hyvin, Varis painottaa.

– Sillä on hirveä merkitys, miten palaudutaan. Varsinkin niille, jotka pelaavat isoja minuutteja. Totta kai nuoret pelaajat palautuvat paremmin kuin vanhemmat pelaajat. 

Isommassa Mehtimäen kaukalossa Jokipojilla on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet toteuttaa omaa pelitapaansa ja napata voitto. 

Tukeeko isompi kaukalo Jokipoikien pelitapaa paremmin?

– Ei hirveitä eroja pelaamisessa ole. Kaukalossa on toki tilaa enemmän, niin se pitää hyödyntää. Kiekon pitää liikkua.

– Kotona on aina toki hieno pelata, kun on kotiyleisö ja fanit. Se on isompi juttu tulla kotiyleisön eteen. Se on iso juttu niin pelaajille kuin myös yleisölle. Taisteluilme pitää olla aina ihan viimeiseen asti hiottu, kun kotona pelataan, "Jone" sanoo.

Jokipojat oli hiukan sekoitellut ketjukoostumuksiaan, kun niitä verrataan runkosarjan viimeisiin otteluihin.

– Loukkaantumisia kun on, niin muutoksia tulee. Olen sellainen valmentaja, että en halua ketjuja hirveästi sotkea. Miehiä tulee telakalta ja lähtee telakalle, niin silloin joudutaan muutoksiin.

– Aina sitä toivoo, että koostumukset pysyisivät pitkään kasassa, niin se näkyisi kiekollisessa pelissä. Aina toivoo, että peli lähtisi heti rullaamaan.

Joukkueen tärkeimpiin hyökkääjiin kuuluvien Oula Uskin ja Joonas Larinmaan pelikunto on vielä arvoitus.

– Uskilla on alaraajavamma, jonka kanssa mennään päivä kerrallaan. Kokoonpanoon hän sopii, mutta pitää olla pelikunnossa.

– Larinmaa on harjoitellut. Nyt on siitä lähinnä kysymys, että pystyykö hän pelaamaan täysipainoisesti. Totta kai molemmat miehet halutaan kokoonpanoon. Perjantaina tiedetään mikä on tilanne.

Puolivälierien toinen kamppailu alkaa Mehtimäellä kello 18.30.