Lauantaina ILMAISOTTELU - LVI-Myller tarjoaa

02.03.2017

Jokipojat kohtaa lauantai-iltana kotihallissaan JYP-Akatemian. Ottelu on samalla runkosarjan viimeinen kotipeli, ja halliin on LVI-Myllerin tarjoamana ILMAINEN sisäänpääsy. Matsi alkaa klo 17.00, ja pisteet pelistä olisivat elintärkeät. Voitolla Jokipoikien pudotuspelihaaveet elävät vielä erittäin vahvana.

- HUOM! KAIKKI ISTUMAPAIKKALIPUT ON JAETTU, MUTTA PÄÄTYKATSOMOIHIN MAHTUU LOISTAVASTI!

Jokipoikien edellinen ottelu oli keskiviikkona Mehtimäellä sarjakärki Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Vaikka vierailijat olivat ottelussa niskan päällä, ei olisi ollut täysi vääryys, vaikka Jokipojat olisi ottelusta jatkoaikavoiton vääntänyt.

Tiukka matsi päättyi lopulta jatkoajalla lukemiin 1-2.

– Voitto pelistä ei olisi ollut suuri vääryys, se vaan olisi pitänyt ottaa. Paikkojahan oli, mutta ei vaan saatu sisälle. Se on tärkeää, että kun ne paikat tulee, niin silloin pitää olla terävänä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoo.

– Pelissä oli hyvää se, että jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon koko peliin. Saatiin pelillisiäkin asioita eteenpäin. Puolustettiin hyvin ja saatiin luotua maalipaikkoja, vaikka ei ammuttukaan paljoa. Siitä on hyvä vielä parantaa. 

Opiskelijoiden kiekkokarnevaalin myötä hallissa oli myös yleisöä reilusti normaalia enemmän (1 714 katsojaa), mikä vaikutti välittömästi myös hallin tunnelmaan. Toiko täydempi halli pelaajille lisäboostia?

– No totta kai. Pelaajilla on halu näyttää, ja pelaajat haluavat myös kannustusta. Se on tärkeää pelaajille, ja keskiviikkona oli loistava yleisö, kannustusta tuli hienosti. Pelaajat tykkää totta kai semmoisesta ja miksei itsekin. Aina olisi hienoa, kun olisi halli täynnä ja mökä hirveä, varsinkin kotihallissa, Varis toivoo.

Jokipojat sai edelliseen otteluunsa mieluisan pelaajan takaisin sairastuvalta. Viisi kuukautta pahan jalkaviillon takia poissa kokoonpanosta ollut kokenut hyökkääjä Ossi Pellinen palasi ärjynuttuun.

Luonnollisesti pitkän tauon jälkeen pelissä oli ajoittain hakemista, mutta silti konkari saalisti syöttöpisteen Jokipoikien ainoaan maaliin.

Ajoittain Jokipoikien pelin etenemistä omalta puolustusalueelta hyökkäysaluelle vaikeutti syöttöjen heikko laatu. Johtuiko se huolimattomuudesta?

– Ei se keskittymisestä ole kiinni. Se on tilanne nyt missä ollaan, rentoutta pitää saada otteisiin, se sitä avaisi. Ei valmistautumisen puolella ole joukkueessa mitään ongelmaa, pojat tekee siihen kaikkensa. Ja totta kai valmennuskin pyrkii tekemään.

– Toki sarjan paras joukkue oli vastassa, niin totta kai he pyrkivät riistoihin ja paineistivat kovaa. Mutta kiekon kanssa pitää olla huolellinen, se on ihan selkeä asia. Niin omassa päässä kuin keskialueella, siellä pitää pelata huolellisesti kiekolla.

– Rohkeutta ja oveluutta tarvitaan hyökkäysalueella. Siellä pitää uskaltaa niitä temppuja tehdä ja toteuttaa, että päästään maalipaikoille paremmin, Varis summaa.

Jokipoikien ja JYP-Akatemian väliset kamppailut ovat kaikki toistaiseksi päättyneet kotijoukkueiden voittoon.

Molemmille joukkueille lauantaina jaossa olevat pisteet ovat elintärkeitä. Jokipojat kamppailee pääsystä pudotuspeleihin, ja mikäli ottelusta Akatemiaa vastaan tulee tappio, on mahdollisuus joutua karsimaan sarjapaikasta taas entistä suurempi.

Akatemia on ennen perjantaina pelattavaa kierrosta 11. sijalla 59 pisteellään ja täten viimeisellä karsijan paikalla, mutta joukkue on pelannut kaksi ottelua Jokipoikia (sija 8. ja 65 pistettä) vähemmän.

– JYP-Akatemia on hyvä joukkue, joka on hyvin valmennettu. Pelaavat sitä "JYP-kiekkoa". Pelin rakenteet ja muut on siellä kunnossa. Oma tekeminen on kuitenkin meidän ykkösjuttumme.

Mitä "JYP-kiekko" pitää sisällään?

– Peli on nopeata. He kääntävät nopeasti, pelaavat suoraviivaisesti kohti maalia ja ampuvat paljon. Kiekon liikuutteluun se liittyy paljon. Heille ominaista on se, että riistetystä kiekosta ei jäädä paljoa odottelemaan, vaan peli kääntyy heti.

– He tulevat leveällä kohti vastustajan maalia, ja hyökkäys päättyy laukaukseen, josta jatkuu prässi tai ohjauspeli, "Jone" analysoi.

Mikäli Jokipojat ei pääse pudotuspeleihin, taikka toisaalta joudu karsimaan sarjapaikastaan, on lauantain ottelu joukkueelle kauden viimeinen kotiottelu.

Otteluun on vapaa pääsy ja keskiviikon tapaan yleisöä on odotettavissa LVI-Myller Areenalle normaalia enemmän. Jokipojilla on varmasti tavoitteena näyttää parasta osaamistaan?

– Tietysti se on lähtökohta, että näytetään mihin parhaillamme pystymme. Lauantaiksi valmistaudutaan pelaamaan huippupeli. 

Runkosarjan viimeinen kotiottelu JYP-Akatemiaa vastaan alkaa Mehtimäellä kello 17.00. Tervetuloa!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen