Runkosarjan viimeinen viikko - Jokipojat luottavaisena etelän reissuun!

08.03.2017

Mestiksen runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua. Jokipojat on sarjassa tällä hetkellä kahdeksantena ja näin ollen kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Perjantaina joukkue lähtee vierasreissulle, jolla se kohtaa Kiekko-Vantaan sekä Espoo Unitedin.

Jokipojat on tällä hetkellä tasapisteissä LeKin kanssa, mutta niukin naukin paremman maalieron turvin ärjypaidat pitävät kahdeksatta sijaa. LeKillä on jäljellä enää yksi ottelu. Pudotuspeleistä voi tippua myös KeuPa HT, mikäli se ei onnistu viikonlopun kahdesta ottelusta raapimaan yhtään pistettä. Täysin varmoin mielin pudotuspelipaikkaa voidaan juhlia vasta lauantaina, sillä edes perjantain voitto ei vielä 100-prosenttisesti varmistaisi pudotuspelipaikkaa. Jännitettävää siis piisaa.

- Tiedostamme joukkueen kanssa tilanteen, maalierot sun muut, erittäin hyvin, valmentaja Jouni Varis kertoo.

- Hienointa tässä on se, että kaikki on omissa käsissä. Kun pelaamme hyvin, voitamme otteluita ja pääsemme pudotuspeleihin. Ei se sen vaikeampaa ole, hän jatkaa.

Jokipojat kohtasi lauantaina kotihallissaan JYP-Akatemian ja raapaisi tärkeästä pelistä kolmen pisteen voiton päätöserän hurjalla kirillä. Ottelun lopputulos oli 3-2.

- Joukkue sai siitä voitosta paljon energiaa. Tällä viikolla olemme lisäksi voineet ensimmäistä kertaa harjoitella kunnolla, ja suunta on ehdottomasti oikea. Joukkueessa on tekemisen meininki, ja pystymme petraamaan vielä paljon, Varis tuumii.

- Lauantaina pelasimme puolitoista erää neljällä pakilla, ja kokoonpanonkin suhteen tilanne on nyt erinomainen. Sivussa ovat vain Joonas Larinmaa (pystyy pelaamaan parin viikon päästä) sekä Joni Muranen (ylävartalovamma). Lisäksi Oula Uskin pelikuntoon viikonlopun osalta liittyy pientä epävarmuutta.

Lajiniilot ovat laatineet viikonlopun peleistä jos jonkinlaisia taulukoita. Vaihtoehtoja sarjasijoitusten osalta on useita, mutta Variksen mielessä niitä on vain yksi.

- Meillä on vain yksi vaihtoehto: pelit jatkuvat vielä ensi viikolla. Ei muuta kuin kaasu pohjaan ja voittoja hakemaan, turha täältä on Helsinkiin asti matkustaa tappioita hakemaan, Varis päättää.