Tänään se alkaa - ryöstöretki Vantaalle!

15.03.2017

Jokipoikien kausi jatkuu keskiviikkona alkavilla pudotuspeleillä. Kutkuttavan jännittävän runkosarjan lopun voittojen myötä Jokipojat kampesi itsensä sijalle kuusi. Keskiviikoksi Jokipojat matkustaa Etelä-Suomeen, jossa vastaan asettuu runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa.

Poikkeuksellisen hyvin viime vuosina Vantaalla pelanneen Jokipoikien tavoitteena on käydä ryöväämässä voitto ottelusarjan ensimmäisestä koitoksesta. Jatkopaikka välieriin irtoaa neljällä voitolla. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa puolustajat Joni Muranen loukkaantumisen takia sekä Ville Räsänen ylioppilaskirjoitusten vuoksi. Hyökkääjä Joonas Larinmaa on vähitellen palautumassa pelikuntoon, mutta hänen pelaamisensa Vantaalla on vielä epävarmaa.

Jokipoikien runkosarja päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue kävi kohtaamassa pääkaupunkiseudun joukkueet. Perjantaina vastassa oli tuleva pudotuspelivastustaja Kiekko-Vantaa, ja lauantaina vastassa oli Espoo United.

Jokipojat kairasi tiukan puolustuspelin ansiosta molemmista otteluista kaksi pistettä voittolaukauskilpailujen myötä. Vantaalta pisteet irtosivat lukemin 0-1 ja Espoosta 1-2.

– Oli tiukat pelit aika kovan paineen alla. Saatiin sieltä se, mitä lähdettiin hakemaankin, eli riittävät pisteet. Ennen kaikkea kausi nyt jatkuu. Pojat vastasivat hyvin huutoon, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kiittelee.

Molemmissa peleissä Jokipojat esitti erittäin tiivistä puolustuspelaamista. Oliko puolustuspelaamisen tärkeyttä korostettu?

– Ei se sattumaa ollut. Kiekoton pelaaminen on tärkeää pelissä. Sitä on teroitettu. Kyllä puolustuksen pitää olla timanttia tästä eteenpäin, ja hyvää se oli viime viikonloppunakin.

Jokipoikien ja Kiekko-Vantaan runkosarjan kohtaamiset päättyivät kaikki vierasjoukkueiden voittoon. Edellisestä kahdesta kohtaamisesta ei ole kovinkaan pitkä aika.

Onko lähtökohdat paremmat verrattuna siihen, jos edellisistä kohtaamisista olisi kulunut pidempi aika?

– Eihän sillä huomiseen peliin ole mitään merkitystä. On tietysti tuttu joukkue vastassa, kun olen nähnyt sen läheltä kaksi kertaa. Molemmat olivat tiukkoja pelejä.

– Mutta ei se huomenna auta, kovaan paikkaan joudutaan. Ennakkosuosikki siellä odottelee.

Jokipojat joutui pelaamaan runkosarjan lopun todella kovan paineen alla, sillä pahimmassa tapauksessa joukkue olisi joutunut jopa karsimaan omasta sarjapaikastaan.

– Ei ollut tietoa, missä sarjassa jatketaan, ja reilu viikko sitten kaikki ovet olivat auki. Ei se kivaa tietenkään ole. Mutta ei valiteta. Pelaajat ovat nyt tottuneet paineen alla olemiseen.

– Nyt ei tarvitse paineita ottaa. Me lähdetään sarjaan altavastaajana, ja kaikki mitä tulee, niin otetaan vastaan tuloksen kautta. Tulostaulu kertoo, mitä ansaitaan. Nyt voidaan mennä vapautuneemmin kohti keskiviikkoa, Varis uskoo.

Kiekko-Vantaa on ollut Jokipojille vieraskaukalossa poikkeuksellisen mieluisa vastus, sillä edellisestä 16 Vantaalla otellusta ottelusta peräti 14 on päättynyt ärjypaitojen voittoon.

Pelasiko Jokipojat eri tavalla viime viikonloppuna Vantaalla kuin kaksi ja puoli viikkoa sitten Mehtimäellä?

– Ehkä me olimme Vantaalla aktiivisempia kuin kotona. Kotona olimme lähellä ottaa voitonkin. Nyt se otettiin Vantaalta todella pitkän kaavan mukaan. Kyllä me terävämpiä oltiin Vantaalla, mutta emme me huonoa peliä kotonakaan pelanneet. 

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet Mestiksen pudotuspeleissä kertaalleen. Nuo koitokset nähtiin keväällä 2010, jolloin jatkopaikkaan riitti kolme voittoa.

Jokipojat selvittikin sarjan puhtaasti kolmella voitolla matkaten lopulta keväällä 2010 koko Mestiksen mestariksi.

– Vantaasta näkee, että he tykkäävät paljon pelata kiekon kanssa. Joukkueessa on yksilötaitoa, se on ollut suhteellisen terveenä, ja viisikot ovat olleet kasassa. Siellä on erittäin laadukas joukkue, ja se pelaa erittäin laadukkaasti nykyajan jääkiekkoa. Siihen meidän pitää vastata omalla tekemisellämme. 

Pudotuspeleissä kaikilla peleillä on iso merkitys, ja taistelua käydään jokaisesta millimetristä. Tullaanko jäällä näkemään perinteistä pudotuspelikiekkoa, jossa ruuvataan ja väännetään myös vihellysten jälkeen?

– Se on jännä nähdä. Ainahan pudotuspeleissä taistelupareja löytyy. Sen mitä tässä katsonut seitsemän peliä vaihtoaitosta, ja katsonut pelit jälkikäteen, niin toivon tuomarilinjan pysyvän oikeudenmukaisena molemmille joukkueille.

– Vähän silmään pistää, vaikka ärjysydän minulla on, että meille on kepeästi välillä tullut jäähyjä. Toivottavasti tuomarit pystyvät huippusuoritukseen, että he eivät peliä ratkaisisi. On linja tiukka tai väljempi, kunhan se on molemmille sama, Varis toivoo.

Jokipoikien runkosarjan paras maalintekijä Joonas Larinmaa on vähitellen toipumassa pelikuntoon hänelle tehdyn operaation jälkeen. 

– Larinmaan paluu ei ole tarkkaan tiedossa. Se on lähellä. Mutta milloin, niin en osaa sanoa. Joku päivä varmaan kerkeää näihin karkeloihin, Varis sanoo.

Muutamalla Jokipoikien pelaajalla on pienempiä vammoja, ja lopullinen kokoonpano selviää vasta keskiviikkoaamuna. 

Ottelu Vantaan Tikkurilassa alkaa kello 18.30.

Jokipoikien ensimäinen kotiottelu pelataan perjantaina klo 18.30. Otteluun myydään seisomalippuja 5 eurolla sekä istumalippuja 8 eurolla huomenna torstaina kauppakeskus Iso Myyssä klo 16-18. Käy hakemassa omasi!