Tasainen taisto päättyi niukkaan tappioon

01.03.2017

Jokipoikien ja SaPKon välinen taisto tarjosi keskiviikkona hyvätasoinen Mestis-kamppailun. Jokipoikien tappioputki ei kuitenkaan katkennut vieläkään, ja tappioita on joukkue on nyt kärsinyt peräti 11 putkeen. Hyvä taistelu toi joka tapauksessa ensimmäisen pisteen neljään otteluun. Opiskelijoiden kiekkokarnevaalin myötä Mehtimäelle oli tullut peräti 1 714 katsojaa.

Sarjakärki Savonlinnan Pallokerho oli keskiviikko-iltana kokonaisuutena Jokipoikia parempi joukkue. Ilman Jokipoikien maalilla hyviin torjuntoihin venynyttä Samuel Jukuria kolme pistettä olisi todennäköisesti matkannut Savonlinnaan.

Ajoittain Jokipojat sai kuitenkin peliinsä hyvää jatkuvuutta, joka on viime kuukausina joukkueen otteista puuttunut. Jatkoaikatappion myötä Jokipojat saalisti ensimmäisen pisteensä uuden päävalmentaja Jouni Variksen alaisuudessa.

– Hieno Mestis-kamppailu taas. Meidän nämä paikalliskamppailut ovat koko ajan hyviä haasteita. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen sitoutumiseen puolustaa hyvin. Me puolustettiin koko viisikolla, ja se kesti sen 60 minuuttia, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kiitteli.

– Joensuusta ei ole ikinä helppoa pisteitä saada. Kotijoukkue on erittäin vahva ja isokoinen joukkue. Joudutaan aina kamppailemaan ihan äärirajoilla, ja tänään me siinä onnistuttiin. Saatiin kaksi pistettä mukaan, joka lämmittää, hän jatkoi.

– Aika tunnelmallinen peli oli. Hallissa hyvin yleisöä, ääntä ja mökää. Lauantaina käytiin siellä (Savonlinnassa) kaksi erää katsomassa, ja sitten saatiin peli käyntiin. Tänään taisteltiin. Pelin kanssa meillä on edelleenkin vielä tekemistä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis lausui.

SaPKo hallitsi ensimmäisen erän alkua. Jokipojat puolusti kuitenkin tiiviisti, sillä ensimmäisen viiden minuutin aikana SaPKo sai hyvästä pyörityksestään huolimatta aikaiseksi vain yhden maalipaikan.

Erän edetessä Jokipojat pääsi peliin paremmin mukaan, ja joukkueen peli pyöri oikein mallikkaasti hyökkäyspäässä. Hyökkäyspään pelissä oli nähtävissä samaa lennokkuutta kuin alkukauden hyvinä hetkinä.

Jokipoikien erän ehdottomasti paras pelaaja oli Lauri Hukkanen, joka oli myös lähellä viimeistellä ottelun ensimmäisen maalin. Hyvän yksilösuorituksen päätteeksi lähtenyt kuti ei kuitenkaan osunut tolppaa lähemmäksi.

Hukkasen hyvän taistelun myötä Jokipojat pääsi erässä kertaalleen myös ylivoimalle, mutta kunnon maalipaikkaa sen aikana ei tarjoutunut.

Jokipojat aloitti toisen erän terävästi. Erää oli pelattu vain 46 sekuntia, kun Samu Pitkänen viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin.

Matti Koistisen laukoma kiekko pomppasi maalin eteen, jossa Pitkänen veivasi SaPKon veräjänvartijan Lassi Yrjölän pötkölleen. Hyvän maltin myötä Pitkänen nosti kiekon puolityhjään maaliin.

Toisen syöttöpisteen Pitkäsen maaliin saalisti peräti viisi kuukautta peleistä pahan vamman takia sivussa ollut Ossi Pellinen.

Jokipoikien hyvästä erän aloituksesta huolimatta toinen erä kului vierailijoiden hallinnassa. Jokipojat sortui erän aikana omalla puolustusalueellaan kiekolliseen huolimattomuuteen SaPKon karvatessa tehokkaasti.

SaPKon hyvä paine toikin tulosta, kun joukkueen tehopakki Casimir Jurgens viimeisteli ottelun tasoituksen oikea-aikaisen viivanousun ja tarkan laukauksen myötä.

Erän loppupuoliskolla vierailijat pääsivät kahteen eri otteeseen ylivoimalle, joka toimi erittäin mallikkaasti. Vain Samuel Jukurin loistavat torjunnat pitivät numerot tasalukemissa toiseen erätaukoon asti.

Kolmas erä käynnistyi vauhdikkaasti, sillä heti erän alkuun molempiin päihin olisi voinut tulla maali hyvien maalipaikkojen myötä.

Kaksi ensimmäistä erää penkin päässä huilannut hyökkääjä Teemu Lahtinen otti paikan neloskentän keskeltä. Lahtinen pelasikin terävästi jakaen hyviä taklauksia ja hankkien Jokipojille ylivoiman.

Erä eteni vierailijoiden hallinnassa, ja vain Jukurin torjunnat ja SaPKon töppäilyt maalipaikoissa estivät lisämaalien syntymisen varsinaisella peliajalla.

Jatkoaika kului suurelta osin Jokipoikien hallinnassa. Joukkue sai aikaiseksi parikin hyvää maalipaikkaa, mutta SaPKon Yrjölä ei enää antautunut.

Kaksi pistettä matkasi SaPKon mukaan Matias Pullin hienon jatkoaikamaalin myötä. 

– Kevään peleissä ruvetaan pelaamaan voitosta, niin sitten vielä kaivettiin jatkoaikavoitto tuohon. Se lämmittää. Iso kiitos pitää antaa joukkueelle, käynnisti kolmen pelin viikon erittäin hyvällä moraalilla, Pasi Räsänen kiitteli.

– Hyvä piste Jokipojille, ja tarvittiin se piste. Jatkoajalla olisi ollut paikka ottaa toinenkin piste. Kuitenkin sarjan paras joukkue oli tänään vastassa, ja sitä kohti pystyttiin haastamaan. Olisi tarvittu se yksi maali tuohon jatkoajalle, niin varmaan olisi kipsikin pojilla lauennut, ja vähän itseltänikin, Varis analysoi.

– Tähän kun sukellettiin viikko sitten mukaan, niin kyllä tässä voittoa haetaan. Tänään vastustaja, kuten Pasi sanoi, puolusti erittäin vahvasti, ja välillä oltiin vaikeuksissakin.

– Jukuri maalissa antoi meille mahdollisuuden tänään. Pellisen Ossi tuli takaisin. Hän tuo koppiin henkistä (johtajuutta). Hän kun saa muutaman pelin alle, niin meillä on hänestä paljon lisäiloa, Varis päätti.

Jokipoikien seuraava mahdollisuus katkaista ennätyspitkä tappioputki tarjoutuu lauantaina, kun ilmaispelissä Mehtimäelle saapuu vieraaksi JYP-Akatemia. Torstaina 2.3. jaetaan Iso Myyssä ilmaislippuja klo 14-15, tervetuloa!