Voitto myös Espoosta - JOKIPOJAT PELAA PUDOTUSPELEISSÄ!

12.03.2017

Jokipojat kaatoi lauantai-iltana Espoo Unitedin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen maalein 1-2. Kun samaan aikaan LeKi ja KeuPa hävisivät omat ottelunsa, tiesi voitto sitä, että Jokipojat nousi runkosarjassa lopulta kuudenneksi.

Kuudes sija tietää sitä, että joukkue kohtaa tulevissa puolivälierissä Kiekko-Vantaan. Jokipoikien pudotuspelipaikka varmistui jo Lempäälän Kisan hävittyä oman päätösottelunsa, mutta pudotuspelivastustajaa saatiin jännittää pitkään. Vasta kymmenes pari toi ratkaisun voittolaukauskisaan asti edenneessä vierasottelussa Espoo Unitedia vastaan.

Jokipojat vei rankkarit lopulta lukemin 4–3 Lauri Huhdanpään iskiessä voittomaalin. Tappiolla Jokipojat olisi jäänyt kahdeksanneksi ja kohdannut puolivälierissä SaPKon. Ottelun varsinaisella peliajalla sekä jatkoajalla Espoo United oli hallitsevampi osapuoli, vaikkei sille ollutkaan enää merkitystä pelin tuloksella. Jokipoikien ainoan osuman iski Huhdanpää toisen erän päätössekunnilla, ja lopusta piti huolen ennen kaikkea maalivahti Samuel Jukuri 35 torjunnallaan.

Kotietu on Kiekko-Vantaalla, ja jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Jokipojat ja K-Vantaa kohtasivat kuluvan kauden runkosarjassa neljästi. Kaikki ottelut päättyivät vierasvoittoihin. Jokipojat voitti Vantaan Tikkurilassa lokakuussa maalein 4-1 ja nyt lauantaina rankkarikisan jälkeen 1-0. Kiekko-Vantaa taas oli Mehtimäellä parempi tammikuussa lukemin 4-1 ja helmikuussa 5-2. Ainakaan näiden tilastojen perusteella Jokipoikien vierasaloitus ei siis haittaa – ja lisäksi joukkue on pärjännyt käsittämättömän hyvin nimenomaan Vantaalla: 16 edellisestä vierasottelustaan Tikkurilassa joukkue on voittanut peräti 14.

Pudotuspelit alkavat keskiviikkona Vantaalla, ja ensimmäinen kotiottelu Mehtimäellä pelataan perjantaina klo 18.30. Lippujenmyynnistä on luvassa tiedote maanantaina, joten kannattaa pysyä kuulolla! Jokipo!

Puolivälierien ottelukalenteri:

Ke 15.3. 18:30 Kiekko-Vantaa - Jokipojat
Pe 17.3. 18:30 Jokipojat - Kiekko-Vantaa
La 18.3. 17:00 Kiekko-Vantaa - Jokipojat
Ma 20.3. 18:30 Jokipojat - Kiekko-Vantaa
Ke 22.3. 18:30 Kiekko-Vantaa - Jokipojat (tarvittaessa)
Pe 24.3. 18:30 Jokipojat - Kiekko-Vantaa (tarvittaessa)
La 25.3. 18:30 Kiekko-Vantaa - Jokipojat (tarvittaessa)

Välieriin pääsee neljällä voitolla