Yhteenveto kuluneesta kaudesta & tulevaisuuden suunnitelmat

30.03.2017

Kausi 2016-2017 on päätöksessään, ja on aika kirjoittaa kuluneista kuukausista yhteenveto. Jokipoikien taival Mestiksessä päättyi tällä erää puolivälieriin, jotka joukkue hävisi Kiekko-Vantaalle otteluvoitoin 4-0. Ennenaikaisesta lomillelähdöstä huolimatta kausi tarjosi monta ilonhetkeä, eikä taloustilanteessakaan ole moittimista.

Jokipojat lähti kauteen Mestiksen hallitsevana pronssimitalistina. Kun viime kaudella sarjanousijalta ei suuria odoteltu, olivat tämän kauden ennakkomietteet huomattavasti valoisammat. Jokipojat arvioitiin etukäteen yleisesti sarjan neljän parhaan joukkoon, ja kausi lähtikin vahvasti liikkeelle. Ärjypaidat olivat runkosarjassa pitkään jopa kakkossijalla, mutta alkutalvesta alkanut tappioputki pudotti joukkueen lopulta taistelemaan jopa paikasta pudotuspeleihin.

- Sellaista kautta ei tulekaan, jossa ei pieniä suvantovaiheita olisi. Tällä kaudella marraskuun lopulla alkanut pelillinen alavireisyys ei vain tuntunut taittuvan ja sarjan kärkikahinat muuttuivat muutamassa kuukaudessa taisteluksi playoff paikasta. Lopulta jouduttiin tekemään valmennuksessa henkilöstövaihdoksia tilanteen korjaamiseksi. Urheilullisesti emme kuitenkaan ole tyytyväisiä saavutettuun tulokseen, joukkueen materiaalin olisi pitänyt ehdottomasti riittää parempaan sijoitukseen, tuumii hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen.

Jokipojat joutuikin siis tekemään vain kaksi viikkoa ennen pudotuspelien alkua radikaalin ratkaisun, ja vapautti viime kaudella joukkueen pronssille luotsanneen päävalmentaja Ari Aaltosen tehtävistään. Tilalle tuli joensuulaisille läpikotaisin tuttu Jouni Varis, jonka johdolla Jokipojat kipusi viimeisten pelien niukoilla voitoillaan runkosarjan kuudennelle sijalle. Tämä tiesi sitä, että pudotuspeleissä vastaan asettui sarjakolmonen Kiekko-Vantaa.

Puolivälieräsarjan ottelut olivat tiukkoja ja yleisöön meneviä kamppailuja. Lopulta Kiekko-Vantaa väänsi kuitenkin voiton jokaisesta neljästä ottelusta, ja näin Jokipojilla koitti kesäloma. Joukkue sai siis suurin piirtein sen minkä ansaitsikin, eli sarjan kuudennen sijan.

- Kiekko-Vantaa oli selkeästi valmiimpi pelillisesti ottelusarjassa ja meni ansaitusti jatkoon, Immonen toteaa.

Yleisötavoite täyttyi

Kauteen mahtui monta ilonhetkeäkin. Yleisökeskiarvo 25 kotiottelussa oli 1285 katsojaa per matsi, ja marraskuussa järjestetty retrotapahtuma keräsi halliin yli 3000 katsojan joukon. Pitkin syksyä suunniteltu tapahtuma oli erittäin lämmintunnelmainen, ja keräsi halliin saapuneelta yleisöltä – sekä retropelissä pelanneilta legendoilta – sankoin joukoin kehuja. Myös helmikuussa pidetty tenavapäivä sekä maaliskuun opiskelijoiden kiekkokarnevaali olivat onnistuneita tapahtumia.

Jokipojat aikoo jatkaa ottelutapahtumiensa kehittämistä, ja ensi kautta suunnitellaan jo täyttä häkää. Myös pelaajasopimuksia rustaillaan tulevalle kaudelle kovaa vauhtia. Tulevaisuutta suunnitellaan innolla, ja tarkempaa tiedotetta joukkueen sekä seuran jatkosuunnitelmista on tulossa vielä kevään aikana.

- Uuden valmentajan johdolla on tulevan joukkueen pelaajien kartoittaminen käynnistetty. Uusia urheilullisia toimintatapoja rakennetaan ja olen vakuuttunut siitä, että urheilullinen puoli ottaa askeleita eteenpäin. Joukkue tulee aloittamaan yhteisen valmistautumisen tulevaan kauteen huhtikuun viimeisellä viikolla, Immonen kertoo.

Jokipoikien kausibudjettiin ei pudotuspelejä oltu arvioitu, joten niissä pelatut kaksi ylimääräistä kotiottelua toivat seuran kassaan lisätuloja. Tarkan taloudenpidon sekä erittäin sitoutuneiden yhteistyökumppaneiden ansiosta kuluneesta kaudesta selvittiin hyvin. Tilikausi päättyy huhtikuun lopussa, ja tarkkoja taloustietoja on luvassa kesän kynnyksellä.

Jokipojat kiittää kaudesta 2016-2017 kannattajiaan sekä yhteistyökumppaneitaan. Toivottavasti näemme teidät Mehtimäellä myös ensi syksynä. Erinomaista kevään jatkoa – JOKIPO!