Jokipojille tukku pelaajasopimuksia, toimisto muuttanut ja myyntipäällikkö palkattu!

26.04.2017

Jokipoikien tulevan Mestis-kauden joukkueen kasaaminen on hyvässä vauhdissa.

Maalivahteina tulevat toimimaan Jonathan Iilahti, 24, sekä Timo Niemi, 24. Iilahden kanssa Jokipojat solmi sopimuksen jo kuluneen kauden aikana helmikuussa, ja tuolloin tehty sopimus kattaa myös tulevan kauden. Iilahti on NHL-seura Vancouver Canucksin varaus kesältä 2010. Kuluneella kaudella hän pelasi runkosarjassa viisi ottelua ja pudotuspeleissä kaksi matsia. Pudotuspelien torjuntaprosentti oli komea 96,20%.

Timo Niemi on joensuulaisille tuttu mies, sillä hän on torjunut ärjypaidassa kolmena eri kautena. Tuorein visiitti oli yhden ottelun laina toissa kaudella hänen pelattuaan liigaa Vaasan Sportissa. Kuluneella kaudella Niemi aloitti torjuntatyöt Allsvenskanin Mora IK:ssa ja siirtyi sitten Heinolan Peliittoihin, jossa hän pelasi loppukauden Mestistä.

Niemi oli itse erittäin kiinnostunut palaamaan takaisin Jokipoikiin, ja otamme yhden Mestiksen parhaista maalivahdeista ilolla tänne takaisin.

- Meillä on nyt kaksi maalivahtia, jotka kirittävät toinen toistaan ja antavat meille mahdollisuuden voittaa illasta toiseen, toteaa päävalmentaja Jouni Varis.

Puolustajien osalta Jokipojilla on tässä vaiheessa kolme sopimusta. Joni Muranen, 24, on tuttu puolustaja päävalmentaja Jouni Varikselle jo A-junioriajoilta. Muranen jatkaa ärjypaidassa myös tulevalla kaudella, ja nyt haussa on ehjä kausi ilman loukkaantumisia. Hänen vahvuutensa ovat liikkeessä sekä kiekollisessa pelissä.

Puolustaja Eppu Rissanen, 23, jatkaa puolestaan siitä, mihin hän keväällä jäi. Rissanen pystyi loppukaudesta pelaamaan Mestiksessä vihdoin ilman loukkaantumisia, ja näytti heti tasonsa. Hän on vahva vääntäjä, joka antaa kovia taklauksia.

- Epulla on kova halu päästä sille tasolle, että liiga olisi jossakin vaiheessa mahdollinen, Varis jatkaa.

Edustukseen uutena miehenä nousee puolustaja Wiljami Kupiainen, 20, joka oli viime kaudella Jokipoikien A-junioreiden parhaita puolustajia. Nuorukaisen vahvuudet ovat pelin lukemisessa sekä kiekollisessa pelissä.

Jatkosopimuksia ja Hiltunen uutena hyökkäykseen.

Hyökkäyspäähän Jokipojat on hankkinut tässä vaiheessa yhden kokonaan uuden miehen, Timo Hiltusen, 24. Hiltunen on Mestiksessä meritoitunut hyvä maalintekijä, jolla on kokemusta maalinteosta Mestiksessä  - yhteensä 60 maalin verran. Oikea käsi alhaalla pelaava hyökkääjä tuo lisäarvoa joukkueen hyökkäys-/puolustuspelaamiseen.

Hyökkäysosastolle on tässä vaiheessa myös rustattu useita jatkosopimuksia. Oula Uski, 25, näytti osaamistaan viime kaudella tehden runkosarjassa henkilökohtaisen piste-ennätyksensä (8+18). Kookkaalla keskushyökkääjällä on haussa vielä yksi steppi urallaan eteenpäin.

Joonas Larinmaa, 24, on Mestiksen nopeimpia pelaajia. Myös hän teki viime kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä (15+17), vaikka oli keväällä loukkaantuneena. Larinmaa on tulevalla kaudella iso ja tärkeä pala koko joukkuetta.

Oskari Lehtinen, 23, saapui Joensuuhun syksyllä, ja teki valtavalla työmäärällään vaikutuksen. Vahva laitahyökkääjä on fyysinen pelaaja, joka teki siinä sivussa paljon tärkeitä maalejakin.

Samu Pitkäsen, 29, tuntevat Joensuun kiekkopiireissä kaikki. Maestro hakee ensi kaudella paluuta Mestiksen hyökkääjien kärkeen, ja hän on tärkeä esimerkin näyttäjä joukkueelle niin kopissa kuin kentällä.

Teemu Holttinen, 22, aiheuttaa hyvän liikkeensä takia päänvaivaa vastustajille, ja on myös niin sanottu joka paikan höylä. Holttisella on haussa iso kehitysaskel uralla eteenpäin.

Eetu Rissanen, 25, tekee puolestaan paluun Jokipoikiin Suomi-sarjan Kiekkokoplasta. Edellisellä Mestis-visiitillään ”Rymy” oli ärjypaidassa yksi joukkueen kantavia pelaajia. Rissanen on terrierimäinen hyökkääjä, joka haluaa olla illasta toiseen inhottava vastustajalle.

Miro Väänänen on uusi nimi A-junioreista. Vasta 18-vuotias pistelinko oli Jokipoikien A-nuorten paras hyökkääjä kuluneella kaudella ja hän saa nyt ansaitusti mahdollisuuden ottaa paikkansa seuran edustusjoukkueessa.

- Nyt julkaistut sopimukset ovat hyvä alku joukkueen kokoamiseen. Kaikki uudet sopimukset ovat yksivuotisia, eivätkä ne sisällä liiga- tai ulkomaan pykälää, toteaa Jouni Variksen kanssa joukkuetta koonnut Mika Martikainen.

- Puolustajien osalta neuvotteluja on käyty useaan suuntaan ja asiat edistyvät lähiviikkojen aikana.

Valmennusryhmää kasataan

Tällä hetkellä Jouni Variksen lisäksi valmennusryhmään kuuluu fysiikkavalmentaja Pasi Kinnunen, muu valmennusryhmä täydentyy kuluvien viikkojen aikana. Jokipojissa valmennusryhmässä tulee olemaan 3-4 valmentajaa. Seurassa tullaan panostamaan laadukkaaseen ja suunnitelmalliseen valmennukseen, joka on pelaajalähtöistä ja huomioi jokaisen pelaajan henkilökohtaiset kehityskohdat.

Joukkue aloittaa harjoittelun 2.5.  Pääsääntöisesti harjoituksia on viisi kertaa viikossa, lisäksi aamu- sekä huoltavat harjoitukset viikonloppuisin. Näin yhdelle pelaajalle tulee noin 20 tuntia harjoittelua viikossa, kertoo Varis.

Yhteistyötä junioreiden kanssa

Jokipoikien edustusjoukkueessa halutaan jatkossakin nähdä omia junioreita. Joensuulaisessa kiekkoilussa on ollut ja tulee aina olemaan tärkeää omien junioreiden käyttö edustusjoukkueessa, tästä osoituksena esimerkiksi kahden uuden juniorin, Miro Väänäsen ja Wiljami Kupiaisen, kiinnittäminen edustusjoukkueeseen. Väänänen ja Kupiainen tulevat harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana, mutta ovat varmasti myös A-nuorten käytettävissä.

- Seurassa nähdään tärkeänä myös juniorijoukkueiden ja edustuksen valmennuksen välinen yhteistyö päivittäisessä arjessa, kertoo päävalmentaja Jouni Varis.

Taloustilanne ja tulevaisuus

Viime kausi oli Jokipojille urheilullisesti pettymys, mutta taloudellisesti seura ei siitä huolimatta tule tekemään kaudesta tappiota. Pelaajabudjetti tulee olemaan edelleen tiukka, mutta kuitenkin suhteellisen kilpailukykyinen muihin Mestis-seuroihin nähden.

Mehtimäki Oy:n kolmevuotisen historian aikana toimintaa on kehitetty askel askeleelta. Pääpaino on ollut taloudellisella puolella. Kaikessa tekemisessä osan rajoista määrittää raha, mutta tärkeää on myös intohimo ja halu kehittää Joensuulaista jääkiekkoa. Seurassamme on lukuisia vapaaehtoisia toimijoita, joiden panos on korvaamaton.

Nyt seurassa on kuitenkin päästy siihen tilanteeseen, että olemme pystyneet palkkaamaan seuraan myyntipäällikön. Tehtävässä aloittaa medianomi (AMK) Tuomo Hiltunen. Hiltusen työnkuvaan kuuluvat myös ottelutapahtuman ja mediapuolen kehittäminen.

- Tämä on iso askel jälleen eteenpäin, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen.

- Meille on ollut myös ensiarvoisen tärkeää, että Susirajan Punamustat, yhteistyökumppanit ja suuri yleisö ovat olleet meitä tukemassa ja yhdessä kehittämässä pohjois-karjalaista jääkiekkoilua. Tulevaisuudessa toivomme, että tämä joukko tulee kasvamaan ja osaltaan tukemaan meitä kohti parempaa tulevaisuutta.

Seuran toimisto on huhtikuussa muuttanut paikkaansa Mehtimäen jäähallilta Joensuun tiedepuistoon. Toimisto palvelee jatkossa osoitteessa Länsikatu 15, 80110 Joensuu, rakennus 1 C, huone 118.