Puolustaja Roni Viirlas siirtyy Joensuuhun!

30.05.2017

Jokipoikien tulevan kauden kokoonpano vahvistuu entisestään. Nyt joukkue on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Roni Viirlaksen kanssa.

Roni Viirlas, 24, siirtyy Joensuuhun Kajaanin Hokista, jossa hän pelasi kaksi edellistä kautta. Toissa kaudella mies nappasi Hokin riveissä hopeaa, viime kausi päättyi joukkueen osalta puolestaan karsintasarjaan. Pisteitä Viirlas teki toissa kaudella 1+6 ja viime talvena 1+4.

Isokokoinen (191cm, 102kg) Viirlas on fyysinen puolustaja, joka hoitaa maalinedustapelaamisen sekä alakerran varjelun jämäkästi. Hän on nuori ja urallaan eteenpäin tavoitteleva pelaaja, jollaisia Jokipojat on ensi kaudeksi joukkueeseen etsinytkin. TPS:n kasvatilta löytyy myös liiga-kokemusta Rauman Lukon riveistä 24 runkosarja- ja 14 pudotuspeliottelun verran. Joensuussa miehellä riittää tuttuja pelaajia länsi-Suomen ajoilta, mutta kaupunki on hänelle uusi.

- Joensuusta ei ole muuta kokemusta kuin vieraspelireissuilta. Ainakin niissä on huomannut, että tunnelma on ihan Mestiksen kärkipäätä. Porukkaa ja meteliä riittää, mikä on hieno asia, Viirlas tuumii.

- Oma terveystilanne on nyt hyvä ja fiilis korkealla. Toiveissa on, että ensi vuonna pelaan urani parhaan kauden.

Viime kausi oli ennakkosuosikkina sarjaan lähteneelle Hokin joukkueelle kokonaisuudessaan varsin hankala, ja sen myöntää Viirlaskin. Asiasta löytyy kuitenkin positiivisiakin puolia.

- Onpahan kokemusta nyt siitäkin. Kaiken kaikkiaan Kajaanin reissu oli erittäin opettavainen, siellä pääsi pelaamaan kovia pelejä molempaan suuntaan, mies pohtii.

Elokuun 1. päivä Joensuuhun saapuvalta Viirlakselta löytyy muitakin vahvuuksia kuin iso koko.

- Koosta huolimatta pääsen aika hyvin liikkeellekin, ja tarvittaessa hyökkäyspäässäkin on valmiuksia olla avuksi. Kyllä suurimmat vahvuudet löytyvät silti puolustuspelaamisessa, Viirlas päättää.

Viirlaksen sopimus ei sisällä liiga- eikä ulkomaan pykälää. Hänen sopimuksensa myötä Jokipojilla on kasassa tulevalle kaudelle 22 pelaajasopimusta. Joukkue etsii vielä kärkikenttiin yhtä laitahyökkääjää sekä yhtä puolustajaa.