Tuukka Rajamäki Jokipoikiin, Arto Pyykkö jatkaa maalivahtivalmentajana

06.06.2017

Jokipojat on solminut ensi kauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Tuukka Rajamäen kanssa. Joukkueen maalivahtivalmentajana jatkaa puolestaan jo edellisiltä kausilta tuttu Arto Pyykkö.

Tuukka Rajamäki, 25, on takonut Mestiksessä kolmella edellisellä kaudella kovat tehopisteet. Heinolan Peliittoja edustanut hyökkääjä oli viime kaudella joukkueensa kultakypärä tehoin 20+22. Kaikkiaan Rajamäellä on vyöllään 221 Mestis-peliä, joissa hän on saalistanut yli 100 tehopistettä (48+54). Kiekkoreippaan kasvatti  pelasi A-junioreissa myös Lahden Pelicansissa, mutta liigakaukaloissa miestä ei ole nähty – vielä.

- Treenasin viime kesänä Pelicansin mukana, ja oli kiva nähdä sitäkin touhua. Pienestähän se sinne pääsy on kiinni, ja tulevaisuudessa tavoitteet ovat kyllä liigajäillä, Rajamäki pohtii.

- Viime kausi oli minulle henkilökohtaisesti uran paras. Pääsin kehittymään pelaajana, sain hyvin vastuuta ja rinnalla olivat myös hyvät ketjukaverit. Vähintään samaan pitäisi Joensuussakin pystyä, ja mielellään tietysti pikkuisen vielä parantaa.

Rajamäki on tähänastisen uransa vaikuttanut kokonaan Lahden seudulla, ja Jokipoikiin saapuminen on hänelle eräänlainen hyppy tuntemattomaan.

- Tosi hyvillä fiiliksillä tulen. Maalivahti Niemen Timo on toistaiseksi ainoa, kenet joukkueesta tunnen, mutta äkkiähän siinä ehtii tutustumaan. Tavoitteena on henkilökohtaisen eteenpäin menon lisäksi olla isoksi avuksi myös joukkueelle, Rajamäki tuumii.

- Vahvuuteni ovat kiekollisessa pelissä, ja tavoitteena on tehdä kiekon kanssa tulosta myös Joensuussa, mies päättää.

Myös Rajamäki liittyy Jokipoikien vahvuuteen elokuun 1. päivä. Hänen sopimuksensa ei sisällä liiga- eikä ulkomaan pykälää.

Arto Pyykkö jatkaa, Juuso Akkasen optiota ei käytetä

Jokipoikien maalivahtivalmentajana jatkaa myös tulevalla kaudella Arto Pyykkö, 49. Joensuulaisen jääkiekkoilun eteen pitkän päivätyön tehnyt Pyykkö aloittaa tässä roolissa nyt kolmannen perättäisen kautensa Jokipoikien edustusjoukkueen mukana.

Puolustaja Juuso Akkasen sopimuksessa ollutta optiota ei puolestaan käytetä. Jokipojat kiittää Akkasta erinomaisesta työstä ärjypaidoissa kuluneiden vuosien aikana. Akkanen edusti Jokipoikia kaikkiaan seitsemän kauden ajan.