Hyökkääjä Mika Koivisto liittyy Jokipoikiin!

13.07.2017

Jokipojat on solminut ensi kauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Mika Koiviston kanssa. Kärppien kasvatilla on kokemusta myös Liigasta, sillä hän pelasi kaksi edellistä kautta KooKoon riveissä.

Mika Koivisto, 25, tahkosi ennen liigavuosiaan kolme kautta Mestiksessä. Niistä kaksi ensimmäistä sujuivat Hokissa, ja jälkimmäisin puolestaan KooKoossa. Joukkueen noustua sarjaporrasta ylemmäs Koivisto jatkoi sen mukana liigan pyörteisiin. Maamme korkeimmalta sarjastasolta miehellä on kokemusta kahden kauden ajalta 86 pelin verran. Niissä hän keräsi tehopisteet 1+5. Mestiksessä mies on tehnyt 19 maalia ja antanut 16 maaliin johtanutta syöttöä.

- Liigavuodet olivat varsin opettavaisia. Näin ainakin sen, missä se raja Suomen huipulla menee ja sain paljon oppia sekä esimerkkiä kokeneilta pelaajilta, Koivisto taustoittaa.

- Itselläni on vielä hiukan töitä edessä varsinaiseen läpimurtoon, ja siksi saavuin nyt Joensuuhun ja Mestikseen. Tulen kehittymään pelaajana entisestään ja hakemaan vastuuta sekä peliaikaa. Myös se vaikutti paljon, että valmentaja (Jouni Varis) halusi minut nimenomaan Jokipoikiin, mies kertoo.

Joensuu on Koivistolle Hokin Mestis-vuosilta tuttu paikka.

- Kovinkaan montaa voittoa emme onnistuneet sieltä saamaan. Vastustajalle se on aina ollut paha paikka pelata, se on jäänyt kyllä mieleen. Hallissa on hyvät tunnelmat ja hyvät fasiliteetit, ja tulen innolla mukaan joukkueeseen, Koivisto iloitsee.

Tulevan kauden joukkueessa onkin hänelle näiltä vuosilta jo muutama tuttu kaveri.

- Ainakin Hiltusen Timon, Pitkäsen Samun ja Raitasen Lassin kanssa olemme pelanneet samoissa joukkueissa. Tulevan kauden porukka vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvältä ja vahvalta nipulta.

Elokuun 1. päivä Joensuuhun saapuva Koivisto kuvailee itseään työteliääksi pelaajaksi.

- Vahvuuteni on myös monipuolisuus, pystyn pelaamaan kahteen suuntaan. Aion lisäksi antaa joka ilta kaikkeni logolle ja taistella seuran menestyksen eteen, Koivisto päättää.

Koiviston taisteluasennetta kehuu myös päävalmentaja Jouni Varis.

- Hän tuo meille hyökkäyspäähän johtajuutta. Koivisto lyö itsensä likoon illasta toiseen, ja vaikka hän ei ole hirveän isokokoinen, hän taklaa paljon ja on puolustuspäässäkin kova ja heittäytyy kiekkojen eteen. Lisäksi hän on loistava alivoimapelaaja, Varis kommentoi.