Kausi alkaa harjoitusmatseilla - keskiviikkona kotipeli IPK:ta vastaan!

22.08.2017

Jokipoikien kausi alkaa keskiviikkona kotona pelattavassa harjoitusottelussa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Ottelu alkaa Mehtimäen jäähallissa klo 18.30, ja liput peliin maksavat vain 5 euroa. Otteluennakot sekä -raportit laatii tänäkin vuonna Mehtimäkeläinen.

Vuosi sitten kauteen lähdettäessä Jokipojat oli kokenut pelaajistossaan todella vähän muutoksia kun joukkueessa oli vain kolme uutta pelaajaa. Tänä syksynä tilanne on erilainen, sillä edustusjoukkueessa on 10 pelaajaa, jotka eivät ole pelanneet Jokipoikien edustusjoukkueessa.Viime kaudella A-junioreita edustaneet Miro Väänänen ja Wiljami Kupiainen pelaavat keskiviikkona ensimmäisen miesten pelinsä. Kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa loukkaantumisten takia hyökkääjät Jimi Aavikko, Ville Halonen ja Teemu Lahtinen sekä puolustaja Jani Ollitervo.

Jokipojat tulee pelaamaan harjoitusottelukaudellaan viisi ottelua. Joukkue kohtaa IPK:n ja SaPKon kahdesti (vieras- ja kotiottelu) sekä yhdessä kotiottelussa vastaan asettuvan venäläisen SKA Nevan.

Lisäksi Jokipojille on otteluohjelmassaan ennen syyskuun loppua alkavaa Mestis-kautta osallistuminen Suomen Cupiin.

Kesken viime kevään kovan tappioputken penkin taakse hypänneen päävalmentajan Jouni Variksen mukaan harjoitukset ovat sujuneet mallikkaasti.

– Innoissaan ollaan. Työnteko on joukkueessa hyvää, ja tekeminen on laadukasta. Elokuussa lähdettiin koko joukkueen kanssa liikkeelle niin tarina alkoi. Keskiviikkona alkaa tarinassa ensimmäinen kokemus joukkueen kanssa, Varis sanoo.

– Saadaan tukea harjoitteluun harjoituspelistä. Päästään analysoimaan peliä ja saadaan harjoituksiin pelaamisesta joukkueena lisäarvoa.

– Elokuun alussa aloitettiin jäällä. Ollaan harjoiteltu meidän viisikkopelin rakenteita ja kaikkea muutakin tietysti tehty. Ei koko peliä ole läpikäyty, mutta selkeä suunnitelma siitä on. Harjoituspelit ovat hyviä, että näemme missä mennään, Varis analysoi.

– Meidän puolustamista kuten hyökkäämistäkin pyrimme rytmittämään, ja niitä asioita olemme harjoitelleet. Uskon, että pelissä näkyy jo meidän pelaamisemme rakenteita. Harjoituksissa pelaajat paneutuvat tarkasti ja tekevät laadukasta työtä.

Joukkueessa on 10 pelaajaa, mitkä eivät ole aiemmin Jokipoikien edustuksessa pelanneet. Miten päävalmentaja Varis summaa uusien pelaajien otteita tähän mennessä?

– Olemme Itä-Suomessa iloisia, kun he ovat valinneet Jokipojat. He ovat niin hienoja ihmisiä. Tiedän poikien tavoitteet jääkiekon saralla, ja heistä on meille varmasti paljon iloa.

Jokipoikien kokoonpano on kokenut enemmän muutoksia kuin edelliseen kauteen lähdettäessä.

– Monelle pelaajalle keskiviikon ottelun on ensimmäinen peli Joensuussa, niin ihan mielenkiinnolla peliä odottaa. 

Jokipoikien maalivahtikaksikko Timo Niemi ja Jonathan Iilahti ovat molemmat tuttuja pelaajia Mehtimäen yleisölle.

Puolustuksessa jatkaa tuttu kaksikko Joni Muranen-Eppu Rissanen.

Ärjypaidan täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa päälleen pukevat, mutta Mestistä seuraavalle yleisölle tuttuja pelaajia ovat Jani Ollitervo (edellinen seura KeuPa HT), Roni Viirlas (Hokki) sekä Lassi Raitanen (Kiekko-Vantaa).

Viime kaudella A-junioreiden Mestiksen puolustajien pistepörssin voittanut Wiljami Kupiainen ei ole vielä pelannut Jokipoikien edustuksessa.

Ennakkoon suurin mielenkiinto suuntautuukin ranskalaiseen puolustajaan nimeltä Fabien Bourgeois, joka pelaa ensimmäisen kerran Ranskan ulkopuolella. Bourgeois on ensimmäinen Jokipoikien ulkomaalaispeluri sitten kauden 2013–2014.

Hyökkäyksessä uusia pelaajia Jokipojille, mutta Mestiksessä aiemmin pelanneita ovat Timo Hiltunen (Hokki) ja Tuukka Rajamäki (Peliitat).

Kaksi edellistä kautta liigaa KooKoossa pelannut Mika Koivisto ehti tehdä sopimuksen Kajaanin Hokin kanssa, mutta Hokin tehdessä konkurssin Koivisto teki sopimuksen Jokipoikiin.

Liigakokemusta löytyy myös Jokipoikien juniorikoulun läpikäyneeltä Jimi Aavikolta, joka pelasi viime kaudella Liigaa 7 ottelun verran SaiPassa.

Jokipoikien junioreissa pelannut ja täksi kaudeksi Jokipoikien kanssa sopimuksen tehnyt 18-vuotias Miro Väänänen on myös uusi kasvo edustusjoukkueen ringissä.

Jokipojat hakee tällä hetkellä aktiivisesti puolustajaa riveihinsä.

– Puolustajaa on kartoitettu koko ajan ja nimiäkin on, mutta niistä ei vielä pysty puhumaan. Katsotaan mikä se ratkaisu on. Ei pidä kuitenkaan hätäillä. Voi olla, että hankinta menee syyskuun puolelle, Varis kertoo.

IPK pelasi viime kaudella ensimmäisen kauden Mestiksessä, ja joukkue jäi runkosarjassa viimeiseksi. IPK pelasi kuitenkin vahvat karsinnat ja säilytti täten sarjapaikkansa.

Mehtimäen yleisön kannalta IPK:n kokoonpanossa mielenkiinto suuntautuu try-outilla olevaan Henri Kiviojaan, joka pelasi Jokipojissa kaudella 2010–2011. Kivioja ehti jo kertaalleen lopettaa uransa keväällä 2016 IPK:n voittaessa Suomi-sarjan.

– Laadukas ja aktiivinen joukkue on vastassa. Siinä näemme missä mennään, Jouni Varis tuumaa.

Jokipoikien pelit jatkuvat heti torstaina Cupin ottelussa D-kiekkoa vastaan. Ottelu pelataan Tikkakosken jäähallissa.

– Tällä viikolla on kaksi erilaista peliä: keskiviikkona halutaan nähdä, että mitkä asiat ovat menneet eteenpäin ja missä on kehitettävää. Torstaina onkin ihan erilainen peli, kun pelataan ainoastaan voitosta.

– Meille sopii hyvin, kun on peräkkäin koti- ja vieraspeli. Niin tulee monesti olemaan runkosarjassakin. Perjantaina vielä harjoitellaan, niin saadaan tästä hyvät kokemukset joukkueen kanssa, Varis päättää.

Jokipoikien ja IPK:n välinen harjoitusottelu käynnistyy Mehtimäellä kello 18.30.