Kausi käyntiin komella kotivoitolla - IPK kaatui 6-3!

23.08.2017

Jokipojat iski komeat kuusi maalia heti harjoituskauden ensimmäisessä pelissään. Vastustaja Iisalmen Peli-Karhuilla oli allaan syksyltä jo yksi pelattu ottelu, mutta se ei keskiviikkona Mehtimäellä suuremmin näkynyt lopputuloksen ollessa 6-3.

Ärjypaitojen tehokaksikon muodosti yllättäen kolmoskentän pakkipari Eppu Rissanen ja Wiljami Kupiainen. Uransa ensimmäistä miesten otteluaan pelannut Kupiainen haali loistotehot 2+2, ja myös Rissanen onnistui maalinteossa kahdesti. Jokipoikien muut osumat iskivät Teemu Holttinen ja Samu Pitkänen. Maalilla Timo Niemi torjui 28 kertaa.

Vierailija aloitti ottelun terävästi, ja se pääsikin pienen paineen ansiosta ylivoimalle.

IPK:n ylivoiman aikana paras maalipaikka siunaantui kuitenkin Jokipoikien Timo Hiltuselle, joka pääsi puolittain läpi. Vierailijoiden maalivahti Aleksi Autio kuitenkin torjui Hiltusen vedon.

Jäähyn päätyttyä ote siirtyi Jokipojille, ja joukkue pääsikin pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima toimi ensimmäisessä erässä viime kauteen verrattuna hyvin.

Juuri ylivoiman päätyttyä Jokipoikien paine jatkui, ja Eppu Rissasen tarkka rannekuti viivalta upposi kovan maskin takaa verkon perukoille.

Erä jatkui melko tasaisena. Kokonaisuutena Jokipojat oli ensimmäisessä erässä niskan päällä, sillä vierailijoilla oli ajoittain suuria ongelmia kiekon hallinnan kanssa omalla puolustusalueella.

– Ensimmäinen peli tälle joukkueelle, ja vähän alussa katseltiin. Sitten päästiin ensimmäisessä erässä peliin kiinni, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi ottelun jälkeen.

Toinen erä käynnistyi tasaisesti. IPK tasoitti ottelun terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Erän edetessä ote siirtyi kotijoukkueelle, ja vajaan kolmen minuutin aikana Jokipojat viimeisteli kolme maalia. Ensimmäisen miesten pelinsä pelannut Wiljami Kupiainen merkkautti näihin kolmeen maaliin tehot 1+2.

– Toisen erän alussa vähän itsekin ihmettelin, miten hyvin se meni. Sitten varastettiin peliltä. Etäisyydet kasvoivat, ja ryhdyttiin pelaamaan jotain muuta peliä. Meni vähän sekavaksi, Varis kertasi.

Jokipoikien hyökkääjä Lauri Hukkanen loukkantui juuri ennen Jokipoikien erän viimeistä maalia. Loukkaantuminen oli sen verran paha, että Hukkanen siirrettiin paarien avulla pois pukusuojan puolelle.

Hukkasen loukkaantumisen ja vierailijoiden ottaman aikalisän jälkeen ottelun hallinta siirtyi selkeästi vieraille.

– Totta kai Hukkasen Laurin loukkaantuminen sotki peliä. Hän lähti ambulanssilla. Toivotaan, että ei ole mitään pahempaa. 

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hyvän ottelun pelannut puolustaja Lassi Raitanen toi erän alkupuoliskolla kiekon tyylikkäästi hyökkäysalueelle, ja hänen syöttönsä tavoitti Samu Pitkäsen. Pitkäsen tarkka kuti upposi alanurkkaan.

Ottelu eteni loppuaan kohti tasaisesti molempien joukkueiden heilutellessa maaliverkkoja vielä kertaalleen.

Siihen nähden, että tämä oli Jokipoikien kauden ensimmäinen peli, oli pelissä nähtävissä selkeitä kuvioita ja taktiikoita, joita joukkue ajoittain toteutti jäällä hyvin.

– Toki tuli paljon jäähyjä tänään, niin sekin sotki viisi vastaan viisi -pelaamista. Eka peli on pelattu, ja tästä saadaan harjoitteluun tiettyjä juttua, mitä pitää parantaa.

Oliko taktiikka sillä tasolla, mitä ensimmäisessä pelissä voi odottaa, ja näkyikö pelaamisessa niitä asioita, mitä päävalmentaja oli toivonut?

– Meidän pelaamisessa näkyi ohjaamista, prässiä, paineen alta lähtöjä ja niin pois päin. Alivoimaa tuli paljon, ja erikoistilanteita ei olla vielä harjoiteltu, mutta kyllä niitä asioita näkyi.

Kovat tehot viimeistellyt Wiljami Kupiainen sai luonnollisesti päävalmentajalta kehut.

– Hyvä sisääntulo häneltä, mutta jalat täytyy pitää maassa. Tänään ensimmäinen peli, mutta hyvä miehen on tuosta jatkaa. Tämä antaa itseluottamusta niin hänelle itselleen kuin myös koko joukkueelle. 

Hukkasen loukkaantuminen tarkoittaa sitä, että Jokipojilla ei ole rosterissaan enää yhtään ylimääräistä pelaajaa huomista D-Kiekkoa vastaan pelattavaa Suomen Cupin ottelua varten.

– Katsotaan, että ketkä ovat huomenna terveitä. Tällä hetkellä meillä on sellainen tilanne, että ei ole ylimääräisiä pelaajia. Varmaan A-junnuista voidaan katsoa korvaajia, mutta se on torstain juttu se, Varis päätti.

Mikko Holopainen