Jokipojat tähtää ylöspäin - lue Jarkko Immosen mietteet kauden alla

11.09.2017

Jokipojat esittäytyi maanantaina kauppakeskus Iso Myyssä, jossa puheenvuoron piti myös hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen. Immosen mukaan tulevaisuudessa seuralla on vain yksi tavoite - nousta maamme korkeimmalle sarjatasolle, Liigaan.

Viime kaudella Jokipojat sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja pelit päättyivät puolivälieriin, joissa joukkue hävisi Kiekko-Vantaalle 4-0. Talouden puolesta kausi oli hiukan tappiollinen, mutta syytä huoleen ei ole.

- Tulos jäi hiukan miinukselle, mutta mikä tärkeintä, oma pääoma on edelleen plussalla ja tähän tilanteeseen oltiin varauduttu. Urheilullisesti kausi oli pettymys, ja organisaatiossa on tehty sekä töitä että muutoksia sen suhteen, että tällä kaudella parannetaan, Jarkko Immonen toteaa.

Tämän hetken joukkueeseen ja peli-ilmeeseen Immonen on tyytyväinen.

- Se mikä on hienointa ja merkillepantavaa on, että meillä on jälleen kerran joensuulainen joukkue, jonka runko koostuu joensuulaisista pelaajista. Sitä porukkaa on sitten höystetty hyvillä vahvistuksilla. Joukkue on järkevästi rakennettu ja roolitettu, ja odotan kyllä, että Jokipoikien pelit jatkuvat erittäin pitkälle kevääseen, Immonen lausuu.

Lippujen hintaan porrastus, opiskelijat sisään vitosella

Viime kaudella seuran panostuksia keräsi ennen kaikkea retropeli. Aivan vastaavanlaista ponnistusta ei tänä talvena ole luvassa, mutta lepäämäänkään ei missään nimessä jäädä.

- Kaikenlaista pientä kivaa on luvassa. Haluamme tukea eri kohderyhmien mahdollisuutta saapua katsomaan Jokipoikien pelejä, ja tulemma jakamaan vapaalippuja mm. Joensuun alakouluille. Uskomme tämän auttavan myös Juniori Jokipoikia saamaan lisää nuoria jääkiekon pariin. Tavoittelemme uutta yleisöä mahdollisimman laajoista asiakasryhmistä. Hyväksi havaittuja teemapelejä tullaan tuttuun tapaan järjestämään, ja konsepteja ja ottelutapahtumaa kehitetään kaiken aikaa, Immonen lupaa.

Lippujen hinnat keräsivät viime kaudella pientä sanomista, ja täksi kaudeksi tilanteeseen on tullut uudistusta. Kotiotteluidenlippujen hinnat tullaan jakamaan kolmeen eri kategoriaan vastustajasta riippuen. Lisäksi opiskelijoille on luvassa iso kädenojennus.

- Liput on porrastettu vastustajan kiinnostavuuden mukaan. Tämä konsepti on tuttu mm. Liigasta ja uskomme sen onnistumiseen. Joensuu on myös iso opiskelijakaupunki, ja haluamme sitouttaa kaupungin lukuisat opiskelijat oman kaupungin joukkueen kannattamiseen. Niinpä kaikkiin Jokipoikien runkosarjan otteluihin opiskelijalippu tulee maksamaan vain 5 euroa. Tällä toivomme saavamme jokaiseen peliin nuorta ja innokasta väkeä luomaan tunnelmaa ja ottamaan Jokipojat omaksi, Immonen uskoo.

Kohti Liigaa

Pitkän tähtäimen tavoitteet ovat seuralla myös selvät. Liigaa kohti mennään, ja jonain päivänä tämän haaveen halutaan toteutuvan.

- Jääkiekkoliitto ja liiga neuvottelevat tulevaisuudessa sarjojen avaamisesta. Vielä ei ole varmuutta minkälaiseksi sarjasysteemit tulevaisuudessa muovautuvat, mutta kun sarjat avautuvat, haluamme olla valmiina ja tähtäämme tulevaisuudessa maamme ylimmälle sarjatasolle. Toimintamme tähtää siihen, että tulevaisuudessa olemme valmis organisaatio Liigaa varten. Tätä tavoitetta kohti mennään talous edellä.

- Meillä on tarkoitus olla, ei pelkästään joensuulainen, vaan myös itäsuomalainen joukkue. Emme pysty siihen yksin, mutta kun saamme tavoitteeseen mukaan kaikki sidosryhmät - kannattajamme, yhteistyökumppanimme ja koko kaupungin, niin siinä onnistutaan. Tältä alueelta Liigaseura puuttuu kokonaan, Immonen päättää.