Nyt se alkaa! Sarjan avauspeli perjantaina Savonlinnassa

28.09.2017

Jokipojat aloittaa Mestiksen runkosarjan aivan kuten viime kaudellakin eli ottelulla Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Tänä syksynä Jokipojat kohtaa tutun vastustajan kuitenkin kotikentän sijaan perjantaina vieraskaukalossa Savonlinnan Talvisalossa.

Normaalisti harjoituskauden päätyttyä ja runkosarjan käynnistyessä käytetään sanontaa tosipelien alkamisesta, mutta tällä kertaa samaa sananpartta ei voi samalla tavalla käyttää. Syy tähän on Suomen Cup, jota Jokipojatkin pääsi pelaamaan kahden ottelun ajan.

Jokipoikien Cup-taival päättyi juuri SaPKoa vastaan, joka oli Tanhuvaaran urheiluopistolla pelatussa ottelussa vahvempi lukemin 4-2. Puolitoista viikkoa sitten Jokipojat oli puolestaan parempi Mehtimäellä pelatussa harjoitusottelussa 5-4.

Mitä Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis on mieltä harjoituskaudella pelatusta Suomen Cupista?

– Se oli meidän osalta liian lyhyt. Olimme kapealla kokoonpanolla liikkeellä, kun Savonlinnassa oli vain kolme kokonaista hyökkäyskenttää. Cup oli hyvä juttu, ja toivotaan että se tulevaisuudessa laajenisi. Vähän kehittämistä Cup vielä vaatii. Muuten se oli hyvä kokemus, Varis summaa.

Kahden Cup-pelin lisäksi Jokipojat pelasi viisi harjoitusottelua. Jokipoikien harjoituskausi sujui kohtuullisen hyvin, sillä seitsemästä pelatusta kamppailusta voittoja tuli neljä.

Jokipoikien sarja-avaus ei juuri kovempi voisi olla, sillä vastaan asettuu hallitseva mestari tunnetusti vaikeassa Talvisalon jäähallissa.

Minkälainen haaste on joutua heti sarja-avauksessa mestarin vieraaksi?

– Se on hyvä haaste meille, kun pääsemme haastamaan viime vuoden mestarin. Joukkue on ottanut tilanteen erittäin positiivisena vastaan. Hyvä meille, Talvisalo on hyvä paikka pelata.

SaPKon peräsimessä jatkaa jo kolmatta kauttaan päävalmentajana aloittava Pasi Räsänen. SaPKon pelityyli on Variksen mielestä samanlainen kuten viimekin kaudella.

– Ei SaPKon pelaamisessa isoja eroja ole, hyvin pitkälti samalla tavalla he pelaavat kuin viimekin kaudella. Miksipä hyvää tapaa lähteä muuttamaan.

– Toki SaPKolla, kuten meilläkin, menee hetki ennen kuin uudet pelaajat oppivat pelitavan ja joukkue hitsautuu. SaPKo pelaa hyvin kiekon kanssa ja kääntää peliä nopeasti. Puolustuspeli on hyvin samantyylistä kuin meillä, Varis analysoi.

Talvisalossa on tunnetusti pienempi kaukalo kuin Mehtimäellä. Miten Jokipoikien pelitapa sopii kapeampaan kaukaloon?

– Kyllä meidän pelitavan pitää sopia ihan mihin kaukaloon hyvänsä. Toki kotijoukkueella on omassa kaukalossa aina etunsa, aivan kuten meidän kotikaukalomme on meille etu. Ei me voida mennä minkään kaukalon mitan taakse, kyllä meidän pitää pystyä pelaamaan samassa kaukalossa kuin vastustajakin, Varis naurahtaa.

Jokipojat pelasi harjoituskaudella kahteen otteeseen kaksi peliä peräkkäisinä päivinä. Myös runkosarjan avaus sisältää kaksi peräkkäistä peliä Jokipoikien kohdatessa lauantaina Mehtimäellä Rovaniemen Kiekon.

– Vähän haettiinkin harjoituskaudella sitä, että saatiin peräkkäisiä pelejä. Harjoituskauden pelit ovat toki harjoituskauden pelejä. Pitää mennä kuitenkin peli kerrallaan, vaikka pelit olisivat peräkkäisinä päivinä. Hyvät kokemukset ja tuntemukset kyllä jäi siitä, että jo harjoituskaudella saatiin peräkkäisiä pelejä pelata.

Jokipojat on jo pitkään hakenut yhtä puolustajaa kokoonpanoonsa. Vielä sopivaa pelaajaa ei ole kuitenkaan löytynyt. Tavoitteena on, että puolustaja olisi joukkueen kärkipakkeja.

– Kovasti tehdään töitä, että saataisiin vielä yksi pakki. Kuitenkin haetaan sellaista pakkia, joka on kahden ensimmäisen pakkiparin puolustaja. Se on kuitenkin iso palanen joukkuetta. Näillä puolustajilla mennään, ketä meillä nyt on, ja tämä on hyvä näytönpaikka heille.

Jos puolustuspäässä on pelaajiston osalta tiukka tilanne, on hyökkäys puolestaan tällä hetkellä paremmassa tilanteessa joukkueen saadessa tutun hyökkääjän Jesse Paukun lainalle Vaasan Sportista.

– Jesse ei ole vielä tänä syksynä pelannut, mutta hän tuo meille ratkaisu- ja kamppailuvoimaa. Totta kai pitää kiittää Vaasan Sportia ja päävalmentaja Tomek Valtosta. Jessestä saadaan joukkueelle lisäarvoa. Hänen ei ole tarkoitus olla täällä hyvin pitkään. Tällä hetkellä lainasta hyötyy Jokipojat, ja myöhemmin siitä hyötyy Sport.

Jokipoikien kokoonpanosta varmuudella sivussa olevien Eppu Rissasen, Ville Halosen ja Timo Niemen loukkaantumisten pituuksien osalta puhutaan viikoista, ei kuukausista.

Minkälaisen joukkueen päävalmentaja Varis haluaa nähdä Savonlinnassa?

– Haluan nähdä Talvisalossa sitkeän Jokipojat-joukkueen, joka taistelee kynsin ja hampain pisteistä. Varmasti joudutaan siellä ahtaalle. Toivon, että meiltä löytyy kärsivällisyyttä. Meidän pitää pelata SaPKon hetket huolellisesti ja puolustaa vahvasti. Toivon myös oikeanlaista rentoutta joukkueeseen, Varis päättää.

SaPKon ja Jokipoikien välinen kamppailu alkaa Talvisalossa kello 18.30.