Voittokulku jatkuu! RoKi kaatui maalein 2-1

30.09.2017

Jokipojat sai kuin saikin voiton Mestis-kauden ensimmäisestä kotiottelustaan, vaikka melkoisen vaikeaksi homma jo lauantaina menikin.

Kotijoukkue oli kahden ensimmäisen erän ajan suurissa ongelmissa sarjan alakastiin povatun Rovaniemen Kiekon kanssa. Päätöserään lähdettiin ansaitussa vierasjohdossa, mutta Lauri Hukkanen tasoitti pelin heti kolmannen erän alkajaisiksi. Erän puolivälissä Oskari Lehtinen onnistui ylivoimalla, ja Jokipojat voitti lopulta 2–1. Jonathan Iilahti torjui ärjypaitojen maalilla 30 kertaa. Ottelua seurasi 1 102 katsojaa.

Mikäli ottelun pisteet olisi jaettu laadukkaiden maalintekopaikkojen perusteella, olisi ottelun vienyt nimiinsä vierailija.

Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli, ja tällä kertaa Jokipoikien terävyys omissa maalipaikoissaan kolmannessa erässä yhdistettynä maalivahti Jonathan Iilahden loistaviin torjuntoihin takasivat ärjypaidoille täyden pistepotin.

– Onnittelut vastustajalle. Tänne tultaessa tiedettiin jo, että meiltä vaaditaan hyvä peli. Erittäin organisoitunut ja laadukas joukkue oli vastassa, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen pohjusti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

RoKi tosiaan vei kaksi erää selkeästi nimiinsä, ja siitä olivat molempien joukkueiden päävalmentaja samaa mieltä.

– Pelattiin hyvin, olimme kaksi erää hyviä, Karjalainen jatkoi.

– Petri sanoi tuossa selkeästi sen, että me oltiin kaksi erää jossakin. Eihän se peli ollut siellä päinkään, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis komppasi.

Vierailija aloitti ottelun erittäin hyvin. Se vyörytti hyökkäyksiä kaikilla ketjuillaan kohti Iilahden vartioimaa maalia.

Jokipojilla oli erän alussa suuria ongelmia päästä kiekon kanssa omalta hyökkäysalueelta pois.

Erän edetessä Jokipojatkin sai peliään paremmaksi, mutta huipputorjuntoihin ei Jokipoikien junioreissakin aiemmin torjunut RoKin Paavo Hölsä joutunut.

RoKin syöttöpeli oli läpi erän kotijoukkueen vastaavaa parempi. Vierailija pääsi omalta alueelta useasti paineen alta pois muutamalla nopealla laadukkaalla syötöllä.

Heti toisen erän alkuun Jokipojat sai aikaiseksi hyvää pyöritystä hyökkäyspäässä, mutta erän alun paras maalipaikka siunaantui vierailijoille.

Jokipoikien karmean vaihtovirheen myötä vierailija pääsi hyökkäämään peräti kahdella nollaa vastaan, mutta Iilahden loistavan torjunnan myötä verkko ei heilunut.

Myös toisessa erässä Jokipojat oli vaikeuksissa omassa päässä RoKin paineistaessa.

Ottelun avausmaalikin nähtiin RoKin karvatessa kiekon hyökkäysalueella takaisin itselleen. Teemu Korpelan tarkka rannekuti upposi lähelle ylänurkkaa.

Suurin ero joukkueiden pelaamisessa oli kahden ensimmäisen erän ajan syöttöjen laadussa. RoKin pelaajien syötöt ja syöttöjen vastaanotot olivat kotijoukkuetta laadukkaampia, ja tätä myötä vierailijalle siunaantui myös enemmän maalipaikkoja.

Kolmas erä oli selkeästi kotijoukkueen paras koko ottelussa. Heti erän alkuun kaksikko Lauri Hukkanen-Joonas Larinmaa juonitteli ottelun tasoitusmaalin.

Larinmaan rannelaukaus kimposi Hölsän varusteiden kautta maalin eteen, josta sen suti sisään röyhkeästi maalille ajanut Hukkanen.

Jokipojat sai maalistaan virtaa peliinsä, ja joukkue pääsikin kahteen otteeseen ylivoimalle. Jälkimmäisen ylivoiman aikana joukkue viimeisteli ottelun voittomaalin.

Oula Uskin syöttö maaliin oli oivaltava. Uski luisteli maalin taakse ja syötti kiekon selkänsä takaa Oskari Lehtiselle, jonka laukaus upposi ohi hölmistyneen Hölsän.

Molemmille joukkueille tarjoutui loppuerän aikana vielä pari laadukasta maalipaikkaa, mutta molemmissa päissä maalivahdit venyivät huipputorjuntoihin.

Ottelun loppuhetkillä Jokipoikien jouduttua alivoimalle vierailija otti aikalisän ja Hölsän pois maaliltaan. Jokipoikien alivoima taisteli vimmatusti ottelun loppuhetket kovan paineen alla. Hyvistä paikoista huolimatta RoKin viimeistely, kuten läpi ottelun, jätti toivomisen varaa.

– Kolmannessa sitten vähän ehkä lipsui, ja vastustaja sai onnistumisia. Meille tuli vähän heikkoja hetkiä, jotka maksoivat ottelun voiton, Petri Karjalainen summasi.

– Erittäin kaksijakoiset tunnelmat. Ottaa huolella pataan hävitä tämä peli. Maalintekotehokkuus on ainoa, mistä meillä jäi kiinni. Hyvä ja rehti jääkiekkopeli. Vastustaja oli tuon verran parempi, hän päätti.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis oli tyytyväinen kauden kahden ensimmäisen pelin tulokseen, mutta muuten pelin pitää hänen mielestään parantua.

– Viimeisessä erässä saimme kaksi maalia, ja voitto tästä totta kai lämmittää. Viikonlopusta olemme tyytyväisiä tulokseen. Kuusi pistettä, se on napakymppi.

– Eilen pelattiin erä, ja tänään RoKi oli kaksi erää ihan selkeästi kuskin paikalla. Kolmannessa erässä saatiin maali, joka helpotti, ja saimme peliimme energiaa.

– Kyllähän viikonlopun tähti on tuolla tolppien välissä. Kyllä meidän pitää kenttäpeli saada niin, että se kestää sen 60 minuuttia. Tyytyväisiä ollaan tulokseen, mutta pelin pitää keskiviikkoon mennessä parantua, Varis summasi.

Jokipoikien seuraava ottelu on kotipeli ensi viikon keskiviikkona, jolloin vastaan asettuu Heinolan Peliitat. Matsi alkaa klo 18.30. Tervetuloa!