Juuso Akkanen hyvästeli kaukalot voitolla - IPK kaatui 5-2

28.10.2017

Jokipojat saalisti voiton puolustajakonkari Juuso Akkasen juhliessa 500. Mestiksen runkosarjan kamppailuaan. Viimeistelyään rutkasti eilisestä parantaneet ärjypaidat saivat revanssin Iisalmen Peli-Karhuista maalein 5-2.

Jokipoikien maalintekijöinä kunnostautuivat Ville Halonen (2+0), Samu Pitkänen, Roni Viirlas ja Tuukka Rajamäki (1+3). Jokipojat joutui vaihtamaan loukkaantuneen maalivahti Jonathan Iilahden (12 torjuntaa) pois maaliltaan toisessa erässä. Lopun ottelusta torjunut Timo Niemi torjui puolestaan 14 kertaa. Alakoululaisille jaettujen ilmaislippujen myötä Akkasen viimeistä ottelua oli Mehtimäellä todistamassa 2 031 katsojaa. Lipunmyynnissä aiheutui ottelun alla tietoteknisten katkosten myötä ongelmia, joka synnytti ruuhkaa ovelle. Jokipojat pahoittelee tapahtunutta.

Jos Jokipoikien viimeistely tökki revanssiviikonlopun ensimmäisessä koitoksessa perjantaina Iisalmessa, niin samaa ei lauantaina ollut nähtävissä. 

– Ei ollut meille helppo paikka eilisen jälkeen. Eilenkin oli pääasiassa hyvä esitys. Kaveri hyödynsi eilen toisessa erässä maalipaikkansa kovalla prosentilla, ja sen jälkeen pelasi fiksusti, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varista lehdistötilaisuudessa tuurannut apuvalmentaja Ville Väänänen kertasi. 

– Tänään lähdettiin hyvällä ilmeellä pelaamaan yhdessä Juusolle tuota hommaa. Se näkyi, että se merkkasi paljon jokaiselle pelaajalle niin kuin meille valmennukselle ja myös seurajohdollekin. Oli iso homma, että saatiin tästä kaivettua se kolme pinnaa, hän jatkoi.

Ottelun alku sujui vierailijoiden hallinnassa. Vaikka IPK sai aikaiseksi pitkiä pyörityksiä Jokipoikien päätyyn, ei vierailijoille erässä huippupaikkoja juurikaan tarjottu.

– Kyllä me tultiin peliin ihan hyvin. Kaveri puolusti keskustaa, eikä sinne oikein maalintekopaikoille päästy. Oltiin raikkaalla ilmeellä alussa, Iisalmen Peli-Karhujen päävalmentaja Janne Sinkkonen sanoi.

Erän edetessä kotijoukkue pääsi paremmin omalta alueeltaan pois ja käänsi ottelun hallinnan itselleen.

Ottelun avausmaali nähtiin puolustaja Jani Ollitervon hienon harhautuksen jälkeen. Maalin eteen toimitetun kiekon suti ruuhkasta lopulta sisään kauden toista runkosarjaotteluaan pelannut Ville Halonen.

Erä eteni kotijoukkueen hallinnassa, ja ylivoimalla Jokipojat lisäsi johtoaan kahteen maaliin Samu Pitkäsen osumalla.

– Ensimmäisessä erässä olisi voinut tulla toisinkin päin maaleja, Me saatiin tällä kertaa pari, Väänänen sanoi.

– Sitten kun tuli joku virhe, niin meidän peli hajosi kyllä käsiin. Alettiin sooloilemaan. Tahto oli niin iso, että haluttiin voittaa seuraavassa tilanteessa se ilta. Silloin teet vääriä ratkaisuja. Siinä oltiin vähän kurittomia, ja muutamaan asiaan piti puuttua ensimmäistä kertaa tällä kaudella vähän äänekkäämmin erätauolla, Sinkkonen summasi.

Heti toisen erän alkuun Jokipoikien ylivoima näytti vaikealta. Yhden maalipaikan joukkue kuitenkin sai ylivoiman aikana aikaiseksi.

Hyvässä maalipaikassa olleella Oula Uskilla oli malttia siirtää kiekko vielä paremmassa paikassa olleelle Roni Viirlakselle, joka viimeisteli jo kauden neljännen maalinsa.

Jokipojat jatkoi hyvää peliään ja karkasi jo neljän maalin karkumatkalle Tuukka Rajamäen alivoimalla viimeistelemän hienon osuman myötä.

Neljännen maalin myötä IPK vaihtoi maalivahtiaan. Myös Jokipojat joutui toisen erän aikana vaihtamaan maalivahtiaan, tosin loukkaantumisen takia. Loukkaantuneen Jonathan Iilahden tilalle luisteli Timo Niemi.

Maalivahtien vaihdon jälkeen ottelun hallinta siirtyi vierailijoille. Loppuerä oli jäähyjen sävyttämä, ja molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan myös 4–3-ylivoimaa.

– Toisessa erässä oli vähän hurlumheitä kaikin osapuolin. Siellä oli neljä–kolmosta molemmin puolin ja vaikka sun mitä tilanteita.
Meinasi vähän lähteä tunne viemään meillä, Ville Väänänen sanoi.

– Toisessä erässä kolmas osapuoli astui puolin ja toisin aika isoihin saappaisiin. Peli meni todella rikkonaiseksi sitä kautta. Varmaan on pelaajissakin syynsä, Janne Sinkkonen analysoi.

Heti kolmannen erän alkuun Jokipoikien Samu Pitkäselle tarjoutui loistava maalipaikka, mutta veto meni hiukan ohi maalin. Vastahyökkäyksestä IPK tuli kahden maalin päähän. 

Tämän jälkeen kolmannen erän käsikirjoitus oli selvä: IPK paineisti pitkien hyökkäyksiensä ansiosta pelin Jokipoikien puolustusalueelle, kotijoukkueen saadessa hyviä maalipaikkoja terävistä vastahyökkäyksistä. 

– Kolmannessa erässä iskettiin kaikki likoon, mitä tälle viikolle oli, eikä siitä voinut tukistaa tuota ryhmää. Tänään oli kotijoukkue parempi. Pelattiin hyvää joukkuetta vastaan eilen ja tänään, Sinkkonen myönsi.

– Jos urputan meidän pelaamisesta, niin pitää muistaa, että tuolla on vastustajakin. Uskoisin, että hekin joutuivat täyden päivätyön tekemään pisteiden eteen tänään. Kaikki iskettiin likoon, mitä siellä oli. Pienellä pompulla oltaisiin voitu maalin päähän päästä. 

– Vielä kerran Juuso Akkaselle komeasta urasta onnittelut. Jos jollain tavalla voi olla tyytyväinen tappioon, niin Juuso sai ansaitsemansa 500 peliä ja uransa pakettiin. Joskus olen itsekin miekkaillut häntä vastaan, "Jasi" muisteli.

– Hyvin saatiin peli jämäköitettyä kolmanteen erään. Kaveri totta kai löi kaiken likoon, ja välillä olimme sillassakin. Vähän ehkä näkyi se, että oli neljä tappiota alla. Oli sellaista voittamisen pelkoa jopa. Hieno taistelu, ja tärkeät kolme pinnaa Juuson 500. pelissä, Ville Väänänen päätti.

 

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen