Ketterä kylään keskiviikkona!

09.10.2017

Jokipoikien runkosarjan kolmas viikko tarjoaa kahden edellisen viikon tapaan niin koti- kuin vierasottelun. Keskiviikkona joukkue kohtaa kotona Mehtimäellä sarjanousija Imatran Ketterän. Lauantaiksi Jokipojat matkustaa pääkaupunkiseudulle, jossa vastaan asettuu viime kauden hopeamitalisti Kiekko-Vantaa. Jokipoikien kokoonpanosta on edelleen varmuudella sivussa hyökkääjä Ville Halonen. Maalivahti Timo Niemi on kuntoutunut pelikuntoon, mutta aloittava maalivahti päätetään vasta pelipäivän aamuna.

Jokipoikien kolmen ottelun voittoputki katkesi kauden neljännessä runkosarjan ottelussa. Hurjassa vireessä oleva KeuPa HT oli viime perjantaina Keuruulla vahvempi lukemin 5-1.

– Eihän siitä hyvät mietteet jäänyt, kun hävittiin peli. Toki he tekivät kaksi ylivoimamaalia. Viidellä vastaan viisi tuli puolustusalueen puolustuspelin virhe ja vielä yksi henkilökohtainen virhe, joista he rankaisivat, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa kauden ensimmäistä sarjatappiota.

– Ei olla päästy sille tasolle, mikä potentiaali joukkueessamme on. Pitää parantaa päivä kerrallaan. Ei olla missään nimessä siellä, missä me pelattaisiin kauden parasta lätkää. Mutta pitää pyrkiä parantamaan päivä päivältä, se on meillä kirkkaana mielessä.

Viime keväänä Kajaanin Hokin ajauduttua talousvaikeuksien myötä konkurssiin ja pudottua Suomi-sarjaan Imatran Ketterälle tarjoutui sauma nousta Mestikseen.

Toistaiseksi kaikki ottelut Ketterän maalilla on aloittanut erittäin kokenut 34-vuotias Jere Myllyniemi. Jokipojissakin viime kaudella kaksi ottelua torjumassa käynyt Myllyniemi on tällä hetkellä ehdottomasti Mestiksessä torjuvista maalivahdeista kokenein.

Toinen Ketterän kokenut kehäkettu on puolustaja Jarno Lippojoki. 31-vuotiaalla puolustajalla on vyöllään yli 200 liigapeliä. Lippojoki toimii Ketterän kapteenina.

– Ketterä on laadukas joukkue. Joukkue on hyvin kasattu. He saivat paikan sarjaan myöhään mutta ovat voimakkaasti panostaneet joukkueeseen. Taisi viime viikolla tulla vielä yksi pelaaja liigasta sinne, Varis sanoo.

Viime viikolla Ketterä sai tosiaan kokoonpanoonsa joensuulaisyleisöllekin tutun pelaajan hyökkääjä Janne Kettusen siirtyessä SaiPasta. Kettunen viimeisteli viime marraskuussa Mehtimäellä puhtaan hattutempun pelatessaan SaPKossa Jokipoikia vastaan.

– Ketterä kuuluu pelaajamateriaaliltaan ehdottomasti yli keskikastin joukkueeksi Mestiksessä ihan heittämällä.

Jokipojat ja Ketterä kohtasivat toisensa kertaalleen harjoituskaudella. Joukkueiden kenraaliharjoituksessa Ketterä oli kotonaan vahvempi lukemin 2-1.

Toistaiseksi Ketterä on kerännyt pelaamastaan kolmesta ottelusta kolme pistettä. Ensimmäiset pisteensä joukkue saalisti viime perjantaina voittaessaan kotonaan Espoo Unitedin lukemin 6–4.

– Nousijajoukkueilla peli lähtee yleensä kahteen suuntaan. Joko se lähtee hyvin tai vähän huonommin. Heillä ei ole vielä tulosta tullut. Mutta edellispeli osoittaa, että siellä on buumi. Meidänkin pelaamassa harjoituspelissä Imatralla oli halli täynnä ja mökää, niin se näkyy varmasti myös joukkueessa.

Jokipojat saa kokoonpanoonsa sairastuvalta takaisin maalivahti Timo Niemen.

– Niemi on kunnossa. Aamulla päätämme, kumpi maalivahdeista pelaa, mutta nopeasti me haluamme hänelle peliaikaa. Meillä on kaksi hyvää maalivahtia, ja me tarvitaankin kaksi mokkea, kun ruuhkaviikot alkavat.

Keskushyökkääjä Ville Halonen on sen sijaan vielä telakalla alavartalovamman vuoksi. Halosella on ollut alkukaudesta todella huonoa tuuria, sillä hän pelasi harjoituskaudella vain kaksi ottelua ennen uutta loukkaantumista. Jälkimmäisessä ottelussa juuri Ketterää vastaan hän loukkaantui uudelleen.

– Halonen on edelleen sivussa viikkoja. Toipuminen on lähtenyt odotettua paremmin käyntiin. Pitää kumartaa lääkärien suuntaan. Siellä Lappeenrannassa lääkäri teki loistavaa työtä, Varis kiittelee.

– Totta kai Villeä kaivataan. Mutta pitää olla malttia, että hän kuntoutuu hyvin. Tuollaisen vamman kanssa pitää olla rauhallinen, ei pidä mennä repimään.

Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 18.30. Tervetuloa!

Otteluennakot laatii Mehtimäkeläinen