Kotivoittoputkea jatkamaan!

19.10.2017

Jokipoikien ruuhkaviikon toinen etappi on perjantain kotipeli hallitsevaa mestaria Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Jokipojat on pelannut tähän mennessä kolme kotipeliä voittaen kaikki ottelut kolmen pisteen arvoisesti, joten voitolla SaPKosta on tarjolla neljäs kotivoitto putkeen. '

Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa hyökkääjä Ville Halonen sekä keskiviikon RoKi-ottelussa loukkaantunut puolustaja Lassi Raitanen. Puolustaja Wiljami Kupiaisen pelaaminen perjantaina on erittäin epävarmaa, joten Jokipojat joutuu nostamaan puolustajan A-junioreista.

Jokipoikien kolmen pelin viikko käynnistyi keskiviikkona Rovaniemeltä. Kotijoukkue Rovaniemen Kiekko piti ottelua hallussaan parin erän ajan, ja Jokipojat heräsi peliin liian myöhään.

Ärjypaitojen kolmannen erän kiri ei aivan riittänyt RoKin viedessä pisteet lukemin 4-2.

– Hyvin liikuttiin, mutta ehkä meillä ei ollut henkinen puoli ihan viimeseen asti viritettynä. Siihen tarvitaan sellainen tappamisen meininki. Se jäi vähän vajaaksi, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa kauden toista tappiota.

RoKi tuli varsinkin ottelun alussa erittäin kovaa. Oliko Jokipojilla pitkän matkan jälkeen perinteiset "bussijalat"?

– Minun mielestäni bussijalat ovat myytti. Ei sellaisia olekaan. Hyvin me verryttelimme mennen tullen. Tietysti vastustajalla oli selkeä suunnitelma tulla alussa kovaa, mikä kyllä tiedostettiin. Erittäin luisteleva joukkuehan RoKi on. Mutta bussijalkoja ei ole olemassakaan, Varis sanoo.

Yhden kotipelin ja kahden pitkän matkan päässä olevan vieraspelin viikkona on luonnollista, että joukkueen treenauksessa painotetaan palautumisen onnistumista. 

– Eipä tällä viikolla ole harjoiteltu kuin alkuviikosta. Nyt vain palautumispuoli on tärkein, että miten hyvin ja nopeasti pystytään palautumaan. Taas se henkinen puoli on kuitenkin vielä tärkeämpi. Tapahtui mitä hyvänsä, niin pitää periaatteessa keskittyä olennaiseen. Pitää löytää oikeanlainen rentous ja rohkeus pelata.

Jokipojat ja SaPKo ovat kohdanneet kuluvana syksynä jo kolme kertaa, mikäli mukaan lasketaan runkosarjan lisäksi harjoituspeli ja Suomen Cupin kamppailu.

Runkosarjan avauskierroksella Jokipojat voitti ottelun Savonlinnan Talvisalossa jalkapallolukemin 1-0 Vaasan Sportista lainalla olevan Jesse Paukun viime sekuntien maalilla.

– Kyllähän SaPKollakin peli on kehittynyt. He ottivat alkukierroksilla karvaita tappioita, mutta edelleenkin SaPKo on (materiaaliltaan) sarjan kärkijoukkue. Huomenna pitää olla kaikilla sata lasissa, jotta voitosta taistellaan. SaPKo sai keskiviikkona voiton, niin vahva vastus tulee varmasti kylään.

Hallitsevan mestarin peli ei ole vielä lähtenyt odotetunlaiseen lentoon, sillä SaPKo on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla seitsemän 11 pisteellään. 

Jokipoikien hyökkäysvoima on nojannut toistaiseksi pitkälti Oula Uskin (2+7=9) johtamaan kenttään, jonka laidoilla viilettävät Joonas Larinmaa (3+6=9) ja Oskari Lehtinen (2+6=8).

Taustatukea pitäisi varmasti muiltakin ketjuilta saada, ettei oltaisi vain yhden ketjun tehojen varassa?

– Se on just noin niin kuin sanoit. Niin jokaisen kentän kuin myös pelaajankin pitää pystyä tuottamaan maalipaikkoja. Nyt ollaan jääty liian paljon yhden ketjun varaan. Vahva usko on joukkueeseen, että kunhan palaset löytyy, niin leveyttä tuossa joukkueessa on, Jouni Varis uskoo.

– Eihän koko joukkueen potentiaali ole tullut esiin. Leveyttä me tarvitaan hyökkäyspäähän. Se on hieno juttu, että tuo ketju on onnistunut. Siitä on hyvä muiden ottaa mallia. Luotan, että sitä leveyttä muilta kentiltäkin tulee.

Ketjun keskushyökkääjä Uski on kerännyt pisteitä kaikista muista paitsi kauden ensimmäisestä ottelusta.

Keskiviikkona loukkaantuneen puolustaja Lassi Raitasen vamman laadusta ja täten sairasloman pituudesta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

– Tänään hän on ollut lääkärissä, mutta viikonlopun pelit menevät häneltä varmasti ohi, Varis harmittelee.

Jokipoikien ja SaPKon kamppailu alkaa Mehtimäellä kello 18.30. Jokipojille ei tarjota pitkää lepotaukoa, sillä lauantaina joukkue matkustaa Kokkolaan kohtaamaan Hermeksen, joka ei ole vielä voittanut yhtään ottelua.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen